DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    2040’ta evler böyle olacak

    2040’ta evler böyle olacak
    20.10.2017
    A+
    A-

    Sydney Emlak Alıcı Fuarı’nda 2040 yılında evlerin nasıl olacağına dair bir model tanıtıldı. Her odası yüksek teknolojiyle donatılacak ev uzay istasyonunu andırıyor

    Tesla firması tarafından desteklenen proje ile geleceğin akıllı evlerinin nasıl olacağı bir model üzerinden tanıtıldı. Avustralya’daki gayrimenkul fuarında tanıtılan model, evlerin her odasının verimliliğini en üst seviyeye çıkarmayı planlıyor. Buna göre her evde kontrole imkan veren bir ‘teknoloji ünitesi’ olacak; bu üniteden evin güvenlik, sıcaklık, enerji ve daha birçok ayarlaması yapılabilecek. İşte geleceğin evinin odaları:
    Mutfak: Mutfak tezgahları hava sıcaklığını, enerji tüketimini gösterecek ve istendiğinde yemek önerilerinde bulunacak. Bunun yanı sıra buzdolapları içindeki gıdanın kalitesini ölçebilecek, gıdayı doğrama, dilimleme, pişirme ve kesme gibi işlemleri yapabilecek.
    Banyo: Klozetler sağlık testi yapıp vücutta herhangi bir sorun varsa bildirecek. Dijital duvar kağıtları isteğe göre değiştirilebilecek, banyo aynası makyaj tavsiyeleri verecek. En önemlisi de evde kullanılan su geri dönüşümlü olacak, kullanılan su arıtılıp tekrar kullanılacak.
    Çamaşır Odası: Kıyafetler leke ve kokuya dayanıklı olacak. Çamaşır makineleri ise su kullanmadan çamaşırları temizleyebilecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.