DOLAR 32,32
EURO 35,0659
ALTIN 2280,109
BIST 9029,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    38. DYO Sanat Ödülleri başvuruları başladı

    38. DYO Sanat Ödülleri başvuruları başladı
    20.09.2019
    A+
    A-

    Türk Resim Sanatı’nın gelişmesinde büyük rol oynayan, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından gerçekleştirilen DYO Sanat Ödülleri’nin 38’ncisi için başvurular başladı. Türk özel sektörünün sanata destek verdiği örnek projelerden biri olma özelliğini taşıyan yarışmada son başvuru tarihi ; 15 Aralık 2019.

    1967 yılından bu yana sanata ve sanatçıya destek…

    Geçmişten günümüze Türk özel sektörünün sanata verdiği desteğin en önemli örneklerinden olan ve bu yıl 38’ncisi düzenlenen “DYO Sanat Ödülleri”nde başvurular başladı. Son başvuru tarihi 15 Aralık 2019 olarak belirlenen yarışmada başvurular, Vakfın internet sitesi üzerinden kabul edilecek.

    38. DYO Sanat Ödülleri’nin seçici kurulunda sanat, eğitim ve basın dünyasının değerli isimleri; Prof.Hayri Esmer, Prof.Fevzi Karakoç Dr.Nazan Ölçer, Denizhan Özer, Prof.Dr.Burcu Pelvanoğlu,Prof.Mümtaz Sağlam ve İhsan Yılmaz yer alacak. Ön elemesi Seçici Kurul tarafından, 18 Aralık 2019 tarihinde “online” olarak yapılacak olan yarışmada  11 Ocak 2020 tarihinde Seçici Kurul ikinci kez toplanarak ön elemeden geçen ve orijinalleri Vakfa teslim edilen eserlerin arasından ödül almaya hak kazanan ve sergilenmeye değer bulunan eserleri belirleyecek.

    Seçici Kurulu’nda görev alanlar ve birinci derece yakınlarının dışında 18-50 yaş arasında tüm sanatçıların katılımına açık olan 38. DYO Sanat Ödülleri’ne, yağlıboya, akrilik veya özgün baskı resim tekniğinde eserler kabul edilecek ve yarışmaya her sanatçı en fazla üç eseriyle katılabilecek.

    Denge ve Değişim” konulu 38.DYO Sanat Ödülleri’ne katılan eserde daha önce başka bir yarışmaya katılmamış, ödül almamış veya herhangi bir yerde sergilenmemiş/yayınlanmamış olma şartı aranıyor.  Pentür dalında 4 esere eşit 25.000 TL, özgün baskı resim dalında 2 esere eşit 10.000 TL Başarı Ödülü ve plaketinin verileceği 38. DYO Sanat Ödülleri’nde sergilenmeye değer bulunan eserler 2020 yıllarında beş ilde sergilenerek sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Yarışmayla ilgili detaylı bilgiye Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’ndan (www .yasarvakfi. org. tr, vakif@yasar. com .tr,  232 / 4950080 ) ulaşılabilir.

    1967’den bu yana Dyo Sanat Ödülleri…

    İlk olarak İzmir’de başlayan ve sadece Ege Bölgesi sanatçılarına ulaşan DYO Sanat Ödülleri, 1973’den bu yana Türkiye çapında düzenlenmeye başlandı ve 1999 yılına gelindiğinde uluslararası bir nitelik kazandı. 91 sanatçının 271 eserle katıldığı ilk yarışmanın ardından bu güne kadarki süreçte 14 bin 440 sanatçı, 24 bin 214 eserle yarışmaya katıldı. 205 eser ödül alırken 2 bin 900 eser sergilenmeye değer bulundu.

    Devlet sergilerinin yanı sıra, özellikle genç sanatçı kuşağının büyük oranda katıldığı sanat etkinliği olma özelliğini de taşıyan Dyo Sanat Ödülleri, Adnan Çoker, Zahit Büyükişleyen, Mustafa Ayaz, Kadir Ata, Alaattin Aksoy, Cavit Atmaca, Cuma Ocaklı, Devrim Erbil, Ekrem Kahraman, Yalçın Gökçebağ ve Mehmet Güler gibi Türk Resim Sanatı’nda isim yapmış pek çok usta ressamın eserlerine ev sahipliği yaptı ve gerek katılımcıları gerekse başvuran eserlerin niteliğiyle her geçen gün önemini artırdı. Yarışma bugün, resim sanatına değerli isimler katmanın yanı sıra resim sanatındaki ulusal ve uluslararası güncel gelişmelerin, yeni eğilimlerin ve araştırmaların da değerlendirildiği bir platform haline geldi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.