DOLAR 32,5707
EURO 34,9118
ALTIN 2426,465
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    15 Temmuz darbe girişimine en şanlı direniş gösteren Üsküdar’da coşkulu kutlama

    15.07.2019
    A+
    A-

    Türkiye’nin milli beraberliğine karşı gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimine karşı en şanlı direnişi gösteren Üsküdar, darbe girişiminin 3’üncü yıl dönümünde 15 Temmuz demokrasi ve özgürlük şehitlerinin anısına coşkulu bir programa sahne oldu. Üsküdar Belediyesi tarafından, darbe girişimine karşı en büyük mücadelenin verildiği Çengelköy’de düzenlenen programda, 15 Temmuz demokrasi ve özgürlük şehitleri, Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dualarla anılarak “Milli Birlik ve Beraberlik” çağrısı yapıldı. Şehitlerin anısına, 15 Temmuz Şehitler Çeşmesi’nden gül şerbeti akıtıldı.

    Enerji Bakanı Fatih DönmezÜsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, şehit yakınları ve gazilerin katılımıyla Çengelköy 15 Temmuz Şehitler Çeşmesi önünde düzenlenen programa, tüm Üsküdarlılar yoğun bir ilgi gösterdi. Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programın ardından dualar eşliğinde, 15 Temmuz Şehitler Çeşmesi’nden akıtılan gül şerbeti ve helva ikramı yapıldı.

    Fatih Dönmez:

    “Din adamlarımız, dinimizi bize en doğru şekilde anlatmalı”

    15 Temmuz demokrasi ve özgürlük şehitleri anısına Çengelköy’de düzenlenen programda yaptığı konuşmada “Şehitlerimizin üzerimizde hakkı kalmaması, bir daha 15 Temmuzları yaşamamamız, ihanet şebekeleri ve çetelerine fırsat vermememiz için en az o günkü kadar milli birlik ve beraberlik içinde olmak mecburiyetindeyiz. Benzeri ihanetleri pek çok kez yaşamış bir milletin evladı olarak, başka ad ve kisveler altında da bize sokulabilirler. Uyanık olacağız” diyerek bu konuda din adamlarına büyük bir sorumluluk düştüğünü kaydeden Enerji Bakanı Fatih Dönmez, din adamlarını göreve çağırdı.

    Fatih Dönmez:

    “Siyasetçiler, öğretmenler ve milletin her ferdine çok iş düşüyor”

    Dönmez, konuşmasında şunları kaydetti:

    “Öğretmenlerimize, çocuklarımıza vatan ve millet sevgisini, milli birlik ve beraberliği, Cumhuriyet ve demokrasi aşkını anlatmak konusunda büyük iş düşüyor. Siyasetçilere bu ihanet şebekeleriyle birlikte yol almamak adına büyük iş düşüyor. Milletin her ferdine büyük iş düşüyor. Aksi halde, şehitlerimizin anısına ihanet etmiş oluruz.”

    Hilmi Türkmen:

    “15 Temmuz’u unutmadık. Unutturmayacağız”

    “15 Temmuz’a giden süreci ve 15 Temmuz’un ardından doğan aydınlık günlerin nasıl açıldığını gençlerimize ve çocuklarımıza unutturmama adına ’15 Temmuz’u unutmadık. Unutturmayacağız’ sloganını zihnimizden ve kalbimizden çıkamamamız gerekiyor” diyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, konuşmasında şunları söyledi:

    “15 Temmuz gecesinde Türkiye’nin her köşesinden seve seve vatanı uğruna adeta cepheye koşarcasına meydanlara koşan aziz şehitlerimizin mensubu bulunduğu bir vatanın evlatları olarak bu hasletimizi devam ettirmek durumundayız. Milletimizin her ferdine düşen en önemli vazife budur. Çengelköy 15 Temmuz Şehitler Çeşmesi’ni darbe girişiminin ilk yıldönümünde açmıştık. Millet olarak bu hain kalkışmayı ve bu kalkışmayla canı pahasına mücadele eden aziz şehirlerimizi unutmamamız gerektiğini bu anıt çeşme ile vurgulamıştık. Üsküdar’ımıza ve Çengelköy’ümüze çokça yakışan bu eserin altında kıyamete kadar aziz şehitlerimizle buluşmayı ve bu çeşmeden aziz şehitlerimize şifa akmasını niyaz ediyoruz.”

    15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNE EN ŞANLI DİRENİŞİ GÖSTEREN ÜSKÜDAR’DA ÇOŞKULU KUTLAMA! E ile ilgili görsel sonucu

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.