DOLAR 32,5044
EURO 34,9547
ALTIN 2430,836
BIST 9803,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    10 yaşındaki Ceren Çelik’in hayalleri tiyatro perdesinde hayat buldu

    10 yaşındaki Ceren Çelik’in hayalleri tiyatro perdesinde hayat buldu
    26.03.2018
    A+
    A-

    Zorlu Çocuk Tiyatrosu aracılığıyla bugüne kadar 1000’in üzerinde oyun ile 700 bin çocuğa erişen Zorlu Holding, hayata geçirdiği farklı projelerle çocukların hayallerini gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor. Bu anlayış doğrultusunda Zorlu Holding tarafından çocukların yeteneklerini fark etmelerini sağlamak ve özgüvenlerini artırmak amacıyla düzenlenen “Bir Hayal Bir Oyun Yarışması’nda ‘Hayal Çalan Cadı’ isimli hikâyesi ile birinci olan Ceren Çelik’in hayalleri, tiyatro oyunu olarak 25 Mart 2018 Pazar günü Zorlu PSM’de ilk kez izleyicisiyle buluştu.

    27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü için özel olarak hazırlanan oyunun senaristliğini Serdar Saatmanyönetmenliğini ise Gaye Cankaya üstlendi. Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri arasından seçimle belirlenen genç oyuncular tarafından 25 Mart Pazar günü Zorlu PSM’de sahnelenen oyunun, kostüm ve dekor tasarımlarını Mimar Sinan Üniversitesi öğrencileri yaptı. Hikâyenin yazarı Ceren Çelik, hikâyenin oyunlaştırılma sürecine de dâhil olarak, hayallerinin bir tiyatro oyununa dönüşmesinin deneyimini yaşadı.

    Önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda “Bir Hayal Bir Oyun” hikâye yarışmasına çok yoğun bir ilgi oldu. Türkiye’nin dört bir yanından 421 çocuk hikâyesi paylaştı. Birbirinden değerli jüri üyelerinin gerçekleştirdiği değerlendirme sonucunda; Ceren Çelik, “Hayal Çalan Cadı” adlı hikâyesi ile birinci olurken, “En İyi Dostum Fare” adlı hikâyesi ile Öykü Çakır ikinci ve “Kendi Kendine Dünyası” hikayesi ile Kayra Balıtatlı üçüncü oldu. İlk üçe giren çocuklar para ödülü kazanırken, ayrıca ilk 10’a giren çocuklara “Yaratıcı Yazarlık Eğitimi” verildi. Bu eğitimlerde çocuklara; yazmanın temel bilgileri, yazmayı besleyen unsurlar ve yaratıcı yaklaşımlar gibi konularda bir farkındalık oluşturuldu. En çok beğenilen 10 eserin yer aldığı “Miniklerin Kaleminden Kocaman Hayaller” öykü kitabı hazırlanarak çocuklarımızın hayalleri kitap sayfalarına taşındı.”

    “Çocukların hayallerini gerçeğe dönüştürmeye devam edeceğiz”

    “Hayal Çalan Cadı” tiyatro oyunu öncesinde kısa bir konuşma yapan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Olgun Zorlu, Zorlu Holding olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın her zaman yanında olduk. Zorlu Çocuk Tiyatrosu ile hayal dünyasını renklendirdiğimiz 700 bini aşkın çocuğumuzla ile bugüne kadar 1000’in üzerinde oyunu buluşturduk. Zorlu Çocuk Tiyatrosu ile edindiğimiz tecrübe ile üç yıl önce “Bir Hayal, Bir Oyun” projesini hayata geçirdik… İstedik ki çocuklarımız yeteneklerini fark etsin, cesaretleri ve özgüvenleri artsın. Çocuklarımızın sevinçleri ve mutluluğu hiç şüphesiz ki bizim bu projedeki en büyük kazancımız oldu. Aradan geçen üç yılda çocuklarımızın projemize gösterdiği ilginin yoğunluğu da ne kadar doğru bir iş yaptığımızın göstergesidir diye düşünüyorum. Gelecek yıl da “Bir Hayal Bir Oyun” yarışmamızı sürdürecek ve çocuklarımızın hayallerini gerçeğe dönüştürmeye devam edeceğiz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.