DOLAR 32,5128
EURO 34,7761
ALTIN 2500,887
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    20 milyon abone en cazip elektrik tedarikçisini seçebilecek

    20 milyon abone en cazip elektrik tedarikçisini seçebilecek

    • Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun 2019 yılında elektrik tedarik şirketi değiştirebilecek tüketicilerin tüketim limitini indirmesiyle birlikte yaklaşık 70 TL ve üzerinde elektrik faturası ödeyen 20 milyona yakın kişi numara taşır gibi elektrikte tasarruf edebilecek.

    •Elektrik tarifeleri karşılaştırma sitesi EnCazip, tüketicilerin tedarikçi değiştirirken dikkat etmesi gerekenleri ve haklarını açıklıyor.

    İstanbul, 24 Aralık 2018 – Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından alınan son karara göre 2019 yılında aylık yaklaşık 70 TL ve üzerinde elektrik faturası ödeyen 20 milyona yakın tüketici cep telefonu numarası taşır gibi elektrik tedarikçisini değiştirebilecek. Tedarikçi değiştiren tüketiciler ise daha ucuz fiyattan elektrik kullanabildiği gibi, sıkça şikayet konusu olan önceki tedarikçilerine ödedikleri güvence bedelini geri alabiliyor. Elektrik tarifeleri karşılaştırma sitesi EnCazip.com, tüketicilerin tedarikçi seçerken dikkat etmesi gerekenleri ve haklarını derledi.

    Tüketiciler, internet veya telefon üzerinden tedarikçi değiştirebilir

    EnCazip’in değerlendirmesine göre EPDK tarafından yapılan son düzenlemelerle birlikte tedarikçi şirketler, birim fiyat, cayma durumunda ceza koşulu, güvence bedeli talebi, tedarik başlangıç ve sonlanma tarihleri ile fiyat karşılaştırması gibi kilit tarife bilgilerini tek bir sayfada tüketicilere özet olarak göstermek ve bunu kabul ettirmek zorunda. Bu noktalar zaten tedarikçi seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar.

    Yeni düzenlemelerle tedarikçiler, tüketicilere önceden kabul ettirmeden tarife koşullarını değiştiremiyor, sebepsiz yere tüketicilere hizmeti durduramıyor, yeniden onay almadan sözleşmeyi uzatamıyor ve sağlanan indirimden daha yüksek ceza bedeli alamıyor. Ayrıca artık telefon ya da internet üzerinden de tedarikçi değiştirilebiliyor.

    Tedarikçi değiştirme konusunda dikkat edilmesi gereken konular EPDK’nın internet sitesinde enerji rehberi bölümünde videolarla detaylı olarak anlatılmış durumda. Tüketicilerin tedarikçi seçimi yapmadan bu videoları incelemesi ve mutlaka fiyat araştırması yapması öneriliyor.

    Elektrik zamlanacak mı diye düşünmeye gerek kalmayacak

    Konu ile ilgili değerlendirme yapan EnCazip. com Kurucusu Çağada Kırım, bu kararın 2019 yılı içinde tüketicileri daha çok ilgilendireceği beklentisinin altını çizerek, “Enerji piyasası koşulları nedeniyle şu anda rekabet biraz yavaş. Ancak 2019 yılında çok daha fazla elektrik tedarikçisi tüketicilere ulaşmaya çalışacak, bu da rekabetin hızla gelişmesine neden olacak. Böylece tüketicilerin elektrik zamlarından korkmasına gerek kalmayacak, fiyatlar zamlansa dahi daha ucuz fiyatlı bir tarife, hatta zamlardan etkilenmeyen bir tarife bulabilecek. Enerji fiyatları dünyada her zaman yükselen trend içindedir, tüketicilerin bu yükselişten etkilenmemesi açısından EPDK’nın bu kararının önemi ve faydası 2019 yılında çok daha iyi anlaşılacak” şeklinde konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.