DOLAR 32,382
EURO 35,0336
ALTIN 2326,918
BIST 9142,4
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ​Şekersiz tatlı tariflerinin 10 püf noktası

    ​Şekersiz tatlı tariflerinin 10 püf noktası
    27.04.2018
    A+
    A-

    Şekersiz beslenmek sanıldığı kadar zor değil!

    Kilo vermeye yardımcı olarak görülen ve obezite karşıtı bir beslenme biçimi olan şekersiz beslenmeye 21 günlük bir plan ile adım atmak mümkün. Daha enerjik, daha iyi hissetmek, birçok hastalıktan uzaklaşmak için şekersiz beslenmek çok önemli. www. makarnalutfen. com adresinde satılan Türkiye’nin ilk ve tek şekersiz kek, kurabiye ve puding karışımları da şekersiz beslenirken tatlı krizlerine çözüm olmak için birebir.

    Şekersiz Beslenmede İlk Adım Nedir?

    Öncelikle içeriğinden emin olmadığınız tüm paketli yiyeceklerden uzak durun.

    Şeker ihtiva ettiğini bildiğiniz yiyecekleri tüketmeyin.

    Bol lifli beslenmeye ve bol su içmeye dikkat edin.

    Protein içeren gıdalar, güvendiğiniz yağlar, probiyotikler, prebiyotikler tüketin.

    Kekten, Kurabiyeden Uzak Kalamayanlara Şekersiz Tarifler
    Gıda Mühendisi ve Makarna, Lütfen! Kurucusu Tuğba Bayburtluoğlu; “Herkesin büyük annesinden, annesinden kalma çok sevdiği bir kek ya da kurabiye tarifi vardır. Bu tarifi beyaz sofra şekeri yerine kuru meyve ya da diğer doğal tatlandırıcılar ile yapabilirsiniz.” diyor. Bayburtluoğlu; “Makarna, Lütfen!’de artan talepler üzerine birçok şekersiz karışım bulunuyor. Kekten kurabiyeye bu karışımlar tamamen şekersiz üretiliyor. Bunlar dışında herkes evinde kendi şekersiz tarifini üretebilir.” diyor.

    Evde Şekersiz Kek, Kurabiye, Puding Yapmanın 10 Püf Noktası

    Bayburtluoğlu şekersiz kek ya da kurabiye yapmak isteyenlere şunları öneriyor;

    • Bire bir oranında şeker ile kuru meyveyi yer değiştirin. Mesela tarifte bir bardak şeker var ise bardağı sıkı sıkı kuru üzüm ile doldurun ve kullanın. Öncesinde kuru üzümleri güzelce yıkayıp kurutmanızı tavsiye ediyoruz zira kuru üzümler birbirine yapışmasın diye üzerlerine biraz yağ eklenir. Bu da üzerinin toz tutmasını kolaylaştırır.
    • Tarifteki yağ ya da yoğurt gibi sıvı fazın içinde bu üzümleri karıştırıp mikserden geçirerek bir püre elde edin. Burada amaç kuru meyvenin tam olarak hamurun içine dağılmasını sağlamak ve bu sayede tatlı tadın tamamen homojen bir şekilde yayılmasına olanak vermektir. Aksi takdirde ısırıldığında önce tatsız bir kek sonra birden meyve parçası ağza gelebilir.
    • Yumurta ve kabartma tozu gibi keki ya da kurabiyeyi kabartacak malzemelerin miktarını değiştirmemek önemlidir. Yumurtayı hatta sarısı ayrı beyazı ayrı çırparsanız daha kabarmış bir kek de elde edebilirsiniz. Yumurta beyazını kaseyi ters çevirdiğinizde dökülmeyecek kadar çok çırpmaya dikkat edin.
    • Üzüm dışında başka meyveler kullanabilirsiniz. Damağınıza güvenin ve elinizin altındakilere göre denemeler yapmaktan çekinmeyin.
    • Kuru meyveler sadece şeker içermezler, aynı zamanda vitamin, mineral ve lif de katmış olursunuz kekinize. Meyve miktarı önemlidir; çok fazlası kekik kabarmasını engeller. Bu yüzden tarifteki şeker miktarına denk kullanmaya dikkat edin.
    • Şeker yerine alternatif olarak bal, meyve özü ve/veya şurubu kullanabilirsiniz. Bal biraz pahalı bir alternatif olmak ile beraber soğuk tüketilmesi besin değeri açısından daha iyi olacaktır.
    • Pekmezi de en fazla sos için kullanın, kekin içinde kullanmayın. Pekmez zaten kaynatılarak yapıldığından ikinci bir pişirmeye girmese çok daha iyi olur.
    • Sıvı tatlandırıcılarda (bal, meyve özü gibi) miktarı bire birden biraz az kullanın çünkü bu gıdalar güçlü gıdalardır. Mesela tarifte 1 su bardağı beyaz şeker varsa siz 3/4 bardak bal ya da çok tatlı sevmiyorsanız yarım su bardağı bal ekleyebilirsiniz.
    • Tüm bu kurallar tatlı soslar ve pudingler için de geçerlidir.
    • Şeker ilavesiz kek, kurabiye, puding karışımları ile rahatlıkla tatlı krizlerini bastırabilirsiniz.

    Bayburtluoğlu; “www. makarnalutfen. com’ da şeker ilavesiz kek, kurabiye ve puding karışımları bulunabilir. Ayrıca organik bal, reçel arayanlar için de Makarna, Lütfen! sitemize bakılabilir. Türkiye’de şekersiz kek, kurabiye, puding karışımları satan tek site olmaktan mutluyuz. Şekersiz beslenmek isteyenler sitemize göz atabilir.” şeklinde konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.