DOLAR 32,324
EURO 35,1055
ALTIN 2300,216
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    2020 yılı ev dekorasyonunda minimalizm out, maksimalizm in

    2020 yılı ev dekorasyonunda minimalizm out, maksimalizm in
    21.11.2019
    A+
    A-

    Yaşam alanlarının stilini ve yapısını sihirli dokunuşlarla değiştiren ‘TOUCHING’in (Mimari Dokunuş) Türkiye’deki öncüsü ve uygulayıcısı  olan Yüksek Mimar Emel BALCI,  2020 ev dekorasyonunda maksimalist dekorasyon trendinin hakim olacağını söyledi. Balcı aynı zamanda, minimalist dekorasyon fikirlerini geride bırakan ve yaşam alanlarınıza renk, canlılık ve cesaret katacak olan maksimalist dekorasyonunun “TOUCHING” yöntemiyle çok kolay bir şekilde uygulanabileceğini dile getirdi.  

    Geniş mekanlar, cesur renkler, iddialı çizgiler ve ihtişamlı bir görünüm ile bambaşka bir yaşam alanı vaat eden maksimalist tarzın 2020 ev dekorasyon trendine damgasını vuracağını dile getiren Balcı,” Yıllardır ön planda olan sadelik, bu yıl itibariyle yerini daha kalabalık ama aynı zamanda konforlu alanlara bırakıyor. Maksimalist dekorasyon her eşyanın daha büyük ve daha görkemli olanını tercih ediyor.” Dedi.

    İç mimari planlama, proje, tasarım, uygulama ve toruching hizmeti veren Yüksek Mimar Emel BALCI, 2020 yılında yaşam alanlarımızın geçtiğimiz yıllara göre çok daha renkli ve cesur olacağını söyledi. Balcı, “Az Fazladır” mottosuyla yola çıkan minimalizm akımına karşı ortaya çıkan, “Az Sıkıcıdır” mottosuyla hareket eden maksimalist dekorasyon tarzının yeni yılda mekanların gözdesi olacağını dile getirdi.

    Duygulara hitap eden cüretkar tasarımların ön planda olacağı bir yılın bizi beklediğini ifaden Balcı şunları söyledi:

    “Geçtiğimiz seneler içerisinde minimalizm ev dekorasyonundan, hayatımıza kadar pek çok şeyi etkisi altına aldı.  İnsanlar evlerindeki ve hayatlarındaki tüm fazlalıklardan kurtulma yoluna gitti. Sade, temiz, az renkli, cümbüşten uzak tasarımlar hayatımıza girdi. Ancak bu sene yeni bir akım olan Maksimalizm mekanlarımızda boş alan bırakmayacak. Maksimalist bir dekorasyon mutlaka dramatik, duygulara hitap eden ve cüretkar olmalıdır. Büyük boyutlu tablolar bu akımda duvarlarımızı süsleyecek. ”

    Yüksek Mimar Emel Balcı: “  Touching Trendiyle Dar Bir Alan Maksimalist Tarzda Dekore Edilebilir”

    Maksimalizm dekorasyon trendini uygulayabilmek için ‘geniş hacimli mekanların olması gerekmez mi?’ sorusunun akıllara gelebileceğini ifade eden Emel BALCI, “Büyük avizeler, geniş kanepeler, büyük orta sehpa ve duvarlarda devasa tablolar… Tabii bu noktada bir soru işareti uyanıyor akıllarda; bütün bunlar için mekanın hacminin de büyük olması gerekmez mi? Çok doğru. Fakat alanı nasıl değerlendirdiğiniz önemli. 3 yıl önce Türkiye’ye getirdiğimiz “TOUCHING” trendi ile dar bir alanda büyük ve görkemli bir avize ve bir sehpayı öne çıkarabiliyoruz. Ya da geniş bir kanepe ile duvarda büyük tablolar kullanabiliyoruz. Üstelik kırım döküm olmadan ve uygun maliyetle” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.