DOLAR 32,4885
EURO 34,9186
ALTIN 2439,783
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    23 Nisan tatilinde 3 günde keşfedilecek yerler

    23 Nisan tatilinde 3 günde keşfedilecek yerler
    16.04.2018
    A+
    A-

     

    Güneşin sokakları ısıtmaya başladığı, parkların yeşillendiği, sahillerde hafif esen meltemin yanakları tatlı tatlı okşadığı bahar mevsiminin tam ortasındayız. Bu mevsim, neredeyse hepimizin ruhu kıpır kıpır oluyor, içimiz içimize sığmıyor ve sürekli hareket halinde olmak istiyoruz. Bu durum, keşfetme arzusunu da beraberinde getiriyor elbette. Ne şanslıyız ki bu yıl 23 Nisan, pazartesiye denk geliyor ve hafta sonu ile birleşiyor. Bu da bizler için 3 günlük tatil anlamına geliyor. Cuma öğleden sonra çıkışlı planlayacağınız bir rota ile bu tatili en iyi şekilde değerlendirebilirsiniz. Türkiye’nin otel arama motoru Neredekal.com olarak, 23 Nisan tatilini de fırsat bilerek, Türkiye’de 3 günde keşfedebileceğiniz yerler için, işte tavsiyelerimiz :

    1 – Alaçatı

    Çeşme’nin en popüler beldelerinden biri olan Alaçatı, daracık taş sokakları, birbirinden şirin evleri, lezzetli mezeleri ve huzur dolu atmosferi ile yorulan bedeninizi iyileştirebileceğiniz en ideal rotalardan biri. Evet, Alaçatı Ot Festivali sona ermiş olabilir ama Alaçatı, sakince yaşanmayı da hak ediyor. Alaçatı’da 3 gün boyunca neler mi yapabilirsiniz; Alaçatı evleriyle süslü o taş sokaklarda kaybolabilir, yel değirmenlerini keşfedebilir, plajlarda yürüyüş yapabilir, Dutlu Kahve’de bir yorgunluk kahvesi içebilir, cumartesi günleri kurulan Alaçatı köy pazarından alışveriş yapabilir, Alaçatı antika pazarını ziyaret edebilir ve lezzetli zeytinyağlı mezeleri tadabilirsiniz.

    2 – Konya

    Konya, özellikle inanç turizminde ülkemizin önde gelen şehirlerinden biri. 3 günlüğüne de olsa, dünyevi telaşlarınızı bir kenara bırakıp, Konya’nın ruhani atmosferinin içinize işlemesine izin verin. Kulaklarınızda Mevlana’nın sözleri ile gerçekleştireceğiniz bu seyahat, sizin için çok şeyin başlangıcı da olacaktır. Peki, Konya’da 3 günlüğüne neler mi yapabilirsiniz; Mevlana Türbesi’ni, İnce Minareli Medrese’yi, Karatay Medresesi’ni ve Nasreddin Hoca Müzesi’ni ziyaret edebilir, haftada birkaç gün düzenlenen semazen gösterilerini ücretsiz seyredebilir, Meram Bağları’na uzanabilir, Beyşehir Gölü Milli Parkı’nda doğanın tadını çıkarabilir, Alaaddin Tepesi’ne çıkıp Konya’ya bir de tepeden bakabilir, bisiklet turu yapabilir ve meşhur etli ekmeğin tadına bakabilirsiniz.

    3 – Datça

    4 – Karaburun

    5 – Şirince

    6 – İznik

    7 – Kaleiçi

    8 – Kapadokya

    9 – Kastamonu

    10 – Kaş

    11 – Kars

    12 – Kazdağları

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.