DOLAR 32,5211
EURO 34,9605
ALTIN 2433,046
BIST 9782,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    2018’in çocuk odası trendleri açıklandı

    2018’in çocuk odası trendleri açıklandı
    17.01.2018
    A+
    A-

    Kış bebekleri için oda seçimlerinin ayrı bir önemi vardır. Bu bağlamda, odanın dokusunun yanı sıra renkler ve belirlenen ürünün tasarımı, kış aylarının kapalı havasını odalara yansıtmamakta önemli rol üstleniyor. Kış aylarında doğal ahşap görünümü ve beyazın konbinlendiği mobilyaların tercih edilmesinden yana olduklarını söyleyen Çilek Design Hub Direktörü Çiğdem Esra Kanberoğlu, 2018 yılında doğa çıkışlı temalarla tasarlanan bebek ve çocuk odalarının öne çıkan trendler arasında olduğunu söyledi.

    Miniklerin geceleri mışıl mışıl uyumaları, gündüz de eğlenirken eğitimlerine de katkı sağlamayı amaçlayarak ürünler geliştiren Çilek Mobilya’nın, Design Hub Direktörü Çiğdem Esra Kanberoğlu, kış bebekleri için oda seçerken nelere dikkat etmemiz gerektiğini açıkladı.

    Kış aylarında ortam atmosferindeki sıcaklığı artırabilmek için duvar renginin veya kağıtların sıcak renklerden seçilmesi gerektiğini söyleyen Kanberoğlu, bu seçimle odalarda soğuk algısının kırılabileceğini ve doğal ahşap tonlarıyla da daha sıcak ortamlar sağlanabileceğini belirtti.

     

    Ailelerin keçe malzemelerin yanı sıra ekose desenleri ve kiremit  tonlarını tercih edebileceğini aktaran Kanberoğlu, “Çocuk odalarında doğal ahşap temalar, keçe ve yün görünümlü desenler ve aksesuarlar, odaların sıcak bir etkiye ulaşılmasını sağlayacaktır. Toprak ve paslı kahverengi tonları, hardal sarısı ile krem- ekru renk tonlarının birlikte kullanılması, kış aylarının  karanlık atmosferini odalardan dışarıya çıkarmanıza yardımcı olacaktır.

    Aynı zamanda zümrüt, yosun ve zeytin yeşili tonları, zıt renk kombinasyonları, kırmızı-turuncu renk tonları, safir ve derin gökyüzü mavisi, pastel tonları ve soluk nötr renk tonları bu yılın öne çıkan renkleri arasında. Kumaşlarda ise yumuşak ve tüylü kasaba stili kumaşlar, volümlü-kabartılı kumaşlar, sanatsal kamuflaj (iki boyuttan çıkarmış gibi), neşeli geometrik desenler, ekoseler ve çizgili desenler, düzenli ve düzensiz puantiyeler, kadife kumaşlar, iri abartılı bol çiçekli, gerçek etkisinde kuş tüylü kumaşlar, parlak materyaller, renk illüzyonları, kesit alınmış gibi düzensiz detay yazılar, retro renkler, ultra modern dijital grafikler, asimetrik desenler ve kolajlar, spor dikiş ve detayların kullanıldığı tasarımlar bolca karşımıza çıkacak. Su geçirmez, parlak ve yansıtıcı dokulu materyaller, yer yer desenler içerisinde metalik yansımalar bu kış aylarında da yerini alıyor. Ara ara beyazlatılmış renkler, bulutsu baskılar, Zodyak işaretleri, gezegen ve astroloji motifleri, galaktik temalı dijital grafikler, illüstrasyonların kullanıldığı renk, desen ve dokular 2018 yılında çocuk odalarını süsleyen ana unsurlaran biri olarak karşımıza çıkacak” dedi.

    Bebek ve çocuk odalarında doğa çıkışlı temaların 2018’in en belirgin tasarımı olacağının altını çizen Çilek Design Hub Direktörü Çiğdem Esra Kanberoğlu,  vahşi yaşamdan hayvan figürlerinin yanı sıra gökyüzü temaları, bulut, uzay ve ışık noktalarının kullanıldığı desen ve grafiklerin de bu trendler arasında yer alacağını belirtti.

     

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.