DOLAR 32,5833
EURO 34,805
ALTIN 2501,225
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    212 Photography Istanbul, fotoğraf sanatının gücü ile farklı bir diyalog ortamı yaratmaya hazırlanıyor

    212 Photography Istanbul, fotoğraf sanatının gücü ile farklı bir diyalog ortamı yaratmaya hazırlanıyor
    06.03.2020
    A+
    A-

    Bu yıl 3. kez düzenlenecek 212 Photography Istanbul, 4-14 Haziran 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek. Fotoğrafı evrensel bir dil olarak benimseyen festival, çok sesli, multidisipliner yapısıyla farklı bir tartışma ve buluşma platformu yaratmayı hedefliyor. Yapı Kredi bomontiada’yı merkez üssü alan festival, İstanbul’un ikonik 5 mekanında, farklı bir diyalog alanı yaratacak.

    Dünyanın en kozmopolit kentlerinden biri olan İstanbul’un çok kültürlü atmosferinde doğan ve multidisipliner karakteriyle fotoğrafı, ortak bir dil olarak yansıtmayı hedefleyen 212 Photography Istanbul’un yola çıkış hayali, bir kültür-sanat geleneği yaratmak. Bu ana fikirle, 3 yıldır 212 Magazine ve 212 Studio çatısı altında düzenlenen festival, fotoğraf sanatının değerli ve düşündüren isimlerini ağırlarken bir yandan da ziyaretçilerine yeni ufuklar açmayı, yeteneklerini keşfetmelerini sağlamayı, program dahilinde gerçekleşen atölyelerle farklı bakış açıları sunmayı amaçlıyor. Çok yönlü festival, dünyadan ve ülkemizden önemli pek çok sanatçıya ev sahipliği yaparken, eğitim tarafıyla da İstanbul’un ilham verici duraklarından biri haline gelecek. Bu sayede 10 gün boyunca İstanbullu sanatseverler çağdaş fotoğraf sanatını, şehrin ortak dili olarak benimseyecekler.

    Şehrin farklı mekanlarında gerçekleşecek olan festival, İstanbul’a yaratıcılık ve farklı bakış açıları kazandırmayı hedefliyor. Başta Yapı Kredi bomontiada olmak üzere, şehrin farklı mekanlarına yayılacak olan festival İstanbullulara yeni keşif rotaları sunuyor. Festival aracılığıyla ziyarete açılacak olan özel mekanlar arasında Tekfur Sarayı Müzesi, Zülfaris Sinagogu, Şerefiye Sarnıcı ve Akaretler yer alıyor. Bu sayede de gerek İstanbullular gerekse yabancı katılımcılar, fotoğrafçılar, sanatçılar, kanaat önderleri için şehirde yeni keşif rotaları sunma misyonunu da gerçekleştiriyor.

    Festivale kıymetli desteklerini esirgemeyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş’nin yanısıra, kültür ofisleri ve konsolosluklardan, Hollanda Başkonsolosluğu, ARTISRAIL, Avusturya Kültür Ofisi İstanbul, İstanbul Cervantes Enstitüsü yer alıyor.

    10 gün boyunca devam edecek 212 Photography Istanbul’un kapsamlı içeriğinde, sergiler, atölyeler, film gösterimleri, konuşmalar, portfolyo değerlendirmeleri ve uluslararası bir yarışma yer alıyor.

     Pek çok farklı kurumdan kanaat önderlerini bir araya getiren 212 Photography Istanbul, fotoğrafı evrensel dil olarak sahipleniyor.

    Fotoğraf sanatının önde gelen isimlerini ve işlerini Türkiye’ye getirecek olan 212 Photography Istanbul’un uluslararası isimlerinden bazıları belli oldu bile! Eserleri, New York Metropolitan Müzesi, SF Moma gibi pek çok koleksiyonda yer alan İsrailli fotoğrafçı Michal Cheblin, cüretkar ve şaşırtıcı işleri ile tanınan Ouka Leele, temiz minimalist dünyalar yaratmasıyla adından söz ettiren Clemens Ascher, dijital çağın fotoğrafçısı Julia Hetta, geniş bir dekor içine yerleştirdiği karakterleri ile bilinen Hollandalı fotoğrafçı Ellen Kooi ve Rus sanatçılardan oluşan AES+F ekibi bu değerli isimlerden bazıları.

    Geleceğin fotoğraf sanatçılarının özgün seslerini bulmalarına imkan sağlayan Uluslararası 212 Fotoğraf Yarışması başvuruları devam ediyor!

    10 Şubat – 18 Mayıs 2020 tarihleri arasında başvuruları kabul edecek yarışmanın birincilik ödülü 5.000 Euro olarak belirlendi. Yarışma, her yaştan ve milletten, profesyonel ve amatör fotoğrafçıların fotoğraflarını kabul ediyor. Yarışmaya katılmak için festival web sitesinden başvuru yapmak yeterli. Fotoğraf diline yeni keşifler ve değerler katan 212 Fotoğraf Yarışmasının jürisinde fotoğraf dünyasının önde gelen isimleri yer alacak. Yeni yeteneklerin keşfedileceği yarışmada birinciyi, aralarında fotoğraf dünyasının en önemli kurumlarından olan Foam’ın Direktörü Marcel Feil ve Foam’ın Küratörü Kim Knoppers, Avrupa’nın en eski ve önde gelen galerilerinden Photographers Gallery’nin Direktörü Brett Rogers ve daha pek çok önemli ismin yer aldığı değerli bir jüri belirleyecek. Festivalin kapsamlı ve uluslararası iletişim ağı sayesinde, Türkiye’de ve yurt dışında bulunan önemli müze ve sergi salonlarında yarışmada son 10’a kalan isimlerin eserlerinin sergilenmesi için çalışmalar yapılacak.

    Geçtiğimiz senelerde pek çok yeni ismi takipçileri ile tanıştıran Uluslararası 212 Fotoğraf Yarışması’nın 2020 başvuruları heyecanla bekleniyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.