DOLAR 32,3282
EURO 35,0722
ALTIN 2295,316
BIST 8988,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    2018’in dekorasyon trendleri belli oldu

    2018’in dekorasyon trendleri belli oldu
    10.12.2017
    A+
    A-

    Hareketli ve sabit mobilya üretiminde adından sıkça söz ettiren Hotelya, 2018 yılının dekorasyon trendlerini açıkladı. Bu yıl mobilya dekorasyonunda geleneksel, modern ve doğallığın bir arada sentezlendiği tasarımlar ön planda olacak. 2017 boyunca revaçta olan yeşilin yanı sıra çivit mavisi, limon sarısı ve menekşe moru yeni yılın en çok tercih edilen renkleri arasında yerini alacak. Kumaşlarda yumuşaklığı ve parlak etkisi sebebiyle kadife tercih edilirken, doğallığın ön planda olduğu tasarımlarda ahşap, metal ve mermerin ayrı ayrı ya da birlikte kullanıldığı tasarımlar karşımıza çıkacak.

    Günümüzün dekorasyon anlayışı “tasarım” kavramının hayatımıza girmesiyle birlikte farklı bir boyut kazandı. Mobilya dekorasyonunda kullanılan farklı renk kombinleri, dokulu kumaşlar ve ilginç detaylara sahip aksesuarlar yaşam alanlarını göz alıcı mekanlara dönüştürüyor. Otel, AVM, hastane, restoran, ofis, cafe ve mağazalar için hareketli ve sabit mobilyalara hayat veren Hotelya, 2018’in dekorasyon trendlerini açıkladı.

    2018’in rengi yeşil

    Yeşil, 2018’in en vazgeçilmez rengi olarak karşımıza çıkacak. Yeşilin yanı sıra favori olan diğer renkler çivit mavisi, limon sarısı ve menekşe moru. Yeşil, aynı zamanda doğaya dönüşün bir temsili olarak mekanların genel dekorasyonunda da sıkça görülecek. Dekorasyonda yeşilin nasıl kullanıldığını, siyah, beyaz ve hasırlarla nasıl kombinlendiğine çokça şahit olacağız. Aksesuarlarda ise özellikle vazolarda yeşilin harmanlandığı büyük dal yapraklar, yaprak desenli yastıklar, çerçeveler, tabaklar bu desenlerle dolu olacak.

    Trend kumaş: Kadife

    Kadifenin yumuşak ve parlak etkisi sıcak, rahat hissini verirken görsel olarak da tarihler boyunca ihtişamın simgesi olmuştur. Perdelerde ve döşemeliklerde kullanmaya alışkınız ancak, kadife giydirilmiş duvarlar, gece elbisesini taşıyan bir manken gibi uzun sofraları yerlere kadar kaplayan şık masa örtüleri davetlerdeki tercihler arasına girecek.

    Bakır ve pirinç bu yılın favorisi

    Kimi zaman ayrıntılardaki küçük değişiklikler mekanlarda büyük farklılıklar yaratabiliyor. Özellikle doğadan ilham alan tasarımların çoğunlukta olduğu mekanlarda hafif bir parıltıya imza atmak isteyenler için pirinç ve bakır detaylar 2018’in favorileri arasında. Sofistik ve modern tarzı bir arada yansıtmak isteyenler için pirinç kaplı eşyalar şehir ışıklarına atıfta bulunuyor. Kadife kumaş kaplı koltuklara ise bakır renkli detaylar göz alıcı şekilde eşlik ediyor.

    Mobilyalarda doğallık ön planda

    Doğal ve cilasız mobilyalar, ham boyasız lakeden uzak ahşap aksesuarlar, doğal halleri ile dekorasyonda yerini alıyor. Özellikle daha sıcak ev ortamları için çakıl taşları, halat ipler, demir borularla kombinli birçok mobilya aksesuarı göreceğiz. Özellikle country stili evlerde doğallık ambiyansı için mobilya aksesuarlarında kütükler tercih edilecek.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.