DOLAR 32,3285
EURO 35,0533
ALTIN 2296,147
BIST 9013,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ​Fairy, CarrefourSA ve TÜDAV’la “Denizi Şansa Bırakma” diyor!

    ​Fairy, CarrefourSA ve TÜDAV’la “Denizi Şansa Bırakma” diyor!
    25.05.2019
    A+
    A-

    Fairy, CarrefourSA ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV), denizlerdeki atık plastiğe dikkat çekmek ve tüketicilerin kullandıkları ürünlere bu duyarlılıkla yaklaşmalarını sağlamak amacıyla yeni bir kampanya başlatıyor.

    “Geri Dönüştürülmüş Sahil Plastiği ile Üretilmiş Fairy” şişelerinin kullanılacağı kampanya kapsamında tüketiciler; 53 ildeki 611 CarrefourSA mağazasındaki geri dönüşüm otomatlarına boş Fairy şişelerini atıp karşılığında indirim kuponu alacak böylece geri dönüşüme katkı sağlayacaklar.

    Kampanya için kullanılacak Fairy şişeleri ise yüzde 100 geri dönüşümlü plastikten üretilmiş. Geri dönüşümlü plastiğin yüzde 10’unun okyanuslardan, göllerden ve nehirlerden toplanmış olması dikkat çekiyor.

    Dünya Okyanus ve denizleri son yıllarda kirlenme konusunda yeni bir tehditle karşı karşıya. Bu yeni tehlike ise plastikler. Plastiklerin deniz ve okyanuslardaki kalış süreleri yıllarla ifade edilecek kadar uzun… Bu noktadan yola çıkan, yaşamları iyileştirmeye odaklanan P&G markalarından Fairy, Sabancı Holding ve Carrefour Grup iştiraki CarrefourSA ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV), denizlerdeki plastiğe dikkat çekmek için el ele vererek tüketicilerin kullandıkları ürünlere bu duyarlılıkla yaklaşmalarını sağlamak amacıyla “Geri Dönüştürülmüş Sahil Plastiği ile Üretilmiş Şişe Fairy” ile anlamlı bir bilinçlendirme kampanyası başlatıyor; “Denizi Şansa Bırakma”…

    Yüzde 100 geri dönüşümlü plastikten üretilmiş yüzde 100 geri dönüştürülebilir şişe

    Geri Dönüştürülmüş Sahil Plastiği ile Üretilmiş Şişe Fairy kampanyanın itici gücü olacak. Fairy, plastiğin okyanusa ulaşmasını engelleme amacını ilke ediniyor. Sahil Plastiği ile üretilmiş Fairy, yüzde 100 geri dönüşümlü plastikten yapılmış, yüzde 100 geri dönüştürülebilir şişe olma özelliğini taşıyor.

    Müşteriler de kazanacak

    Müşteriler, kampanya kapsamında Türkiye’nin 53 ilindeki 611 CarrefourSA mağazasında satışta olan Fairy şişelerini seçili CarrefourSA marketlerinde yer alacak olan geri dönüşüm otomatlarına atarak indirim kuponu kazanabilecekler. Böylece geri dönüşüme katkı sağlayacaklar. Proje ile TÜDAV’ın belirlediği ve özel koruma alanları arasında bulunan sahillerde plastik toplanarak denizlerdeki plastik atıklara dikkat çekmek ve tüketicilerin kullandıkları ürünlere bu duyarlılıkta yaklaşmaları konusunda farkındalık yaratılacak.

    “Geri dönüşümlü plastiğin yüzde 10’u okyanuslardan, göllerden ve nehirlerden toplandı”

    Kampanyanın lansman toplantısında konuşan Procter & Gamble Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, “Fairy olarak çevresel sürdürülebilirliğe ve denizlerin korunmasına çok önem veriyoruz.” diyerek şöyle devam etti: “Fairy, tüketicilerin ihtiyaçlarını anlamak ve onlara daha iyi ürünler sunabilmek için çalışıyor. Bu doğrultuda ürünlerini sürdürülebilirlik ve yüksek performans teknolojisi çatısı altında çevresel ayak izini azaltan yenilikler geliştirerek tüketicilerin beğenisine sunuyor. 2017 yılında Fosfatı, dünya çapında tüm perakende ve profesyonel Fairy bulaşık makinesi deterjanlarından çıkararak, bunu gerçekleştiren ilk şirket olduk. Böylece Fairy’nin her kapsülüne daha fazla güç sığdırdık ve ön yıkamaya gerek kalmadı” dedi. Turnaoğlu, Fairy’nin Türk denizlerinin korunmasına verdiği destek kapsamında TÜDAV işbirliği ile “Balıklar Boğulmasın” projesine imza attığını da hatırlattı. “Bugün, hayata geçireceğimiz ve bizleri çok heyecanlandıran kampanyamızı başlatmak için buradayız. Fairy, CarrefourSA ve TÜDAV el ele verip denizlerdeki plastiğe dikkat çekmek amacıyla ‘Geri Dönüştürülmüş Sahil Plastiği’ ile Üretilmiş Şişe Fairy ile anlamlı bir bilinçlendirme kampanyası başlatıyoruz. ‘Denizi Şansa Bırakma’ diyeceğiz” diye konuşan Turnaoğlu, plastiğin okyanusa ulaşmasını engelleme amacını ilke edinen Sahil Plastiği ile üretilmiş Fairy’nin, yüzde 100 geri dönüşümlü plastikten yapılmış, yüzde 100 geri dönüştürülebilir bir şişe olduğunu vurguladı. Turnaoğlu, “Geri dönüşümlü plastiğin yüzde 10’u okyanuslardan, göllerden ve nehirlerden toplandı. Tüm okyanusları temizleyemeyeceğimiz gerçeğinin farkındayız. Bizim gayemiz, farkındalık yaratmak ve markalarımızın gücünü insanları geri dönüşüm yapmaya teşvik etmek” dedi.

    “Denizlerdeki plastiğe dikkat çekmek amacıyla ‘Denizi Şansa Bırakma’ diyoruz”

    CarrefourSA Genel Müdürü Kutay Kartallıoğlu da faaliyet gösterdikleri alanlardaki tüm aşamalarda sürdürülebilir çevre duyarlılığını gözeten bir bilinçle hareket ettiklerini vurgulayarak şunları dile getirdi: “Sabancı Holding ve Carrefour Grup iştiraki, Türkiye organize perakende sektörünün çevreye duyarlı markası CarrefourSA olarak İş ortaklarımızın, müşterilerimizin ve çalışanlarımızın gönüllü katkılarıyla yıllardır birçok proje yürütüyoruz. Bugün de P&G ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) el ele verip denizlerdeki plastiğe dikkat çekmek, gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak amacıyla “Denizi Şansa Bırakma” diyoruz. Atalarımızdan bizlere miras kalan dünyamızı geleceğe tertemiz bir şekilde bırakmanın yolu deniz, sahil, akarsu, orman diye ayrım yapmadan her yeri temiz tutmaktan geçiyor. Bu doğrultuda üzerimize düşeni yaparak Geri Dönüştürülmüş Sahil Plastiği ile Üretilmiş Şişe Fairy’nin 53 ilde 611 marketemizde ve carrefoursa.com’da müşterilerimizle buluşmasını sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Proje ile müşterilerimiz, seçili CarrefourSA marketlerinde yer alacak geri dönüşüm otomatlarına boş Fairy, Head&Shoulders ve Pantene şişelerini atarak karşılığında indirim kuponu kazanabilecekler hem geri dönüşüme katkı hem de kazanç sağlamış olacaklar. “Destek Lazımsa CarrefourSA” mottomoz ile doğa dostu projelere destek vermeyi sürdüreceğimizi bir kez daha yinelemiş oluyoruz. İnanıyoruz ki daha temiz bir dünya ve sürdürülebilir bir geleceğin anahtarı, duyarlı projelerin çoğalması ve yaygınlaşmasında yatıyor.”

    “Plastik konusunda genel bir seferberlik başlatılmalı”

    Lansmanda konuşan ve plastiklerin deniz suyunda parçalanmasıyla oluşan mikroplastiklerin besin zinciri yoluyla insana kadar ulaşabildiğini belirten Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) Başkanı Bayram Öztürk ise şöyle devam etti: “Dünya çapında üretilen yılda 300 milyon ton plastiğin yaklaşık %2’sinin, yani 6 milyon tonunun denizlere ulaştığı tahmin ediliyor. Bilindiği gibi plastiklerin deniz suyunda çözünmesi yıllar alıyor. Üstelik bu plastik kökenli maddeleri başta da şişeleri yunuslar, balinalar ve deniz kuşları besin zannederek ağızlarına aldıkları için boğularak ölebilmekte. Peki bu konuda neler yapılabilir? Öncelikle tabii ki plastik atıkların kaynağında ayrılmaları, geri dönüşümü ve alımı için ilgili bütün kişi ve kurumların görevlerini ciddiyetle yapmaları çok önemli.”

    Öztürk, kişisel olarak insanların hayatlarında plastik tüketimini azaltarak, cam veya dönüştürülebilir malzemeler kullanmaya özen gösterebileceğine dikkat çekti. “Fairy ile birlikte bu yıl da denizlerdeki plastik atıklara dikkat çekmek ve tüketicilerin kullandıkları ürünlere bu duyarlılıkla yaklaşmalarını sağlamak için yeni bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Beni çok heyecanlandıran bu proje için kendi adıma ve TÜDAV adına çok mutluyum” diye konuşan Öztürk, denizlerdeki plastiğe vurgu yapılacak “Denizi Şansa Bırakma” projesinde, yüzde 100 geri dönüşümlü plastikten yapılmış, yüzde 100 geri dönüşümlü Fairy şişeleri ile anlamlı bir bilinçlendirme kampanyasına daha imza

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.