DOLAR 32,3766
EURO 35,0392
ALTIN 2326,239
BIST 9073,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ​Koçtaş, 42. mağazasını İstanbul’da Emaar Shopping Mall’da açtı

    ​Koçtaş, 42. mağazasını İstanbul’da Emaar Shopping Mall’da açtı
    21.09.2017
    A+
    A-

    Levent Çakıroğlu: “Koçtaş, insan kaynağına, müşteri memnuniyetine, hizmet kalitesine ve iş modeline yatırım yaparak liderliğini pekiştirmeye devam ediyor.”

    Ev geliştirme perakendeciliğinin lider kuruluşu Koçtaş, İstanbul’daki 12., Türkiye’deki 42. mağazasını Emaar Square Mall’da, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu ve Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu’nun katıldığı bir törenle hizmete açtı. Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu törende yaptığı konuşmada, “Koçtaş uzun yıllardır insan kaynağına, müşteri memnuniyetine, hizmet kalitesine ve iş modeline yatırım yaparak liderliğini pekiştirmeye devam ediyor. Farklı formatlardaki mağazaları ve dijital satış kanalları ile müşterilerine çoklu kanaldan hizmet sunuyor” dedi.

    Ev geliştirme perakendeciliğinin lider kuruluşu Koçtaş, açtığı yeni mağazalarla modern perakendecilik anlayışının tüm olanaklarını tüketicilerle buluşturmaya devam ediyor. Emaar Square Mall’da tüketicilerin hizmetine sunulan Koçtaş mağazasının açılış törenine Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu, Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu ve çok sayıda davetli katıldı.

    Levent Çakıroğlu: “Ara vermeden, kararlılık ve cesaretle yatırımlar yapmaya devam ediyoruz.”

    Emaar Koçtaş mağazasının açılış töreninde konuşan Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Koç Topluluğu’nun farklı sektörlerde faaliyet gösterdiğini belirterek şöyle devam etti: “Uzun vadeli bir bakış açısıyla tüm paydaşlarımıza değer yaratmaya çalışıyoruz. İnovasyona, teknolojiye, Ar-Ge’ye, marka sahipliğine büyük önem veriyoruz. Ülkemizin potansiyeline inanıyoruz, her sektörde büyük yatırım fırsatları olduğunu görüyoruz. Bu çerçevede şirketlerimizde ara vermeden, kararlılık ve cesaretle yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Bu inançla Topluluk olarak, son 5 yılda kombine bazda 30 milyar TL’nin üzerinde yatırım gerçekleştirdik. Aynı dönemde 10 bin kişinin üzerinde ilave istihdam sağladık. Çalışan sayımız 95 bini aştı. Şirketlerimiz Ülkemizin ihracatına her yıl daha fazla katkı yaparak liderliklerini sürdürüyorlar. Bugün de yeni bir mağaza yatırımımızın açılış töreni için bir aradayız. Koçtaş; Topluluğumuzun kurucusu Merhum Vehbi Koç’un ilk şirketlerinden biri. Doksanlı yılların sonlarına kadar toptan inşaat malzemeleri ticaretinde faaliyet gösterdikten sonra, 1996’da Bornova’da ilk mağazayla perakende ev geliştirme sektörüne adım attı. 2000 yılında sektörün dünyadaki en büyük oyuncularından biri olan B&Q ile ortaklık yaparak ev geliştirme perakendeciliği alanındaki iddiasını arttırdı ve sektörün lideri konumuna yükseldi. Uzun yıllardır insan kaynağına, müşteri memnuniyetine, hizmet kalitesine ve iş modeline yatırım yaparak liderliğini pekiştirmeye devam ediyor. Kısaca özetlediğim bu tarihçeden fark edeceğiniz gibi Koçtaş değişen şartları dikkate alarak toptan ticaretten perakendeciliğe dönüşümü başarıyla gerçekleştirdi. Şimdi de farklı formatlardaki mağazaları ve dijital satış kanalları ile müşterilerine çoklu kanaldan hizmet sunuyor.”

    Tamer Haşimoğlu: “Emaar mağazası Koçtaş’ın yeni format mağazalarının en güzel örneklerinden biri.”

    Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu ise açılış töreninde yaptığı konuşmada: “Koç Topluluğu’nun en köklü markalarından biri olan Koçtaş şirketimiz, perakendecilikte 20 yılı aşkın uzmanlığı ve 19 ilde 250.000 m2’ye yakın satış alanıyla ev geliştirme alanında tüketicilere en kaliteli ürün ve hizmetleri sunuyor. Bugün, bizlerin bir araya gelmesine vesile olan Emaar mağazası da, yaklaşık 5500 metrekarelik alanda 30 bin farklı ürün seçeneğiyle misafirlerimize oldukça geniş ve ferah bir alışveriş ortamı sunacak. Emaar mağazasının bir özelliği de Koçtaş’ın yeni format mağazalarının en güzel örneklerinden biri olması” dedi.

    “4 yıl içerisinde Türkiye çapındaki 21 mağazada toplam 80 milyon TL’lik yatırım yaptık”

    İçinde bulunulan çağda, şirketlerin ana stratejilerinin müşteri odaklılık olmadığı takdirde hayatta kalmalarının mümkün olmadığının altını çizen Tamer Haşimoğlu şöyle konuştu: “Bu anlayıştan yola çıkarak Koçtaş mağazalarında müşterilerin alışveriş deneyimleri dikkate alınarak önemli bir dönüşüm ve değişim süreci başlatıldı. Bu değişiklikler sonucunda müşteriyi merkeze alan yepyeni bir mağaza formatı oluşturuldu. Formatın uygulanmaya başladığı 2013 yılından bugüne, toplam 10 mağaza bu yeni format doğrultusunda tasarlanarak açıldı, mevcut 11 mağazada ise içeride satış devam ederken dönüşüm süreci tamamlandı. Müşterilerin daha iyi bir hizmet deneyimi yaşaması için, 4 yıl içerisinde Türkiye çapındaki 21 mağazada toplam 80 milyon TL’lik yatırım yapıldı. Bu yeni hizmet anlayışıyla müşteri deneyimini sürekli arttırmak için çalışmalar aralıksız sürüyor. Türkiye genelinde 3 bini aşkın kişinin çalıştığı Koçtaş, istihdam yaratmada da perakende sektörünün öncü kuruluşları arasında yer almaya ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaya devam ediyor. Yeni mağazamızda da 100’ü aşkın kişiye istihdam sağlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

    Alp Önder Özpamukçu: “İstanbul’daki 12., Türkiye’deki 42. mağazamızı tüketicilerimizin hizmetine sunuyoruz.”

    Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu ise konuşmasında Koçtaş’ın ilk mağazasının 21 yıl önce İzmir Bornova’da açıldığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün İstanbul’daki on ikinci, Türkiye’deki kırk ikinci mağazamızı tüketicilerimizin hizmetine sunmanın gururunu yaşıyoruz.” Perakende sektöründe, büyüme ve gelişme imkânlarını belirleyen en temel unsurun tüketiciler olduğuna dikkat çeken Özpamukçu: “Tüketicinin dünyasında neler oluyor? Tüketici ne istiyor ve bizden neler bekliyor? Bu gibi soruların yanıtları esasında bizim faaliyet gösterdiğimiz alanı da, bizim yolumuzu da aydınlatıyor. Modernleşen toplumlarda müşteriler artık sadece tüketmek değil; bir şeylerin parçası olmak, emeğini katarak kendi izini kalıcı yapmak istiyor. Bu noktada bizim de ana stratejimizi müşteri odaklılık oluşturuyor. Müşterilerimizin Koçtaş’ı, evini güzelleştirirken farklı fikirlerle ilham alabildiği, işinin uzmanına danışabildiği ve istediği her ürünü uygun fiyatlı olarak bulabildiği bir çözüm noktası olarak görmesi bize doğru yolda olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyor” dedi.

    Bu noktada perakendede yetkinliği gelişmiş, uzman insan kaynağı yetiştirmenin öneminin bir kez daha ortaya çıktığını ifade eden Alp Önder Özpamukçu tüketicilerin bu konudaki yüksek beklentilerini hedef olarak görüp, insan kaynağının kalitesini en üst seviyeye taşımak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

    “Ustalar için yepyeni bir dijital platform hayata geçireceğiz.”

    Usta ve tüketicileri buluşturan dijital bir platform hazırlığı içinde olduklarını söyleyen Özpamukçu sözlerini şöyle sürdürdü: “İşimizin çok önemli bir parçası olan ustalarımız için yılsonuna kadar yepyeni bir dijital platformu hayata geçireceğiz. Çünkü hepimiz iyi bir usta bulmanın ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bu platform ile evinde usta ihtiyacı duyan bireysel müşterilerimiz ile emektar ustalarımızın arasında bir köprü oluşturmayı hedefliyoruz. Bu platformun en önemli farkları, herkese ücretsiz olması ve mağazalarımızdan alışveriş yapan 11 milyonu aşkın müşterimizin de hizmetine açık olması.”

    “Koçtaş, tüm yatırımlarında ve uzun vadeli planlarında çoklu kanal stratejisine büyük önem ve ağırlık veriyor”

    Bugünün dünyasında dijital dönüşümü dikkate almadan herhangi bir ürün ya da hizmet satışında sürdürülebilir büyümeyi hedeflemenin mümkün olmadığını belirten Özpamukçu: “Koçtaş, Koç Holding’in dijital dönüşüm insiyatifinin önemli bir parçası olarak, tüm yatırımlarında ve uzun vadeli planlarında çoklu kanal stratejisine büyük önem ve ağırlık veriyor. Müşterimizi her zaman işinin kalbine koyan bir yapıyla, her kanaldan aynı kalitede benzersiz deneyim sunma hedefinde olduğumuzu ve bu alandaki yatırımlarımızın her geçen gün katlanarak artacağını belirtmek isterim. Devreye alacağımız çoklu kanal yapımız ile her geçen gün çıtayı bir üst seviyeye çıkartarak, müşterilerimize verdiğimiz hizmette sürekli artan bir grafik yakalamayı hedefliyoruz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.