DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ​Annelerimizi daha çok seviyoruz

    ​Annelerimizi daha çok seviyoruz
    28.06.2018
    A+
    A-

    Tüketicilerin Anneler Günü ve Babalar Günü alışkanlıklarını araştıran Related Digital: İnternet ve sosyal medya kullanıcıları Anneler Günü’ne daha fazla ilgi gösteriyor.

    Yılın en özel iki günü, Anneler Günü ve Babalar Günü’nün geri kalmasıyla birlikte, dijital pazarlama kampanyalarının karnesi de netleşti. Omnichannel pazarlama otomasyonu platformu Related Digital, bu iki özel günde e-posta üzerinden yapılan dijital pazarlama kampanyalarını değerlendirdi ve Anneler Günü için %66 oranında daha fazla kampanya yapıldığını belirledi.

    Anneler Günü için geri dönüşler %150 daha fazla!

    Markalar Anneler Günü’nde müşterilerine %130 oranında daha fazla e-posta gönderirken, Related Digital verilerine göre tüketiciler Anneler Günü kampanya mesajlarını Babalar Günü’ne oranla %11 daha fazla okudu. Gelen kampanya mesajlarına tıklama oranındaki fark %140’a ulaştı. Anneler Günü için düzenlenen kampanyalarda hedef kitleden alınan geri dönüşler ise %150 daha fazla oldu.

    Annelere Çanta, Babalara Cüzdan

    Anneler Günü ve Babalar Günü’nde düzenlenen dijital pazarlama kampanyalarında en çok kullanılan sözcük “İndirim” olurken, tüketicilere iki özel günde önerilen hediyeler arasındaki farklılıklar da dikkat çekiyor. Markaların genel ve kişiye özel olarak düzenlediği kampanyalarda anneler için en çok tavsiye edilen hediyeler Çanta, Çiçek, İç Giyim, Ayakkabı, Kahvaltı, Tatil, Parfüm, Güneş Gözlüğü, Takı ve Kahvaltı olarak sıralanıyor. Markaların babalar için en çok önerdiği 10 hediye ise şöyle: Cüzdan, Cep Telefonu, Gömlek, Kravat, Kitap, T-shirt, Parfüm, Bilgisayar, Saat, Ayakkabı

    Anne ve babalar sosyal medyanın “kahramanı” oldu

    Related Digital çatısı altında ileri düzey sosyal medya takip ve yönetim hizmetleri sunanSemanticum, kullanıcıların bu iki özel güne ilişkin sosyal medya alışkanlıklarını araştırdı. Semanticum, Anneler Günü ve Babalar Günü’nde sosyal ağlarda yapılan paylaşımlarda en sık kullanılan ifadenin “Kahramanım” olduğunu belirledi.

    Anneler ve babalar herkesin kahramanı olsa da, iki ayrı günde gerçekleşen sosyal medya paylaşımlarının yoğunluğu belirgin farklılıklar gösteriyor. Related Digital, Anneler Günü’nde Babalar Günü’ne oranla %52 daha fazla sosyal medya paylaşımı yapıldığını açıkladı ve sosyal medya kullanıcılarının Anneler Günü’nden yaklaşık iki kat daha fazla bahsettiğini ekledi.

    Related Digital Group Hakkında

    1999 yılında kurulan Related Digital Group, dünyanın ilk dijital pazarlama teknoloji ve servis sağlayıcılarından biridir. Grup, İstanbul, Hamburg, Dubai ve Londra’daki ofislerindeki 150’yi aşkın uzmanıyla yurtiçi ve yurtdışında 1.000’in üzerinde kuruma entegre çözümler sunmaktadır.

    Bir Doğuş Grubu şirketi olan Related Digital Group, veriye dayalı dijital pazarlama otomasyonu plaformu Related Marketing Cloud ve sosyal medya yönetim platformu Semanticum ile sektöre öncülük ederken,teknoloji odaklı web ajansı Madebycat ile sosyal medya yönetiminden, kreatif servislere kadar tüm pazarlama disiplinlerinde müşterilerinetek çatı alında tüm dijital ihtiyaçlarını karşılatacak şekilde hizmet vermektedir.

    Related Marketing Cloud grubun öncü markası euromessage’ın gelişmiş kanal yönetimi, ve otomasyon teknolojileri ile daha sonradan bünyeye kaıtlan visilabs’in analitik, davranışsal hedefleme ve kişiselleştirme yeteneklerini tek bir platform üzerinde birleştirilmesi ile oluşturulmuş olup, omnichannel müşteri deneyimi yönetimi için gereken tüm araçları kullanımı kolay, erişilebilir ve esnek bir çözüm altında sunmaktadır.

    Related Digital Group, dünya çapında bir SaaS teknoloji şirketi olarak şirket satın alma ve yatırım stratejisiyle istikrarlı büyümesini sürdürmektedir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.