DOLAR 32,5
EURO 34,81
ALTIN 2476,972
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    2019’daki koruyucu meleğiniz kim?

    2019’daki koruyucu meleğiniz kim?
    22.01.2019
    A+
    A-

    Çin takvimine göre (5 Şubat’ta) Köpek Yılından çıkılıp Domuz Yılına giriyoruz. Sadece Çin’de değil Uzakdoğu’daki Endonezya, Singapur, Tayvan, Malezya, Tayland gibi ülkelerde de kutlanan Çin Yeni Yılı ve Bahar Bayramı bu yıl 5 Şubat’ta kutlanacak.

    Görkemli kutlamalar düzenlenecek

    5 bin yıllık geçmişiyle Çin Yeni Yılı Bahar Bayramı, Çinlilerin geleneksel yaşamının ve ideolojik algısının en göze çarpan kültürel olgusu olarak kutlanıyor. Başlangıçta tarımsal üretim yılının miladı ve doğanın yeniden canlanması olarak değerlendirilen Bahar bayramı günümüzde ‘bereketli yıl’ olması dileğiyle çeşitli kutlamalar yapılıyor.

    Türk – Çin Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Karslı Çin Bahar Bayramı hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu: “Bahar Bayramı, Çin Ay Takvimi’ne göre 12. ayın 23. Gününden başlar, yeni yılın ilk ayının 15. günü düzenlenen Fener Bayramı’na kadar yaklaşık üç hafta sürer. Bu süre içindeki en önemli günler ise geçen yılın son gecesi ve yeni yılın ilk günüdür (2019’da 4 ve 5 Şubat günlerine denk geliyor). Bu günler, Bahar Bayramı’nın en neşeli ve en görkemli kutlandığı günlerdir”

    Dünyanın en büyük eve dönüşü

    Çin Konsolosluğu yetkili vize acentası Ligarba Turizm’den Ela Coşkungönül “Bahar Bayramı, bir aile bayramıdır ve milyonlarca Çinli aile ziyareti nedeniyle Çin içerisinde seyahat etmektedir. Bu dünyadaki en yoğun eve dönüşünü canlandırıyor. Çin iç hat uçak biletleri de Bahar Bayramı sırasında normal fiyatın 5 katına kadar çıkıyor. Özellikle tren istasyonları milyonları aşan kalabalığa sahne oluyor. Ayrıca Çinliler bir yıl içerisindeki harcamalarının yaklaşık üçte birini Bahar Bayramı sırasında yapıyorlar“ Dedi.

    Bahar bayramında yediden yetmişe kadar tüm aile fertleri, bayramlık kıyafetlerini giyiyor geleneksel yemekler yiyorlar. Akrabalar, komşular ve dostlarla bayramlaşılıyor. Konuklara şeker ve çayla ikramı yapılıyor. Sonunda bekâr aile üyelerine kırmızı zarflarda harçlık veriliyor.

    2019’daki koruyucu meleğiniz kim?

    Feng Shui ve Çin Astrolojisi Uzmanı Ceren Sakin 2019 Domuz yılı beklentilerini şöyle dile getirdi: “2019’da Domuzla uyumlu olan burçlar Kaplan, Tavşan ve Keçidir. Bu burçlar bu sene uyum içinde olacaklar. Ateş gününde veya yılında doğanlar için (Gök hanesinde ateş olmalı) Domuz yılı koruyucu melek anlamına gelmektedir. Yıl olarak baktığımızda 6 ve 7 ile biten yıllar ateş yıllarıdır 1976, 1977 gibi. Koruyucu melek demek; gökten bize yardım ve destek geliyor demek. Yani diyelim ki iyi şans döneminde değiliz ve koruyucu meleğiniz var sorunlarımıza çareler bulunmaya başlar. Eğer ki iyi şans dönemi ve iyi yılımızda ise bu koruyucu melek tabiri caizse altın tepside bize fırsatlar sunacak. Ve ekstra destek verdiği için daha kolay ve rahat bir yıl geçirmemizi sağlarlar. Yani 2019 yılında koruyucu meleği olan kişiler projelerinde ilerleme ve geliştirme riskini alabilirsiniz. Yine de kişisel haritaya bakılmadan aksiyon alınmamalı” dedi.

    Ceren Sakin, Türk Çin Kültür Derneği’nde; Çin astrolojisine göre yeni yılın neler getireceğinin anlatılacağı bir seminer düzenleyecek. Seminer, 27 Ocak Pazar Günü gerçekleşiyor. Seminere katılmak için 0212 291 45 30’dan bilgi alabilirsiniz.

    Uyunmayan gece

    Çin’de Bahar Bayramı kutlamalarında yeni yılın kötülüklerini kovmak için havai fişek atılıyor. Sokaklarda kırmızı ağırlıklı süslemelerle özellikle fenerlerle renklendiriliyor. Yerli Operalar, Aslan Dansları, Yangge Dansları, Ayaklık Üstünde Yürüme Gösterileri gerçekleştiriliyor ve bu şölenler sabahlara kadar sürüyor. Yılın son gecesinde hiç uyumama, Çinlilerin eski bir geleneği olarak devam ediyor.

    Şimdiden Bahar Bayramınız Kutlu olsun!

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.