DOLAR 32,5857
EURO 34,8072
ALTIN 2513,427
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ​Türkiye’nin ilk data painting eseri Wind of İstanbul Ferko Signature’da sanatseverlerle buluştu

    ​Türkiye’nin ilk data painting eseri Wind of İstanbul Ferko Signature’da sanatseverlerle buluştu
    15.09.2017
    A+
    A-

    Medya sanatçısı, yönetmen ve araştırmacı Refik Anadol’un Wind of İstanbul eseri, Contemporary Istanbul kapsamında Ferko Signature’da düzenlenen etkinlik ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Ferko Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Meriçten, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten ve Wind of İstanbul eserinin yaratıcısı Refik Anadol’un ev sahipliği yaptığı etkinlikte iş, sanat ve cemiyet hayatının önemli isimleri bir araya geldi.

    Sanatseverlerle 12. kez buluşan Contemporary Istanbul’un bu yıl üçüncü kez ortak sponsoru olan Ferko, Türkiye’nin en önemli çağdaş sanat etkinliğine olan desteğini İstanbul’a kalıcı bir eser kazandırarak taçlandırdı. Levent’in şimdiden yükselen değeri haline gelen Ferko Signature için sanatçı Refik Anadol’a Türkiye’nin ilk data painting eserini tasarlatan Ferko, Wind of İstanbul’u sanat severlerin beğenisine sundu. Refik Anadol’un İstanbul’daki rüzgar bilgilerini yaklaşık 3×6 metrelik dijital bir tabloya sürekli değişen, interaktif resimler olarak yansıttığı eserinin sanat severlerle tanıştığı kokteyle iş, sanat ve cemiyet hayatının önemli isimleri katıldı.

    Wind of İstanbul için bir yıl boyunca Atatürk Havaalanı’ndan toplanan 10 saniyelik aralıklarla zaman ve sıcaklık ile beraber rüzgar hızı, yönü ve şiddeti bilgilerini okuyan, analiz eden ve görselleştiren bir dizi yazılım geliştiren Refik Anadol, İstanbul’un belirgin rüzgar karakteristiğine odaklanan 4 dinamik bölümden oluşan bir eser tasarladı. Her bölümün, rüzgarın görünmeyen güzelliğini, rengarenk ve estetik bir tablo olarak ortaya çıkarttığı eser, rüzgar olgusunu ve doğanın güçleri ile yapılı çevre arasındaki görünmeyen şiirsel ilişkiyi araştıran kuşbakışı benzersiz bir deneyim sunuyor.

    Ferko Signature’ın Wind of İstanbul eserine ev sahipliği yapmasından büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu ifade eden Ferko Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Meriçten, ‘Refik Anadol, ülkemizi tüm dünyada temsil eden genç ve önemli bir sanatçı. Kendisinin daha önce tasarladığı Wind of Boston eseri, bizi çok etkiledi. Refik Anadol ile bir araya gelip İstanbul’dan esin alarak yeni bir eser yaratmak bizi oldukça heyecanlandırdı. İstanbul’u betimleyen oldukça özel bir eser oldu. Ferko olarak sanatın, toplumların gelişimi üzerindeki rolüne çok inanıyoruz. Ve bu inançla, 27 yıldır her projemize sanatsal bir dokunuş yapmaya, sanat etkinliklerini desteklemeye özen gösteriyoruz” dedi.

    Ferko’nun sanatla ve sanatçıyla olan değerli bağını yakından takip ettiğini belirten Refik Anadol ise “Ferko’nun yüksek tasarım ve deneyim kaygısı taşıyan, farklı ve görülmemiş deneyimler ile ilham dolu bir tasarım anlayışı var. Bizleri buluşturan ortak noktamız sanat ve teknoloji oldu. Türkiye’de veri ile hayata geçen kalıcı ilk medya uygulamasını beraber gerçekleştirmenin keyfini yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.