DOLAR 32,5891
EURO 34,7978
ALTIN 2422,771
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    3. Şeffaf Mutfak Festivali’ne ilgi büyüktü

    3. Şeffaf Mutfak Festivali’ne ilgi büyüktü
    28.09.2018
    A+
    A-

    Dünyaca ünlü hijyen devi Diversey ve Çekmeköy Belediyesi’nin işbirliğiyle bu yıl 3.sü gerçekleşen Şeffaf Mutfak Güvenli Gıda Festivali, günden güne artan yoğun ilgi ve yüksek katılımla bir kez daha keyifli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

    Sürdürülebilir bir yaşam ilkesiyle tesis hijyenleri ve gıda güvenliği konularında her gün daha etkili uygulamaları hayata geçiren Diversey ve Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği Şeffaf Mutfak Festivali’nin üçüncüsü gerçekleşti. Katılımın her yıl artarak devam ettiği festival, iki gün boyunca Çekmeköy ve çevre ilçelerden gelen 42 bin kişiyi ağırlayarak kendi rekorunu ilan etti. Festivalde, her yıl olduğu gibi bu yıl da uzman kişilerden aldıkları danışmanlık hizmetleriyle yıl boyunca sıkı denetimlerden geçen ve Şeffaf Mutfak bayrağı alan işletmeler ödüllerine kavuştu. Katılımcıların gıda güvenliği ve bu alanda oluşan riskler konusunda bilinçlendirildiği festival yoğun ilgi gören etkinliklere de ev sahipliği yaptı. Eyüp Kemal Sevinç, Rafet İnce, Muhsin Ertürk ve Sahrap Soysal gibi ekranların sevilen yüzleri başarılı şefler, mutfak sırlarını keyifli sunumlarıyla paylaşırken, festivale katılan minikler Diversey Eğitim Müdürü Orkun Ateşok’un üç yıldır verdiği eğlenceli eğitimle, doğru el yıkama tekniklerini uygulamalı olarak öğrendiler. El hijyeni konusunda bilinçlenen minikler daha sonra mini mutfakta cupcake yaparak eğlenceli saatler geçirdiler.

    “Bu anlamlı projede 3. yılımıza girdiğimiz için mutluyuz”

    Diversey Türkiye Genel Müdürü Gökhan Özdöl, Şeffaf Mutfak Güvenli Gıda Festivali’nin açılış konuşmasında şunları söyledi: “Diversey olarak kuruluşumuzdan bu yana, daha temiz ve daha güvenilir bir toplum için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizimle aynı ilkelere sahip Çekmeköy Belediyesi üç yıl önce bize bu projeyle geldiğinde hemen destek vermeye karar verdik. Bugün görüyoruz ki bu proje hayal ettiğimiz noktadan çok daha iyi bir yere ulaştı. Projenin meyvesi olan Şeffaf Mutfak Festivali’yle herkesin büyük keyif aldığı etkinliklerin her yıl daha fazla ilgi görmesi ayrıca bizi mutlu ediyor. Bu projenin ortaya çıkması ve böyle anlamlı bir festivalle zenginleştirilmesi konusunda bizimle işbirliklerinden ötürü Çekmeköy Belediye Başkanı Sayın Ahmet Poyraz’a, ekibine ve projeye destek veren tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum”.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.