DOLAR 32,3218
EURO 35,0866
ALTIN 2300,199
BIST 9069,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    1500 Arap, konut için İstanbul’a geliyor

    1500 Arap, konut için İstanbul’a geliyor
    05.11.2018
    A+
    A-

    Gayrimenkule yatırım yoluyla, Türkiye vatandaşlığı verilmesinde 1 milyon dolarlık yatırım şartının 250 bin dolara indirilmesi, konutta Türkiye’ye olan Arap ilgisini daha arttırdı.

    Arap yatırımcılar, ev sahibi olmak için soluğu Türkiye’de alıyor. Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği (TURAP) ve TurabExpo, bu yıl ikincisini düzenleyeceği “Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı’nda, bin 500 Arap yatırımcıyı Türkiye’deki konut üreticileriyle buluşturacak. Sadece kayıtlı katılımcıların katılabileceği fuarda, Türkiye’deki konut üreticileri Arap yatırımcılarla yüz yüze yatırım fırsatlarını değerlendirme imkânı bulacak. 12 yıldan bu yana Türk-Arap ülkeleri arasındaki işbirliğini geliştirmeye yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirten TÜRAP Genel Başkanı Sabuhi Attar; “İnşaat, konut ve gayrimenkul sektöründe Türkiye’nin yabancıya konut satışını artıracak projeler geliştiriyoruz. İki gün sürecek fuar ikili görüşmelere imkân sağlayacak. Geçmiş yıllarda, nitelikli projeler büyük oranda İstanbul’da hayata geçtiği için Arap yatırımcıların ilgisi İstanbul’la sınırlı idi. Şimdi İstanbul’u değil Türkiye’nin diğer yerlerindeki yatırım imkânlarını da anlatıyoruz. Araplar artık İstanbul dışında, İzmir’i de Antalya’yı da, Samsun’u da, Karadeniz şehirlerini de tercih ediyorlar. Yeter ki, doğru projeler olsun ve doğru bir biçimde sunulsun” dedi. TurabExpo Yapı İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri ile Gayrimenkul Proje Yatırım ve Finansman Fuarı’nın 19-22 Kasım tarihleri arasında Basın Ekspres Yolu üzerindeki Pullman İstanbul Airport & Convention Center’da gerçekleşecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.