DOLAR 32,5307
EURO 34,8666
ALTIN 2426,787
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    120 ay vadeli AVM satışta

    120 ay vadeli AVM satışta

    TOKİ, konut, iş yeri ve alışveriş merkezlerinden oluşan yeni bir açık artırmaya çıkıyor. Turyap’ın düzenleyeceği açık artırmada Karaman ve Rize’de yer alan 2 adet AVM de var. 120 ay taksitle satılacak AVM’leri satın almak için yüzde 25 peşinat yeterli

    Geçtiğimiz günlerde borcunu peşin ödeyene yüzde 20 indirim kampanyasına başlayan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yatırımcılara Ağustos ayında fırsatlar sunmaya devam ediyor. TOKİ’nin organizasyonlarını yapan Turyap’ın düzenlediği açık artırmalara düşük peşinat ve uzun vadeli ödeme koşullarıyla ev ya da iş yeri almak isteyenler katılıyor.
    TOKİ’nin 15 Ağustos’ta düzenleyeceği iş yeri ve konut müzayedesinde konutların fiyatı 79 bin lira, iş yerlerinin fiyatı 35 bin liradan başlayacak. Adıyaman, Aksaray, Bolu, Diyarbakır, Erzincan, Giresun, Hatay, İstanbul, İzmir, Karaman, Kocaeli, Rize, Sakarya, Sivas, Yozgat ve Zonguldak’ta yer alan 142 iş yeri yüzde 25 peşin, 120 ay vade seçeneğiyle satılacak. Adana, Afyon, Çorum, Gaziantep, Kayseri, Kırıkkale, Malatya, Sivas ve Trabzon’da alıcıya sunulan konutlar da yüzde 12’den başlayan peşinat ve 180 aya varan vadelerle açık artırmada olacak.

    Karaman ve Rize’de

    Açık artırma portföyünde Rize ve Karaman’da bulunan iki alışveriş merkezi de yer alıyor. Alışveriş merkezleri yüzde 25 peşin ve 120 ay taksitle satılıyor. Rize Merkez Hamamderesi’nde 759 konutun bulunduğu kentsel dönüşüm alanında, 23 bölümden oluşan ve 4 bin 800 metrekare kapalı alanı bulunan AVM, 14 milyon 815 bin lira muhammen bedelle; Karaman Doğukışla Vadisi 1. Etap’ta 416 konutun bulunduğu kentsel dönüşüm alanında bulunan 33 bağımsız bölümlü ve 4 bin 688 metrekare kapalı alana sahip AVM de toplam 8 milyon 366 bin TL muhammen bedelle satışa sunuluyor. Rize’de bulunan AVM’ye toplu teklif alınacak. Karaman’da bulunan AVM için 33 bağımsız bölüme ayrı ayrı veya toplu teklif verilebilecek.

    Uşak’ta 397 dükkan

    Uşak’ta 397 adet dükkan 24 Ağustos Perşembe günü Ramada Hotel-Uşak’ta satılacak. Muhammen bedeli 77 bin liradan başlayan dükkanlar yüzde 25 peşin, 120 ay vade ile açık artırmada olacak. Uşak Merkez kentsel yenileme projesi kapsamında 1. ve 2. etapta 1.051 konut ve 923 dükkan yer alıyor. Hak sahipleri ile belediye ve TOKİ’nin yaptığı çalışma sayesinde Uşak’ın yeni yaşam merkezi konumunda olan proje, kentsel yenileme kapsamında örnek proje olarak hayata geçirildi.

    Katılım için kayıt şart

    TOKİ’nin açık artırma organizasyonlarını emlak pazarlama şirketi Turyap düzenliyor. Türkiye’de hemen her ilde ofisi bulunan emlak firması, satıştaki yerleri görmek isteyen alıcılara ücretsiz olarak yer gösterme hizmeti veriyor. Müzayedelere katılmak için organizasyonun bulunduğu ilde olmak gerekmiyor. İnternet üzerinden bir gün öncesine kadar kayıt oluşturup katılım sağlanabiliyor. İnternet katılımcısı salonları eş zamanlı izleyerek teklif verebiliyor.

    55 arsa 228 milyon liraya satıldı

    Bayram öncesi konut, iş yeri ve imarlı arsa satışlarına hız veren TOKİ, uyguladığı açık artırma yöntemiyle hem kendi kazandı, hem de vatandaşa kazandırdı.
    Vatandaş, düşük faiz ve uzun vadeler ile gayrimenkul sahibi olurken; yatırımcıları yarıştıran arsa müzayedelerinde değerleme raporlarındaki fiyatın üzerinde kısa sürede yapılan satışlar devlete kazandırdı. Ağustos ayında düzenlenen TOKİ arsa müzayedesinde 55 arsa 228 milyon 252 bin TL’ye satıldı. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerin de aralarında bulunduğu KDV’den muaf arsalara ilgi büyüktü.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.