DOLAR 32,4736
EURO 34,7748
ALTIN 2478,674
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    2018’in ilk müzayedesinde Burhan Doğançay’da rekor

    2018’in ilk müzayedesinde Burhan Doğançay’da rekor
    16.01.2018
    A+
    A-

    Beyaz Müzayede’nin gerçekleştirdiği yılın ilk müzayedesi olan 42. Beyaz Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi, sanatseverler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

    Dünya müzelerinde çok sayıda eserlerinin yer aldığı Türk Çağdaş Sanatı’nın en bilinen birkaç ustasından biri olan Burhan Doğançay’ın 1974 tarihli eseri ‘Red & Black Composition’, 1 milyon 73 bin 210 TL’ye alıcı bularak bugüne kadar tuval üzeri akrilik olarak yapılmış bir Burhan Doğançay eseri için rekor satış fiyatına ulaştı.

    Türk Çağdaş Sanatı ustalarından modern sanatın dünyaca ünlü temsilcilerine kadar 126 sanatçının birbirinden değerli 222 sıra dışı eserinin yer aldığı 42. Beyaz Müzayede, 14 Ocak Pazar günü Swissotel’de gerçekleştirildi. Yılın ilk müzayedesi olmasının yanı sıra sanat değeri yüksek birçok eseri bir araya getirmesi sebebiyle sanatseverler, müzayedeye yoğun katılım gösterdi. Yerli ve yabancı sanatseverlerin katılımıyla müzayedeye gösterilen ilgi oldukça yüksekti.

    Müzayedede Burhan Doğançay’ın meşhur olmasında büyük paya sahip olan 1974 tarihli ‘Red & Black Composition’ adlı eseri, koleksiyonerler tarafından en çok aranan ‘Hücum’ ve ‘Kurdela’ serilerinin her ikisinin de özelliklerini taşıyor. Görkemli kompozisyonu ile Doğançay’ın ender rastlanabilecek yapıtları arasında yer alan tuval üzerine akrilik eser, 1 milyon 73 bin 210 TL ile rekor fiyata alıcısına ulaştı.

    Fahrelnissa Zeid’in komşusu ve en yakın arkadaşlarından olan Mona Muasher’i resmettiği 100×90 cm ebadındaki ‘Mona’ isimli portre, 946 bin 950 TL’den alıcısını bularak müzayedenin en yüksek fiyat ile satılan ikinci eseri oldu.

    Fahrelnissa Zeid’in öğrencilerinden olan Hind Nasser’in oğlunu resmettiği 120×100 cm ebadındaki ‘Naughty Boy’ isimli yapıtı ise 757 bin 560 TL ile müzayedenin en yüksek fiyatla satılan üçüncü eseri oldu.

    Aziz Karadeniz tarafından yönetilen 42. Beyaz Müzayede, yılın ilk çağdaş ve modern sanat müzayedesi olarak Türk ve Dünya çağdaş sanat ustalarının seçkin eserlerini sanatseverlerle buluşturdu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.