DOLAR 32,5149
EURO 34,8368
ALTIN 2489,161
BIST 9524,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ​Osmangazi Köprüsü satılık ve kiralık konut fiyatlarını yükseltti

    ​Osmangazi Köprüsü satılık ve kiralık konut fiyatlarını yükseltti
    18.09.2017
    A+
    A-

    Geçtiğimiz sene açılan ve İzmit Körfez geçişini 90 kilometreden 12 kilometreye düşürerek İstanbul – İzmir arasındaki yolculuk süresini kısaltan Osmangazi Köprüsü’nün bölgeye etkisi konut fiyatlarında da hissediliyor. İnşa çalışmalarının hızlandığı 2014 yılıyla birlikte son 3 senede köprü güzergâhında bulunan Kocaeli, Yalova ve Bursa’da satılık konut fiyatları yüzde 100’e yakın oranla yükseldi.

    sahibinden.com Ağustos ayı Emlak Endeksi verilerine göre satılık konut fiyatları en çok Kocaeli’nin Karamürsel, Yalova’nın Çiftlikköy, Bursa’nın Orhangazi, ilçelerinde arttı. Bu ilçelerde son üç senede konut fiyatları sırasıyla yüzde 94, yüzde 90 ve yüzde 83 oranlarında yükseldi. Böylelikle Karamürsel’de ortalama konut fiyatı 288 bin 574 TL, Çiftlikköy’de 372 bin 94 TL ve Orhangazi’de 241 bin 275 TL oldu.

    Osmangazi Köprüsü, son üç senede kiralık konut fiyatlarını da etkiledi. Bursa’da yüzde 122 artış ile Gürsu ve yüzde 106 artış ile Kestel, Yalova’da ise yüzde 100 artış ile Altınova kiralık konut fiyatlarında en çok yükselişi gören ilçeler oldu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.