DOLAR 32,568
EURO 34,8706
ALTIN 2425,733
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ​BEE’O Propolis, KOSGEB ‘İnovatif Girişimcilik Ödülü’ne layık görüldü

    ​BEE’O Propolis, KOSGEB ‘İnovatif Girişimcilik Ödülü’ne layık görüldü
    05.03.2018
    A+
    A-

    BEE’O Propolis, KOSGEB’in bu yıl beşincisini düzenlediği KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri’nin ‘İnovatif Girişimcilik’ kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu.

    Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) bu yıl beşincisini düzenlediği KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri sonuçlandı. Türkiye’de ilk kez yerli propolis üretimini başlatan BEE’O Propolis, geliştirdiği inovatif ürün BEE’O Suda Çözünür Propolis Damla ile inovasyon ödülüne layık görüldü.

    KOBİ’lerin rekabet güçlerini geliştirmeye ve girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik hizmet ve destekler sunan KOSGEB 5. KOBİ ve Girişimcilik Ödül Töreni, Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla 1 Mart günü Ankara KOSGEB Başkanlık Binası’nda gerçekleşti.

    BEE’O Propolis Genel Müdürü Gıda Yüksel Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, ödülle ilgili heyecanını şu sözlerle dile getirdi; “Firmamızı 2013 yılında kurarken ilk desteği KOSGEB Ar-Ge projesi ile aldık. Dolayısıyla bu ödül bizim için çok anlamlı ve çok değerli… Bu ödülü almaktan büyük bir gurur ve mutluluk duydum. Anadolu propolisini bir dünya markası yapma yolunda her gün daha büyük bir inançla ilerlemeye devam edeceğiz.”

    Oğlunun bağışıklık sorununu propolis ile aşan Tanuğur, Türkiye’de daha önce üretilmeyen propolisin ülkemizde ilk kez “Sözleşmeli Arıcılık” modeliyle yerli üretimini başlatmak ve proses yöntemini geliştirerek insan tüketimine uygun hale getirmek için Taylan Samancı ve Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu ile birlikte, 2013 yılında KOSGEB destekli propolis projesi ile firmasını İstanbul Teknik Üniversitesi Arı Teknokent’te kurdu. Şu anda yurt içinde BEE’O yurt dışında BEE&YOU markasıyla propolis, arı sütü, bal, polen içeren ürünlerini kovandan sofraya prensibiyle, besin içeriği ve biyolojik aktivitesini koruyarak tüketicilerine sunmaya devam ediyor. Kore, Almanya, Hollanda, Suudi Arabistan ve Pakistan’a ürünlerini ihraç ederek, Türkiye’de yerli üretimini başlattıkları Anadolu propolisini dünyaya tanıtma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

    Diğer ödüller;

    – Borsa İstanbul-En Hızlı Büyüyen Kobi Ödülü 2014

    – İTÜ Arı Teknokent-BEETECH 2016

    – TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD-İnovasyon Ödülü 2016

    – KAGİDER, Ekonomist Dergisi ve Garanti Bankası-Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Ödülü 2016

    – Avrupa Birliği-Eco Efficiency 2016

    – Amerika Sofi Awards-Yeni Ürün Kategorisi Birincisi 2017

    – Türkiye İhracatçılar Birliği-E-İhracat Ödülü 2017

    – Design Turkey-Tasarım Ödülü 2017

    – Türkiye Girişimcilik Zirvesi-E-Ticaret Ödülü 2017

    – Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği-Türkiye’nin En Başarılı 10 Genci Ödülü 2017

    – Türkiye İhracatçılar Meclisi-Türkiye İnovasyon Ligi (İnovaLİG) Ödülü 2017

    – ELELE Avon Kadın Ödülleri-Yılın Girişimcisi Ödülü 2018

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.