DOLAR 32,5904
EURO 34,854
ALTIN 2504,168
BIST 9681,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İş Sanat 17.sezonunu muhteşem bir programla tamamlıyor

    İş Sanat 17.sezonunu muhteşem bir programla tamamlıyor
    18.04.2017
    A+
    A-

    Kasım ayından bu yana ev sahipliği yaptığı etkinliklerle binlerce sanatseveri ağırlayan İş Sanat, renkli Mayıs programıyla 17. sezonunu taçlandırıyor. Çekiciliğini ve popülaritesini tamamı erkek dansçılarından ve perküsyonla dansı harmanlayan yaratıcı gösterilerinden alan Che Malambo, Montreux Caz Festivali’ndeki çıkışının ardından geniş kitlelerin hayranlığını kazanan Cyrille Aimée, dünya şairi Nâzım Hikmet’in en sevilen dizelerinden oluşan Denize Dönmek İstiyorum şiir dinletisi ve minik sanatseverler için Fantastik Hikâyeler Makinesi, Ashley Lobo’nun 23 Mayıs’taki muhteşem gösterisi Bollywood Geçidi’ne kadar İş Sanat sahnesinde olacak.

    Dansın ve müziğin ritmi Arjantinli topluluk Che Malambo ile yükselecek
    Güney Amerika’nın kovboy geleneği ‘gaucho’ nun beden dilinden esinle oluşturulmuş Malambo koreografileriyle tüm dünyada ilgiyle takip edilen Arjantin kökenli topluluk Che Malambo, çekiciliğini ve popülaritesini tamamı erkek dansçılarından ve perküsyonla dansı harmanlayan yaratıcı gösterilerinden alıyor. Topluluk, Parisli ünlü koreograf Gilles Brinas liderliğinde çalışıyor. Brinas’ın geleneksel Güney Amerika danslarını araştırırken karşısına çıkan Malambo’nun kökleri 17. yüzyıldaki kovboy düellolarına dayanıyor. Dörtnala koşan atların ritmini yansıtan hızlı ayak hareketleri ve tempolu adımlarla izleyenlerin nefesini kesen Che Malambo, prömiyerini 2007 yılında Paris’te yaptı. 2013 yılında çıktığı Amerika turnesinin ardından New York City Center’da Fall for Dance Series isimli gösterisiyle kapalı gişe temsiller gerçekleştirdi. Bu olağanüstü gösteriyi kaçırmak istemeyenler 5 Mayıs Cuma gününü ajandalarına şimdiden not edebilirler.

    Çocuklar, Fantastik Hikâyeler Makinesi ile mucitlerle tanışıyor
    İş Sanat’ın kısa sürede çok sevilen çocuk oyunu Fantastik Hikâyeler Makinesi minikler için Mayıs ayında bir kez daha sahnede. Can Yılmaz’ın yazdığı Serdar Biliş’in yönettiği oyunun eğlenceli müziklerini Çiğdem Erken, koreografisini Tuğçe Tuna hazırladı. Çocukları uçağın mucidi Wright Kardeşler’den Hezârfen Ahmet Çelebi’ye, sinemanın mucidi Lumiere kardeşlerden taş devrine uzanan geniş bir zaman diliminde benzersiz bir yolculuğa çıkaracak oyunun meraklı kahramanı Ömer’e yetenekli genç oyuncu Ata Berk Mutlu hayat veriyor.
    Ömer, büyükbabasının hediyesi ile zamanda yolculuğa çıkıyor ve tarihteki birtakım buluşlara hem tanıklık hem de müdahale ediyor. Renkli kostümlerini Tomris Kuzu’nun, ışık ve sahne tasarımını Cem Yılmazer’in yaptığı oyunda sevilen oyuncular Tuba Ünsal, İbrahim Selim, Sercan Badur, Yeliz Kuvancı ve Hayal Köseoğlu canlandırmalarıyla kahkaha dolu anlar yaşatıyor. Bu fantastik makineden neler çıkacağını merak ediyorsanız 14 Mayıs 2017, Pazar günü saat 15.00’daki oyunu kaçırmayın!

    Cyrille Aimée, Türkiye’de ilk kez İş Sanat’ta
    Montreux Caz Festivali’ndeki çıkışının ardından yumuşacık yorumu, caz ve funk öğeleri harmanlayan kendine özgü tarzıyla geniş kitlelerin hayranlığını kazanan Cyrille Aimée, Türkiye’de ilk kez İş Sanat’a konuk oluyor. Fransız bir baba ile Dominikli bir annenin kızı olarak Fransa’da doğup büyüyen sanatçı, her yıl Django Reinhardt Festivali kapsamında yakınlarına kurulan Gypsy kampını yatak odasının penceresinden merakla izlerken müziklerine aşık olmuş ve birkaç yıl sonra kendi arkadaşları ile çıktığı Avrupa turunda bunu çoktan bir yaşam felsefesi olarak benimsemişti. Sokaklarda şarkı söylerken bir anda kendini festivallerde bulan Aimée, vokal yarışmasındaki birinciliğinin ardından ilk albümünü yayınladı. Star Academy isimli yarışmada finalist olan Aimée daha geniş kitleler tarafından tanındı ve müziği ile büyük beğeni topladı. Brezilyalı gitarist Diego Figueiredo ve grubuyla tüm dünyada konserler veren sanatçı Let’s Get Lost, It’s A Good Day, Burstin’ Out!, Live At Birdland, Live At Smalls, Just The Two Of Us, Smile, Cyrille AiméeAnd The Surreal Band albümleri ile diskografisini genişletti. Madeleine Peyroux, Stacey Kent ve Zaz gibi caz müzik dünyasının önde gelen vokallerinin tahtına aday sanatçı, Türkiye’deki hayranları ile ilk kez 8 Mayıs 2017, Pazartesi akşamı İş Sanat sahnesinde buluşacak.
    Usta tiyatrocular Vedat Sakman’ın gitarı eşliğinde Nâzım Hikmet dizeleri seslendirecek
    İş Sanat, dinleti serisini şiir tutkunlarının en gözde kalemlerinden Nâzım Hikmet ile tamamlıyor. Dünya şairi Nâzım Hikmet’in şiirlerinden kronolojik sıra gözetilerek derlenen Denize Dönmek İstiyorum! başlıklı dinletiyi Atilla Birkiye hazırladı, Mehmet Birkiye sahneye uyguladı. Usta oyuncular Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek’in sesinden hayat bulacak dizelere Vedat Sakman gitarıyla eşlik edecek. Sakman, kendi şarkılarının yanı sıra bu dinleti için özel olarak bestelediği eserleri de seslendirecek. Serdar Yalçın’ın müzik direktörlüğünü üstleneceği akşama Ayşe Evrim Uluözyurt keman ve akordeonuyla, Zafer Aslan basgitar ve buzukisiyle, Simge Yıldırım da sesiyle renk katacak. Şiirle müziğin iç içe geçeceği bu dinleti 16 Mayıs 2017, Salı akşamı İş Sanat’ta.

    Hint müziklerine ve danslarına doyacağınız muhteşem bir Bollywood şöleni…
    İş Sanat 17. sezonunu görkemli Bollywood gösterisi ile tamamlıyor. Rengârenk gösterişli kostümleri, ritmik dansları, romantik ve baharatlı müzikleri ile otantik Hint kültürünü yaşatan ve yansıtan Bollywood Geçidi, koreograf Ashley Lobo’nun liderliğinde Navdhara India Dance Theatre tarafından sahneleniyor. Genç ve yetenekli 22 dansçıdan oluşan Bombaylı topluluk, Hindistan’ın mistik yönlerini ve felsefesini Batı dansının fiziksel metodolojileri ile harmanlıyor. Adını Hintçe “Nav” yani “yeni” ve “dhara” yani “akış” kelimelerinin bir araya gelişinden alan topluluk, kendini ve dansını Doğulu ya da Batılı olarak sınırlandırmıyor. Evrensel beden dilinin gücüne inanan topluluk, gerçek insani bağlarla Hindistan ve dünyadaki diğer ülkeler arasında köprü kurmayı hedefliyor. Bollywood filmlerinin en ünlü koreograflarından Ashley Lobo ve birbirinden yetenekli dansçıları, dram, aksiyon, romantizm ve dansı içinde barından bu özel gösteri ile 23 Mayıs 2017, Salı akşamı hafızalardan silinmeyecek bir görsel şölen sunacak.

    5 Mayıs 2017 Cuma, 20.30Che Malambo
    8 Mayıs 2017 Pazartesi, 20.30 Cyrille Aimée
    14 Mayıs 2017 Pazar, 15.00Fantastik Hikâyeler Makinesi
    16 Mayıs 2017 Salı, 20.30Nazım Hikmet Şiir Dinletisi
    23 Mayıs 2017 Salı, 20.30 Bollywood Geçidi / Kapanış Gösterisi

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.