DOLAR 32,6931
EURO 34,7687
ALTIN 2505,022
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ​KOBİ’ler eylül’de yüzde 150 e-ihracat dedi

    ​KOBİ’ler eylül’de yüzde 150 e-ihracat dedi
    17.10.2018
    A+
    A-

    Dijital dönüşüme uyum sağlamada ülkemizin potansiyelinin çok yüksek olduğunu ifade eden Ticimax E-ticaret Sistemleri Satış Müdürü Uğur Elçin, “Hali hazırda 6 binden fazla e-ticaret sitesine altyapı sağlamaktayız. Eylül ayında ise e-ihracat paket satışlarında rekor kırdık. Yüzde 150 artış oldu. Bunun nedeni özellikle KOBİ’lerimizin e-ihracattaki fırsatları artık fark ediyor olmasıdır” dedi.

    Kur dalgalanmalarının, üreticinin gözünü yurtdışına çevirdiğini ifade eden Ticimax E-ticaret Sistemleri Satış Müdürü Uğur Elçin, şunları aktardı:

    “Globalde internet kullanım oranı yüzde 53, Türkiye’de ise bu oran yüzde 67. Sosyal medya kullanımı dünya ortalamasında yüzde 42, Türkiye’de ise yüzde 63. Ülkemiz mobilde de dünya ortalamasının üzerinde. Cep telefonu kullanım oranı yüzde 90’larda. Türkiye dijital dönüşüme çok hızlı adapte olan bir ülke. Bu hızlı dönüşüm alışveriş ve ticaret alışkanlıklarını da etkiliyor elbette. Son dönemde özellikle e-ihracat paketlerine olan talep, dönüşümün daha da hızlandığını düşündürdü bize. Kur dalgalanmalarının da etkisiyle KOBİ’lerimiz ve yerli üreticilerimiz e-ihracat ile büyüyebileceklerini görmeye başladılar. Eylül ayındaki yüzde 150 artışla rekor paket satışımız bunu gösteriyor.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.