DOLAR 32,4857
EURO 34,7938
ALTIN 2496,208
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    2019’da dikkat edilmesi gereken 4 sunucu barındırma trendi

    2019’da dikkat edilmesi gereken 4 sunucu barındırma trendi
    21.01.2019
    A+
    A-

    Kurumların altyapılarını yeni nesil gelişmeler doğrultusunda yeniden gözden geçirdiği 2019 yılında sunucu barındırma hizmetlerinin hibrit bulut çözümleri için kilit rol oynaması bekleniyor.

    Önceki 20 yıla bakıldığında kendi veri merkezini kurarak milyonlarca dolarlık yatırımda bulunan şirketlerin, aynı hizmet kalitesini sürdürmek için yaptıkları harcamalara devam ettiğini belirten Radore Veri Merkezi Genel Müdürü Sadi Abalı, “Günümüzde hiçbir şirketin böyle büyük teknoloji altyapıları yaparak, sürekli yenilikleri takip etmesi ve uygun yapıyı barındırması mümkün görünmüyor. Bulut hizmetlerinin nimetlerinden yararlanabilmek için şirketler en modern mimariyi sunan veri merkezlerinde sunucularını barındırmayı tercih ediyorlar. Böylece hem her zaman güncel altyapılara sahip oluyorlar hem de istedikleri bulut yapısını kolayca kurabiliyorlar” dedi.

    Sadi Abalı, kullanıcıların sunucu barındırma hizmetlerinde dikkat etmeleri gerekenler şöyle sıralıyor:

    • Bulut hizmeti gibi sunucu barındırma. Artık sunucu barındırma hizmetlerinin de dijitalleşmesi, verilen hizmetin bulut bilişimde olduğu gibi kolaylıklar sağlamasına olanak tanıyor.
    • Hibrit bulutun anahtarı sunucu barındırma. Birçok şirket özel verilerini kendi sunucularında, yüksek hacimli işlenecek verilerini ise genel bulutta barındırmak istiyor. Bununla birlikte bu iki verinin birbiri arasındaki ilişkiyi sağlaması ve sürdürülebilir bir yapı kurulması isteniyor. İyi bir sunucu barındırma hizmeti, bu geçişin önünü açıyor.
    • Daha fazla sunucu barındırma hizmeti alınacak. Kurumların gün geçtikçe hibrit ve çoklu bulut ortam uygulamaları artıyor. Kurumların sunucu barındırma yatırımları artacak.
    • Uç nokta cihazlarla entegrasyon artacak. AI, IoT, otonom araçlar, VR gibi teknolojiler arttıkça sunucu barındırma hizmetlerinin uç nokta cihazlarla iletişimi yoğunlaşacak.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.