DOLAR 32,3443
EURO 35,1143
ALTIN 2310,219
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    2018’de yüzde 18 büyüyen Teksan İngiltere ve BAE’de ofis açacak

    2018’de yüzde 18 büyüyen Teksan İngiltere ve BAE’de ofis açacak

    Jeneratör üretiminde Türkiye lideri Teksan, küresel ekonomiyi etkisi altına alan yavaşlamaya rağmen 2018 yılını yüzde 18 büyüme ile kapadı. Faaliyetlerini İstanbul ve Kocaeli’deki fabrikalarında yüzde 100 yerli sermaye ile yürüten şirket,2018 yılında 460 milyon TL konsolide ciroya ulaştı. 2019 yılı için de çift haneli büyüme hedefleyen Teksan, ihracattan aldığı payı artırmak için İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde ofis ve depo açmayı planlıyor.

    Kesintisiz enerji sektöründe çeyrek asırdır hizmet veren Teksan, küresel ekonomideki negatif gelişmeler ve kurlardaki yükseliş trendine rağmen çift haneli büyüme eğilimini 2018 yılında da korudu. Geçtiğimiz yıl 460 milyon TL konsolide ciroya ulaşan şirket bir önceki yıla oranla yüzde 18 büyüdü.

    Türkiye’nin en çok ihracat yapan firmaları arasında yer alan Teksan, 2018 yılındaki 460 milyon TL’lik cirosunun yüzde 60’ını ihracattan elde etti. Ürünlerini 130’dan fazla ülkeye ihraç eden firma, Ortadoğu, Rusya ve Türki Cumhuriyetler, Kuzey ve Orta Afrika gibi yakın pazarların yanında Güney Amerika, Avrupa ve Asya ülkelerine gerçekleştirdiği satışlarla da pazarlarını çeşitlendirdi.

    Geride bıraktığımız yıl Avustralya, Küba, Marshall Adaları ve Nijer gibi daha önce olmadığı pazarlara girmeyi başaran Teksan, 2019 yılında ihracattan aldığı payı yeni pazarlarla artırmaya odaklanacak. İhracatını artırma hedefi doğrultusunda İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde ofis ve depo alanları açmayı planlıyor.

    Teksan’ın 2018 yılı performansı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Teksan Jeneratör Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Ata Tuncer şunları söyledi: “Teksan olarak sadece Türkiye’ye değil dünya genelinde 130’dan fazla ülkeye dizel ve gazlı jeneratörler, kojenerasyon-trijenerasyon paketleri, aydınlatma kuleleri, portatif jeneratörler, hibrit güç sistemleri, biyogaz çözümleri satış sonrası servis ve yedek parça çözümleri gibi geniş bir yelpaze ile hizmet veriyoruz. Şirketimiz kurulduğu günden bu yana istikrarlı bir şekilde büyüyor. 2019 yılında da çift haneli büyümemizi devam ettirerek ülke ekonomisine ve istihdamına katkı sağlamayı hedefliyoruz.Bir yandan yeni pazarlara açılırken mevcut ülkelerdeki performansımızı artırmak için de marka yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Müşterilerimize daha kolay ulaşabilmek adına bu yıl içerisinde İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde ofis ve depo açmayı planlıyoruz. Tercih edilir bir marka olmada katma değerli üretim ve inovasyonun en önemli etkenler olduğunu düşünüyoruz. Bu doğrultuda 2019 yılında da Ar-Ge faaliyetlerimiz hız kesmeden devam edecek.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.