DOLAR 32,3181
EURO 35,1104
ALTIN 2297,876
BIST 9037,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ​Zyxel VMG3925-B10B ile güvenli internet

    ​Zyxel VMG3925-B10B ile güvenli internet
    05.10.2017
    A+
    A-

    Zyxel’in en yeni teknolojileri bünyesinde barındıran modemi; 802.11ac destekli VMG3925-B10B ile ebeveynlerin korkulu rüyası; sakıncalı içeriklere duvar örmek mümkün

    Ağ teknolojileri alanında trend belirleyici konumunda bir firma olan Zyxel, en iddialı modemlerinden VMG3925-B10B ile anne babaların korkulu rüyası olan; sakıncalı içeriklere duvar örüyor. Ürünün ebeveyn kontrol özeliği sayesinde evde internet kullanımı kolayca planlanıyor ve zararlı içeriğe karşı koruma sağlanıyor.

    Okulların açılmasının ardından evde internet kullanımının artığını gözlemlediklerini ve ailelerin ebeveyn kontrol özelliği ile ilgili ek bilgi almak için çağrı merkezini sıkça aradıklarını belirten Zyxel Ürün ve İş Geliştirme Müdürü Kaan Tuncer “Günümüzde öğrenciler ev ödevlerini yaparken internetten her zamankinden daha çok faydalanıyor.

    Bu da bilgisayar başında geçirilen zamanın artmasına neden oluyor. Bu noktada velilerin ortak sorunu; sakıncalı içeriklere erişim. Son dönemde çağrı merkezimize konuyla ilgili sıkça soru geliyor. Biz de ürünlerimizdeki bu özelik hakkında anne babaları bilgilendiriyor ve onları yönlendirme çalışıyoruz” dedi.

    VMG3925-B10B sayesinde ebeveynler kendileri modem arayüzünden gün ve saat ayarlaması yaparak hangi saatlerde hangi cihazın internete çıkış yapabileceğini kontrol edebiliyor. Örneğin çocuğun tableti hafta içi ebeveynin belirlediği zaman aralığında internete çıkacak şekilde ayarlanabiliyor, ebeveynlerin kendi cihazları ise internet bağlantısına devam edebiliyor. Bu teknoloji aynı zamanda kelime filtresi ile ailenin belirlediği kelime içeriğini tarayarak hiçbir şekilde o kelimeye sahip içeriğe girişe izin vermiyor.

    Misafirlere özel Multi SSID

    Zyxel VMG3925-B10B, kablosuz bant genişliğini yapılandırmayı ve ev ya da ofislere gelecek misafirler için izinleri önceden belirlenmiş protokoller sunmayı sağlayacak yazılımlar da ön plana çıkıyor. Bunun dışında kablosuz ağı zamanlayarak istenilen saatte açıp kapatmayı sağlayan yazılımla, kullanıcıların gece yatarken ekstra sinyale son vermek için modemi kapatmalarına gerek kalmıyor.

    Yüksek performansa sahip VMG3925-B10B kablosuz modem, sahip olduğu özellikleriyle kullanıcılara üst düzey bir internet bağlantı deneyimi vaat ediyor. VMG3925-B10B, USB portu üzerinden güvenli dosya paylaşımı, bu dosyalara kablosuz yerel ağ üzerinden güvenli erişim (USB bellek veya USB sabit disk) desteği de sağlıyor.

    Evde bağlantı kalitesini artırmanın püf noktası modemi doğru konumlandırmak

    Zyxel’den ipuçları

    Zyxel Çağrı merkezine gelen bir diğer ortak soru ise modemlerin nasıl konumlandırılacağı olduğunu söyleyen Tuncer evde internet bağlantı kalitesini artırmak için ebeveynlere şu ipuçlarını verdi:

    “Modemi doğru yerde konumlandırmak cihazların bağlantı kalitesini doğrudan etkileyecek bir konu. Ev ya da ofisinizde cihazlarınızın sıklıkla nerede kullanıldığını önceden belirlemelisiniz. Kablosuz bir modem/router cihazını internete bağlanacak tüm cihazları göz önünde bulundurup bunların orta noktasında konumlandırmak etkili bir kablosuz ağ için önemli bir etken. Eğer bu mümkün değilse kablosuz ağınızı bir access point ya da repeater cihazla artırmanız da çözümler arasında. İkinci önemli nokta ise cihazlarını diğer radyo yayın yapan cihazlardan uzakta konumlandırmak. Bu sayede frekans karışıklıklarının ve kablosuz sinyal bozulmalarının önüne geçebilirsiniz.

    TV, radyo, dect telefon, bluetooh cihazlar, buzdolabı veya mikro dalga fırın gibi cihazlar, sinyal işleyen cihazlardır. Her ne kadar farklı bandlarda yayın yapıyor olsalar da kablosuz modemler, bu tarz cihazlardan ne kadar uzakta olursa, kablosuz ağdaki sinyal bozulmalarından o kadar az etkilenilir. Öte yandan bazı evlerde görüntü kirliliği oluyor endişesi ile modemlerin dolap içlerine saklandığını öğreniyoruz. Bu durum sinyal kayıplarına neden olur. Bunu kesinlikle önermiyoruz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.