DOLAR 32,5203
EURO 34,7903
ALTIN 2418,993
BIST 9760,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Üsküdar Ümraniye Çekmeköy metrosu ne zaman açılacak?

    Üsküdar Ümraniye Çekmeköy metrosu ne zaman açılacak?

    Anadolu Yakası’nın ulaşımını rahatlatacak Üsküdar – Ümraniye – Çekmeköy metro hattının açılışı için geri sayım başladı.

    05.05.2015 yılında açılması gereken ancak bir türlü gerçekleşmeyen Üsküdar – Ümraniye Çekmeköy  metro hattının için geri sayım başladı. Metronun resmi olarak açılış tarihi açıklanmadı. Ancak yetkililerden elde ettiğimiz bilgiye göre metronun 22 Mayıs 2017‘de açılması hedefleniyor.  Ancak bu tarih yaklaştıkça da henüz çalışmaların bitirilemediği görülüyor. Birçok istasyonda halen çevre düzenlemesi çalışmaları devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada gecikmenin sebebini Dünyada birkaç şehirde insansız metro sistemi çalışıyor. Bunlardan bir tanesi de İstanbul. Bu sistemin çalıştırılmasının testleri çok uzun sürüyor. Bazı şehirlerde 1 yıl, 8 ay gibi. Öyle bir sistem kuruyorsunuz ki durmuyor. Her şeyde sistem tamamen otomatik çalışıyor. Çok denemeler yapıldığı için bazı gecikmeler mecburen ortaya çıkıyor. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy hattının gecikmesinin nedeni bu. Biz oraya normal bir sistem koysaydık şimdiye kadar birkaç ay önce açmıştık. Ama dedik ki çok ileri teknoloji olsun. Son model imalatlar bunlar. Dünyada örneği olmayan imalatlar. Bu kente kazanımından dolayı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Biz devamlı vagon alıyoruz. 800 vagon 5 bin vagona doğru gidecek. Ama vagonların en önemli aksamı yazılım kısmı. Biz devamlı tedarikçi değil bu teknolojiyi Türkiye’ye nasıl getiririz bunu düşündük. Ve şu anda ASELSAN ile bu yazılımı yani beyin kısmını yapma konusunda 3. Aşamaya geldik. Türkiye’de ilk kez bu yazılımı yapmış olacağız” olarak açıkladı.

    RAMAZAN ÖNCESİ AÇILSIN TALİMATI

    Başkan Topbaş’ın bununla birlikte “Açılış çok gecikti. Nereye kadar bittiyse bir an önce açılsın. Ramazan öncesi bitmiş olan neresiyle o duraklar arasında metro faaliyete geçsin. İnsanlar evlerine rahat bir şekilde gitsin” diye talimat verdiği öğrenildi.  Yine bununla birlikte eğer metronun 22 Mayıs 2017 tarihinde açılmazsa, 30 Ağustos 2017 tarihinde açılacağı konuşuluyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.