DOLAR 32,6162
EURO 34,751
ALTIN 2500,939
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    10 bin 549 liseden sadece birinde bale ve dans bölümü var

    10 bin 549 liseden sadece birinde bale ve dans bölümü var
    22.08.2017
    A+
    A-

    Okulların açılmasına sayılı günler kala İstanbul Bomonti’de olağanüstü hareketlilik gözleniyor. Bu yoğunluk çocuğunu bale ve dans bölümüne yazdırmaya çalışan sanatsever velilerden kaynaklanıyor. Aileler, Bomonti’deki Pera Güzel Sanatlar Lisesi’ne akın ediyor. Çünkü Türkiye’de 10 bin 549 liseden sadece Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nde bale ve dans bölümü bulunuyor!

    ÖĞRENCİLER SOFYA’YA GÖNDERİLİYOR

    Bu bölümü okuyan öğrencilerin üniversite seçenekleri arasında; modern dans, halk dansları gibi eğitim hayatlarını akademik düzeye taşıyacak birçok alternatif bulunuyor. Ayrıca yurt dışında eğitim almak isteyen öğrenciler uluslararası bir üniversite olan Sofya Ulusal Müzik ve Bale Akademisi’ne gönderiliyor.

    Bu bölümden mezun olan öğrenciler, üniversitelerin dört yıllık Bakalorya Bale Pedegojisi Bölümü’nden mezun olabilecekleri gibi, isterlerse iki yıllık master programına da katılarak koreografi bölümünü bitirebiliyor.

    TÜM LİSELERDE AÇILMALI

    Tüm İstanbul’un, Türkiye’nin talebini tek başlarına karşılamanın mümkün olmadığını belirten Pera Güzel Sanatlar Genel Sanat Yönetmeni Sabahattin Özbakır, Türkiye’de opera ve balenin kurumsal başlangıç tarihi olan 1948 yılındaki heyecanla tüm liselerde bale ve dans bölümü açılması gerektiğini söyledi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.