DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    “2018’de de hem büyümeye hem büyütmeye devam edeceğiz”

    “2018’de de hem büyümeye hem büyütmeye devam edeceğiz”
    30.01.2018
    A+
    A-

    25 yıllık köklü geçmişi ile Türkiye’de Barter Sistemi’nin kurucusu ve lideri olan Türk Barter, 2017 yılsonu değerlendirme toplantısını İstanbul’daki Genel Merkezi’nde gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu ve şubelerin de katılım sağladığı toplantıda, 2017 yılı değerlendirilirken, 2018 yılı hedefleri ortaya konuldu.

     Uluslararası çalışmalarıyla 25 yıldır üyelerine ortak pazar sağlayan Türk Barter, 2017 yılı sonuçlarını genel merkezinde değerlendirdi. Türk Barter’ın dünyadaki Barter endüstrisine olan katkısının gündeme alındığı toplantıda, 2018 yılı hedefleri de görüşüldü. Yaşanan kur dalgalanmaları, buna bağlı olarak gelişen ekonomik problemlerin yoğun olarak yaşandığı, çoğu sektörün üretim maliyetlerinin artması sebebiyle sıkıntıya düştüğü 2017 yılında da büyümesini sürdüren Türk Barter; 2018 yılında hedeflerini daha da büyüttü.

     Sürdürülebilir büyüme hedeflerine devam

    2017 yılında daralan KOBİ üretim ve yatırımlarına karşın, tüm hedeflerin yakalanması için stratejik büyüme ve kredilendirme projelerini hayata geçiren Türk Barter, KOBİ yatırım ve pazarının 2017 yılında Barter Ortak Pazarı’nda büyüme gerçekleştirdiğinin altını çizdi. 2017 yılı yıllık toplantısında KOBİ büyümelerinden hareketle şubeleriyle bir araya gelerek, bölgesel büyümenin hedeflerini yeniden belirleyen Türk Barter, bu sene için ülke ekonomisine önemli katkı yapılması adına çalışmalara hız verilmesi kararı aldı.  Sürdürülebilir büyüme hedefine devam diyen Türk Barter, 2018 yılında da üyelerine alternatif finans ve ticareti yine en güvenli şekilde sunacağını ifade etti.

     “Türk Barter, şirketleri alternatif finans ve ticaretle destekliyor”

    Piyasalardaki artan kur savaşları nedeniyle mal ve hizmet değerlerinde meydana gelen aşırı kayıpların önüne geçilmesi için Barter sektörünün önemine vurgu yapan Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Sırrı Şimşek; “Krizlerin yaşandığı dönemlerde arka arkaya pek çok işletmenin kapandığını üzülerek görüyoruz. Türk Barter olarak, tüm dünyanın aktif olarak kullandığı ve büyük kriz dönemlerinde ülke ekonomilerine nefes aldıran Barter Sistemi’nin, ülkemizde de daha yaygın kullanılmasını, işletmelerin kriz dönemlerinde ayakta kalabilmelerini istiyoruz. Ülkenin önünü tıkayan kriz fırsatçılarına engel olmak için tüm işletmeleri, ticari işlemlerinin %20’sini alternatif finans ve ticaret modeli olan Barter Sistemi ile gerçekleştirmeye davet ediyoruz. Ayrıca 2008 yılı itibarı ile KOBİ’lere vermeye başladığımız kredi paketi ile de işletmeleri gereksiz yüklerden kurtarmayı hedefliyoruz. Bizler, toplum ve müşteri odaklılık, kaynaklara saygı ve verimlilik, toplam kalite, değişim ve paylaşım değerlerini Türk Barter’ın temel değerleri olarak kabul ediyor ve bu değerler aracılığı ile Barter’ın Türk ekonomisine güç katmasını amaçlıyoruz” dedi.

     Sözlerine şu şekilde devam eden Şimşek; “2018 yılında da Türk ekonomisine daha fazla katma değer sağlayarak, şirketlere Barter kredileri ve işletme sermayeleri için finansmanlar sağlamayı ana gündemimize almış bulunuyoruz. Bu maksatla tüm firmaları, krizlerden etkilenmemeleri ve ticaretlerini güvenle büyütebilmeleri, borçlarını yapılandırıp alacaklarını tahsil edebilmeleri için Türk Barter’a davet ediyoruz. Barter Ortak Pazarı’na katılan yeni üyelerimizle 2018 yılında da hedeflerimize emin adımlarla ilerleyeceğiz. 2018 yılı içerisinde Türkiye’de olduğu kadar uluslararası arenada da üyelerimizin ticaretini güvenle büyüteceğiz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.