DOLAR 32,5239
EURO 34,7437
ALTIN 2489,802
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ​Az şekerli aşure yapmanın pratik yolları

    ​Az şekerli aşure yapmanın pratik yolları
    01.10.2018
    A+
    A-

    Aşure ayının gelmesiyle birlikte evleri tatlı bir telaş sardı. Bakliyatların, buğdayın, baharatların, yemişlerin, meyvelerin birlikteliğiyle oluşan ve tarihinin Nuh Peygamber’e kadar gittiğine inanılan aşurenin bazı püf noktaları var. Makarna, Lütfen! e-ticaret sitesi sahibi ve Gıda Mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu evinde aşure yaparak sevdiklerini mutlu edecek olanlara şu bilgileri verdi:

    Aşurenin temelini buğday ve kuru bakliyatlar oluşturur. Özellikle çabuk bozulabilen ancak çokça besleyici özellik barından ürünler olan buğday ve kuru bakliyatları kullanırken dikkatli olun. Aşure yapmak için bakliyatı bir süre suda bekletin ancak süreyi çok uzun tutmayın. En fazla 8 saat yeterli olacaktır.

    Buğdayı soğuk suya alarak birkaç saat pişirmeniz gerekebilir.

    Kuru meyveleri en son atabilirsiniz.

    Şeker kullanmak istemiyorsanız aşurenizi yaparken küçük kesilmiş kuru meyve, meyve özleri ve/ya bal kullanmayı deneyebilirsiniz.

    Balı, aşure piştikten sonra eklerseniz yani soğuk kullanırsanız besin değeri kaybolmaz.

    Pekmez aşurenin rengini çok koyulaştıracağından aşure yaparken tavsiye edilmez.

    Kullandığınız kuru meyveleri ve yemişleri öncesinde çok iyi yıkamaya dikkat edin; üzerlerinde biriken tozdan ancak bu şekilde kurtulabilirsiniz.

    Kuru meyveleri küçük küçük doğrarsanız hem daha az şeker kullanmış, hem de daha az tatlı bir aşure yapmış olursunuz.

    Aşure çok faydalı!

    Günlük ihtiyacımız olan protein, lif, vitamin, mineral gibi değerleri barındıran aşure faydalı olmasının yanında oldukça da kalorili. Bu yüzden şeker miktarına dikkat etmekte ve kararında tüketmekte fayda var.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.