DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    2019’da Türkiye’deki yabancı gayrimenkul yatırımının yüzde 35’i vatandaşlık başvurusu için

    2019’da Türkiye’deki yabancı gayrimenkul yatırımının yüzde 35’i vatandaşlık başvurusu için
    24.01.2020
    A+
    A-

    EVA Gayrimenkul Değerleme’ye göre, 2019 yılında yabancıların Türkiye’de yaptıkları gayrimenkul yatırımlarının yüzde 35’ini vatandaşlık edinimi oluşturdu. Ülke genelindeki

    vatandaşlık edinimi için yabancıların gayrimenkul yatırımlarında Konya ilk sırada yer alırken, megakent İstanbul’daki yabancı yatırımlarında da Büyükçekmece, Başakşehir, Beylikdüzü ilçeleri ilk üçte yer aldı.    

    EVA Gayrimenkul Değerleme, 2019 yılında yabancıların vatandaşlık edinimi için Türkiye’de yaptıkları gayrimenkul yatırımlarını inceledi. Geçen yıl Türkiye’de yapılan 10 milyon 871 bin 131 metrekarelik gayrimenkul yatırımının yüzde 35’inin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi. Yabancıların vatandaşlık edinimi için aldığı gayrimenkullerin, toplam hisseye isabet eden yüz ölçümü bazından yaklaşık yüzde 15’nin de İstanbul’dan edinildiği belirlendi.

    Yabancıların 2019’daki tüm gayrimenkul çeşitleri bazında vatandaşlık edinimi için Türkiye’de yaptıkları yatırımlara göre, ülke bazında ilk sırada Mısır yer aldı. Mısır’ı, İran, Irak, Filistin, Katar, Çin, Yemen, Afganistan, Ürdün ile İsrail izledi.

     

    KONYA İLK SIRADA

    Yabancıların, 2019 yılında vatandaşlık edinimi için gayrimenkul edinimlerinde en çok tercih ettiği il Konya oldu. Konya’yı sırası ile, İstanbul, Afyonkarahisar, Manisa, Karaman, Bilecik, Bolu,Tekirdağ, Antalya ve Kocaeli takip etti.

    İSTANBUL’DAKİ YATIRIMLARIN DA YÜZDE 41’İ VATANDAŞLIK EDİNİMİ İÇİN

    Megakent İstanbul’daki yabancı gayrimenkul yatırımı ise 1 milyon 425 bin 812 metrekare oldu.  Bu yatırımın da, yaklaşık yüzde 41’inin vatandaşlık başvurusu için edinilen gayrimenkullerden oluştuğu belirlendi. Yabancıların tüm gayrimenkul bazında vatandaşlık edinimi için İstanbul’daki yatırımlarında ise ilk sırayı Irak aldı.  Bu ülkeyi, İran, Afganistan, Yemen, Ürdün, Libya, Filistin, Mısır, Çin, Almanya ile İsrail takip etti.

    Yabancıların geçen yılki vatandaşlık edinimi için İstanbul’daki gayrimenkul yatırım tercihlerinde Büyükçekmece, Başakşehir, Beylikdüzü ilçeleri ilk üçte yer aldı. Bu ilçeleri de sırası ile Esenyurt, Silivri, Şile, Sarıyer, Küçükçekmece, Arnavutköy ve Bağcılar izledi.

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.