DOLAR 32,3235
EURO 35,1285
ALTIN 2303,397
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    1.561.345 metrekare gayrimenkul satışı yapıldı

    1.561.345 metrekare gayrimenkul satışı yapıldı
    12.01.2018
    A+
    A-

    Türkiye’nin ilk ve tek gayrimenkul online açık artırma sitesi tapu.com’un satışları 2017’debir önceki yıla göre yüzde 104, satış hacmi ise yüzde 135 oranında arttı. 2017 yılının sonuna kadar toplam 1 milyon 561 bin 345 metrekare gayrimenkul satışı gerçekleştiren tapu.com, yılın en hızlı satışını ise 38 saatte gerçekleştirdi. Halen anlaşmalı olduğu 10 finansal kurum ve büyük şirketin portföylerindeki gayrimenkulleri satışa sunan tapu.com, bu şirketlerin aktiflerindeki taşınmazları ekonomiye kazandırırken, yüzlerce kişiyi de tapu sahibi yaptı. tapu.com’un satışlarının yüzde 58’i konut, yüzde 28’i arsa ve yüzde 14’ü ticari gayrimenkulden oluşurken, en çok satış gerçekleştirilen iller sırasıyla Bursa, Ankara, Antalya, Sakarya ve Samsun oldu.

    Yüzlerce kişi tapu fırsatlarını yakaladı.

    Özellikle finansal kurumlar bir an evvel gayrimenkullerini nakde dönmek istedikleri için fiyat beklentileri önemli fırsatlar doğurabiliyor. Bu nedenle tapu.com satıcılar için hızı, alıcılar için önemli fırsatları bir araya getiriyor. tapu.com olarak gayrimenkul alım – satımındaki güven sorununu çözdüklerini belirten tapu.com’un Kurucusu ve CEO’su Emre Erşahin “Alıcılar, ekspertiz raporu kaynaklı bilgiler sayesinde şeffaf bir biçimde zaman kaybetmeden alabiliyor. İki buçuk yıl gibi kısa bir sürede kendisini ispat eden güvenilir iş modelimiz sayesinde alıcılar, diğer teklifleri de görerek tapuları uygun fiyatlarla satın alma şansına ulaşıyor. Satıcılar hızla tapularını nakde dönüştürürken, alıcılar ise bu fırsatları yakalıyor.” diye konuştu.


    105 milyon TL’lik teklif toplandı

    Gayrimenkulde online açık artırma modelinin Türkiye’de de kendisini ispatladığını belirten Erşahin, şu değerlendirmede bulundu: “Özellikle son dönemde nakit sıkışıklığı yaşanan piyasalarda tapuyla tahsilat yapıldığını görüyoruz. Bu sorunla karşılaşan şirketler sistemimize ilgi gösteriyor. Gayrimenkulleri gerçek alıcılarla buluşturan pazarlama teknolojimiz ve sunduğumuz ekspertiz raporu kaynaklı doğrulanmış bilgi sayesinde fark yaratmaya devam ediyoruz. 2017’de açık artırmaya çıkardığımız tapular için toplam 105 milyon TL’lik teklif aldık ve rekabetçi koşullarda gerçek değerinden hızlıca nakde dönüştürdük. Bu sayede Türkiye’nin büyük kurumlarıyla olan satıcı anlaşmalarımıza neredeyse her ay bir yenisini ekliyoruz. 2018’de talep üzerine emlak danışmanları, müteahhitler gibi farklı satıcılarla da iş birliğini artırarak büyümeyi amaçlıyoruz.”

    Fiyat, açık artırma yoluyla belirleniyor

    Gayrimenkul fiyatını satıcının değil, şeffaf ve rekabetçi bir ortamda, alıcıların teklifleriyle belirlediği tapu.com’un portföyünde sadece Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) lisanslı uzmanlar tarafından yazılan ve ekspertiz raporu bulunan gayrimenkuller yer alıyor. tapu.com’da yer alan bir gayrimenkule talip olanlar şeffaf bir ortamda, online açık artırma yoluyla tekliflerini en hızlı şekilde verebiliyorlar. Satıcının razı olduğu satış bedeline uygun teklifler arasında, en yüksek fiyatı veren gayrimenkulü almaya hak kazanıyor. Açık artırmaya ücretsiz katılım sağlanabiliyor. Teklif verecek katılımcıların kredi kartlarından hizmet bedeli kadar bir ön provizyon çekiliyor ve sadece kazanandan bu hizmet bedeli tahsil ediliyor. Gayrimenkulün tutarı ise doğrudan satıcıya ödeniyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.