DOLAR 32,3158
EURO 35,1068
ALTIN 2293,533
BIST 9057,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    18. Koçtaş Fix mağazası Şile’de açıldı

    18. Koçtaş Fix mağazası Şile’de açıldı
    22.10.2018
    A+
    A-

    Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu: “Koçtaş olarak büyüme stratejimizi her durum ve koşulda aralıksız hayata geçirmeye ve Fix mağazalarımızla da büyümeye devam ediyoruz.”

    Evler için ilham verici çözümler sunan Koçtaş, Fix adını verdiği küçük format mağazalarına bir yenisini daha ekledi. Koçtaş Fix mağazalarının 18.’si, yenilenen formatıyla Şile’de açıldı. Açılışta konuşma yapan Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu: “Müşterimizin ihtiyaçlarını dikkate alarak onlara en yakın çözümü sunma, yeni faydalar sağlayan ürün ve iş modelleri geliştirme isteğimiz neticesinde, Koçtaş Fix mağazalarımızın ilkini 2013 yılında hizmete açtık. Koçtaş olarak büyüme stratejimizi her durum ve koşulda aralıksız hayata geçirmeye ve Fix mağazalarımızla da büyümeye devam ediyoruz. Tüketicilerimizin hayatını kolaylaştıracak Koçtaş Fix Şile mağazamızın ülke ekonomisine ve sektörümüze hayırlı olmasını dilerim ” dedi.

    Ev geliştirme sektörünün lideri Koçtaş, çok kanallı perakendecilikte Türkiye’nin en önemli örneklerinden biri olan ve kısa süre önce formatı değişen Koçtaş Fix mağazalarına bir yenisini daha ekledi. 300 metrekarelik bir alanda, 5 bin ürünü fiziksel olarak müşterilerle buluşturan ve hızlı sipariş ekranı sayesinde ilave 30 bin ürüne daha ulaşma imkânı sunan Koçtaş Fix mağazalarının 18.’si Şile’de hizmete açıldı. Mağazanın açılışı, Şile Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran, Şile Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Turan Temel, Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu ve Koçtaş yetkililerinin katılımıyla gerçekleşti.

    Alp Önder Özpamukçu: “Koçtaş Fix mağazaları, çok kanallı perakendecilikte Türkiye’deki en önemli örneklerden”

    Konuyla ilgili açıklama yapan Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu: “2013 yılında Koçtaş Fix adını verdiğimiz 250 ila 350 arasında metrekareye sahip küçük format mağazalarımızı müşterilerimizin hizmetine sunduk ve ‘mahalleli’ olduk” diye konuştu. İlk Koçtaş Fix mağazasını Çekmeköy Taşdelen’de açtıklarını söyleyen Özpamukçu: “Tüketici alışveriş alışkanlıkları, evlerine veya iş yerlerine daha yakın lokasyondaki mağazalara yöneliyor. Müşterilerimizin en çabuk ulaşabilecekleri, ihtiyaçlarını hızlıca karşılayabilecekleri yer arayışına çözüm olarak Koçtaş Fix mağazalarımızı tasarlayıp, hayata geçirdik. Bizim mahallelerdeki yüzümüz olan Koçtaş Fix mağazalarımızda, müşterilerimizin acil ve temel ihtiyaçları doğrultusunda hemen alınabilecek 5 bin adet ürün yer alıyor. Ayrıca hızlı sipariş ekranlarımızdan ilave 30 bin ürünün, ister evlere ister mağazaya teslimat yapılmasına imkân sağlıyoruz. Bugüne kadar şehir merkezlerinde müşterilerimizle buluşuyorduk. Şile mağazamız, sahil bölgesinde açtığımız ilk Fix mağazamız olma özelliğini taşıyor. Hem büyük hem de küçük formattaki mağazalarımız ve dijital satış kanallarımız ile müşterilerimize çoklu kanaldan en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz. Sektörümüzün geleceğinde son derece belirleyici olacak çok kanallı perakendecilikte, Koçtaş Fix mağazaları Türkiye’deki en önemli örneklerden. Bu açılışla birlikte 19 şehirde toplam 59 noktada ve koctas.com.tr ile tüm şehirlerimizde müşterilerimize hizmet veriyoruz” dedi.

    “Dönüşümü gerçekleşen Fix mağazalarımızda ciromuzu yüzde 50 artırdık”

    Şile mağazasının açılışıyla birlikte İstanbul’daki Koçtaş Fix mağaza sayısının on sekize ulaştığını ifade eden Özpamukçu sözlerini şöyle sürdürdü: “Müşterilerimizde uzun vadeli bir memnuniyet sağlamak için onların davranışlarının nelerden etkilendiğini bilmek, onları iyi anlamak gerekiyor. Koçtaş olarak biz de, tüm iş yapış biçimlerimizi müşterimizin ihtiyaçlarını merkeze alarak kurguluyoruz. Gerçekleştirdiğimiz pazarlama araştırmaları sonucunda, kısa süre önce mağaza formatımızı değiştirdik ve ürün gamımızı yeniden düzenledik. Koçtaş Fix mağazalarımızın formatını, Koçtaş mağaza formatına dönüştürdük. Turkuaz olan Koçtaş Fix logomuzu, büyük format mağazalarımızdaki gibi turuncu yaptık. Dönüşümü gerçekleşen mağazalarımızda üçüncü çeyrek itibariyle yüzde 50 ciro artışı elde ettik. Önümüzdeki süreçte büyüme hedefimizi büyük oranda, küçük formatlı Koçtaş Fix mağazalarımız ile gerçekleştireceğiz. Koçtaş Fix mağazalarımız, bizim büyüme stratejimizdeki kılcal damarlarımız. Şu anda sadece İstanbul’da olan Koçtaş Fix mağazalarımızı, 2019 yılı itibariyle İstanbul dışına da yaymayı planlıyoruz. Koçtaş olarak büyüme stratejimizi her durum ve koşulda aralıksız hayata geçirmeye ve özellikle Koçtaş Fix mağazalarımızla da büyümeye devam ediyoruz. Koçtaş Fix ile ayrıca mağazamızın bulunduğu mahallelerde istihdam yaratmayı ve bölgeyi kalkındırmayı önemsiyoruz. Müşterilerimizin hayatını kolaylaştıracak Koçtaş Fix Şile mağazamızın ülke ekonomisine ve sektörümüze hayırlı olmasını dilerim.”

    “Koçtaş Fix’ler özellikle perakende ve usta müşterilerimizin uğrak noktası”

    ‘Mahalleli’ Koçtaş Fix mağazalarının, ev geliştirmeye dayalı ihtiyaçlarda perakende müşterilerinin ve ustaların uğrak noktası konumunda olduğunu belirten Özpamukçu: “Müşterilerimizin yakınlık ihtiyacına Koçtaş Fix mağazalarımızla çözüm sunuyoruz. Perakende müşterilerimiz ve ustalarımız aradıkları birçok şeyi mağazalarımızda rahatlıkla bulabilir veya hızlı sipariş ekranı aracılığıyla evlerine sipariş verebilir. İnternet siparişlerinde de ürün teslimi ve iade işlemleri için müşterilerimize daha da yakınlaşmış olduk. Çoklu kanal stratejimizin önemli bir ayağını oluşturan Koçtaş Fix mağazalarımızda Koçtaş Kart ve Usta Kart sahibi müşterilerimize birçok avantaj ve onlara özel hizmetler de sunuyoruz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.