DOLAR 32,6172
EURO 34,7179
ALTIN 2509,87
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    2019 mobilya trendleri açıklandı

    2019 mobilya trendleri açıklandı
    04.12.2018
    A+
    A-

    Değişen yaşam koşulları, nüfus yoğunluğu derken çoğu insan yaşam alanlarında daha sade, şık ve doğal renklere yönelmeye başladı. Dolayısı ile bu yeni trendle birlikte, doğanın eşsiz renklerinden ilham alınarak tasarlanmış konforlu ve bir o kadar da şık mobilyalar, yaşam alanlarında yerlerini almaya başlayacak. Hotelya Kurucu Ortağı ve Yüksek Mimar Zümrüt Doyran 2019’un mobilya trendlerini anlattı. İşte 2019 yılını renklendiren, doğanın renklerini yaşam alanlarınıza getiren dizayn ipuçları.

    Günümüzde mobilya seçimi yaparken sadece rasyonel değil aynı zamanda duygusal bir yaklaşım da sergiliyoruz. Yoğun iş temposu, nüfus yoğunluğu, büyükşehirlerin keşmekeşliği derken hemen herkes gün sonunda rahatlama ihtiyacı ile yaşam alanlarına koşuyor. 2019’un mobilya trendleri de konforlu, fonksiyonel ve sade renklerle dikkat çekiyor. Doğanın en eşsiz renklerini yaşam alanlarına taşıyan 2019 yılı trendlerini Hotelya Kurucu Ortağı ve Yüksek Mimar Zümrüt Doyran anlattı.

     

    Yılın rengi somon ve adaçayı yeşili

    Birbirleriyle uyumu yakalayan bu renkler mobilyalarınıza hem dingin hem de modern bir hava katacaktır. Somon ve adaçayı yeşili, yeşilin diğer tonları ile gerçek çiçeklerden yapma çiçeklere, vazolardan yastıklara kadar hayatımızın her alanında yerini almaya aday. 2019’un en trend renkleri arasında yerlerini alan somon ve ada yeşiline sıcak bej tonları eşlik edecek.

     

    2019’da mobilyalarınız doğal esintisiyle fark yaratacak

     

    Doğayla uyumlu olan ve aynı zamanda işlevsel olan mobilyaları dekorasyonlarda artık daha fazla görmeye başladık. Hem doğanın enerjisi hem de modern dokunuşların buluşma noktası olan ahşap, yaşam alanlarınızda size bu atmosferi yaratacak en önemli etkenlerden biri. Şehir yaşamının yorucu etkisini bir nebze olsun hafifleten ahşabı, evinizde sıkça kullanarak kendinizi doğanın dokusuna ve ahengine bırakabilirsiniz. 2019’da ahşap ve çelikle birlikte cam ve doğal taşı da sıklıkla göreceğiz. Mekâna zenginlik kazandıran bakır, bronz gibi metal malzemeler de dekorasyonun önemli bir öğesi olarak karşımıza çıkacak.

     

    2019’da etnik desenler ve geleneksel motifler hakim olacak

    2019, etnik desenlerin ve kompakt mobilyaların yılı olacak. Kırlentler, duvarınız için seçeceğiniz tablolar, koltuklar hatta halılara kadar her yerde etnik esintilerden faydalanabilirsiniz. Etnik desenleri daha çarpıcı hale getirebileceğiniz, göçebelerden ilham alınarak tasarlanan, multi fonksiyonel, kompakt mobilyalar da size eşlik edebilir.

     

    Siyah severler için mat siyah asilliği

    Ahşapla doğal renklerin karışımı bu sezonda da dikkat çekenlerden ancak mat siyah çelik sandalye ya da masa ayakları bu yıl çokça görülecek. Aynı zamanda siyahın asilliğini, mat siyah bir sehpa ya da tekli koltuk dekorasyonunuza ekleyerek farklı ve modern bir tasarım elde edebilirsiniz. 2019 yılında sert görünümlü mobilyalar, çizgiler, üçgenler yerini eğrilere, yuvarlaklara, daha yumuşak geçişlere bırakıyor. Sadece kanepe, sehpa gibi mobilyalarda değil, ayna, çerçeve gibi aksesuarlarda da karşımıza çıkacaklar.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.