DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    2017 yılında Türk gezginlerin seyahatleri için tercih ettiği en popüler ülkeler ve şehirler

    06.04.2018
    A+
    A-

     

    • 2017 yılında Türk gezginlerin seyahatleri için tercih ettiği en popüler ülkeler sıralamasında ABD ilk sırada yer alırken; sıralamada Amerika’yı Almanya ve İtalya takip etti.
    • Hotels.com™’un her yıl yayınladığı Hotel Price Index™’i (Otel Fiyat Endeksi) üç yıldır ilk kez dünya çapındaki konaklama fiyatlarında %2’lik bir artışa işaret ediyor.

    İSTANBUL- 06.04.2018 – Hotels.com™ en son Hotel Price Index™ (HPI™- Otel Fiyat Endeksi) araştırmasını yayınladı. Endekse göre 2017 yılında tüm dünyada bir gecelik konaklama için ödenen fiyatlar %2 oranında arttı.

    2017 verilerinin değerlendirildiği en son endekste, geçtiğimiz yıl Türklerin en fazla ziyaret ettiği ülkeler ise Amerika Birleşik Devletleri, Almanya ve İtalya olarak sıralandı.

    Endeks sonuçlarına göre Türk gezginler arasında en popüler ilk 3 şehir Paris, Pattaya ve Amsterdam şeklinde sıralandı. Aynı listede Londra 2016 yılına göre bir basamak yükselerek 4. sıraya otururken; Roma da bir basamaklık bir yükselişle 5. sırada yer aldı. Roma’yı Phuket, Berlin, Milano, Dubai ve Barselona takip etti.

    Endekste popüler destinasyonlar arasında yer alan Tayland, Phuket ve Pattaya gibi noktalar ise Türkler’in sıcak ve güneşli iklimlere olan merakını gösteriyor.

    Türk Gezginler İçin En Popüler Ülkeler Türk Gezginleri İçin En Popüler Şehirler

    SıraÜlke
    1Amerika Birleşik Devletleri
    2Almanya
    3İtalya
    4Tayland
    5Fransa
    6Yunanistan
    7Hollanda
    8İspanya
    9Birleşik Krallık
    10Ukrayna
    SıraŞehir
    1Paris
    2Pattaya
    3Amsterdam
    4Londra
    5Roma
    6Phuket
    7Berlin
    8Milano
    9Dubai
    10Barselona

    Hotels.com Başkanı Johan Svanstrom bu yılki endeks ile ilgili şunları söyledi: “Rekor ziyaretçi büyümesine sahip çok sayıda pazar ile küresel ortalama konaklama fiyatlarındaki hafif artış, güçlü bir seyahat ekonomisine ve tüketicilerin dünyayı deneyimlemelerine yönelik artan bir arzuya işaret ediyor. Kültürel etkinlikler, sadece izlemekle kalmayıp etkinliklerin bir parçası olma arzumuzu tetikleyerek seyahat etme isteğimize her zamankinden daha çok ilham verdi.”

    Yurt içinde Türk gezginler tarafından ödenen bazı en iyi geceleme fiyatları, 2016 yılı ile karşılaştırıldığında, fiyatlar Bodrum’da %8, Antalya’da %6 ve Marmaris’te de %10’lukbir düşüş gösterdi. Fethiye’deki fiyatların %15 düşmesiyle ortalama geceleme fiyatı 307 TL’den 260 TL’ye kadar geriledi.

    Yabancı seyahat severler için en popüler şehir İstanbul oldu

    2017 yılında Türkiye’ye gelen yabancı gezginler için İstanbul hala en çok ziyaret edilen şehir olmayı sürdürürken; Türkiye’nin en önemli turistik bölgeleri olan Antalya, Alanya, Bodrum ve İzmir ziyaret edilen en popüler şehirler arasında ilk 5’te yer aldı.

    2017 yılında Uluslararası gezginler için Türkiye’deki en popüler şehirleri

    SıraŞehir
    1İstanbul
    2Antalya
    3Alanya
    4Bodrum
    5İzmir
    6Side
    7Ankara
    8Fethiye
    9Belek
    10Nevşehir

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.