DOLAR 32,5985
EURO 34,7765
ALTIN 2511,042
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    41. yılında Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul sektörün nabzını tutmaya hazırlanıyor

    41. yılında Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul sektörün nabzını tutmaya hazırlanıyor
    22.03.2018
    A+
    A-

    Balkanlar, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan geniş bölgedeki en büyük, dünyada ise 5 büyük yapı fuarından biri olan yapı, inşaat malzemeleri ve teknolojileri fuarı Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 8 Mayıs’takapılarını açmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin lokomotif sektörü olan inşaat sektöründe 40 yıldır katma değer yaratan, yeni iş fırsatları sunan ve her sene birbirinden zengin içerikleriyle sektörel bilgi paylaşımına imkan sağlayan, Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, ülke ekonomisine de yadsınamaz bir katkı sağlıyor. Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 8-12 Mayıs tarihleri arasında devam edecek.

    Geçtiğimiz yıl 17 ülkeden 850 katılımcı ve 82.427 ziyaretçiyi ağırlayan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, bu sene 11 hall ve açık alanda 900’ün üzerinde katılımcıyı 90 bin ziyaretçi ile buluşturmaya hazırlanıyor. Yurtdışı ve yurtiçi katılımcı sayısını artırmak için bu sene de hem T.C. Ekonomi Bakanlığı hem de ITE Turkey – YEM Fuarcılık koordinatörlüğünde Alım Heyeti programları uygulanıyor. T.C. Ekonomi Bakanlığı ve VIP Alım Heyeti Programı kapsamında 100’ün üzerinde alıcının katılımcılarla buluşması beklenirken, ITE Turkey – YEM Fuarcılık VIP Alım Heyeti Programı (hosted buyer programı) kapsamında da Katar, Rusya, Azerbaycan, İran, Cezayir, Türkmenistan, Irak, Lübnan, Kazakistan, Fas ve Özbekistan gibi Türk yapı sektörünün önde gelen hedef pazarlarından alıcıların fuara katılması hedefleniyor. Tüm alım heyetleri programları dahilinde de ikili iş görüşmeleri organize edilerek yeni iş fırsatları ve iş birliklerine zemin hazırlanacak.

    ITE Turkey Yapı Fuarı Direktörü Kaan Soyubol: “İnşaat malzemelerinde yerli ürün kullanımı artıyor, Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul katılımcıların iş hacmini geliştirmeye devam ediyor”

    İnşaat malzemelerinde yerli ürün kullanımının arttığını vurgulayan ITE Turkey Yapı Fuarı Direktörü Kaan Soyubol sektörle ilgili rakamsal bilgiler de paylaştı. Soyubol: “İnşaat sektöründe büyüme üçüncü çeyrekte hızlanmış ve 2017 yılı üçüncü çeyreğinde yüzde 18,7 olmuştur. Yılın ilk ve ikinci çeyreğinde büyümeler yüzde 5,6 ve 5,5 olarak revize edilmiştir. Böylece yılın ilk dokuz ayında inşaat sektörü yüzde 9,9 büyümüştür. Gayrimenkul sektöründe büyüme 2017 yılı üçüncü çeyreğinde yüzde 1,5 olmuştur. Yılın ilk ve ikinci çeyreğinde büyümeler yüzde 1,5 ve yüzde 1,4 olarak revize edilmiştir. Böylece yılın ilk dokuz ayında gayrimenkul sektörü yüzde 1,5 büyümüştür.”

    Soyubol sözlerine şöyle devam etti: “Bu büyümelere paralel olarak toplam inşaat harcamaları 2017 yılı ilk dokuz ayında 392,8 milyar TL olarak gerçekleşmiştir. İnşaat harcamaları ilk dokuz ayda cari fiyatlarla yüzde 30,9 artmıştır. İç pazardaki hareketliliğin yanı sıra sektörün ihracatında da olumlu gelişmeler olmaktadır. 2017 yılı ilk dokuz ayında inşaat malzemeleri sanayi ihracatı yüzde 4,2 artarak 11,82 milyar dolara yükseldi. İnşaat malzemeleri ithalatı ise ihracatın aksine ilk dokuz ayda yüzde 8,8 düşerek 6,59 milyar dolara indi. Bu verilerden de anlaşılacağı üzere yerli üretim ürünlerin kullanımı iç piyasada artarken ihracatımızda da önemli mesafeler alınmakta ve yapı malzemeleri bakımından ülke ekonomisi için önemli bir katma değer oluşturulmaktadır.”

    41. Yıla Özel En Büyük İş Geliştirme Platformu: YAPI SAHNE ve YAPI ARENA

    Türkiye’nin lider sektörlerinde lider fuarlar düzenleyen ITE Turkey bünyesinde yer alan YEM fuarcılık tarafından düzenlenen fuarın 41. yılına özel olarak iş geliştirme platformu etkinlikleri de yenilendi. Bölgedeki en yeni ürün ve hizmetlerin tanıtılıp takip edilmesinin yanı sıra güçlü küresel ağını inşaat sektörüne aktararak yeni iş, ortaklık ve satın alım fırsatları yaratmayı hedefleyen fuar, diğer taraftan sektör stratejisini desteklemek, bilgi alışverişi sağlamak, inovasyonu teşvik etmek ve yapı sektörünün kamu, özel sektör ve akademik dünya boyutları arasında etkileşim sağlamayı amaçlıyor. Bu amaçla yeni fikirlerin tanıtılmasını sağlamak adına iş geliştirmeye yönelik en büyük platformlardan biri olarak tasarlanan YAPI SAHNE ve YAPI ARENA ile fuar katılımcı ve ziyaretçilerine verimli bir platform sağlanıyor.

    ITE Turkey Yapı Fuarı Direktörü Kaan Soyubol bu seneki etkinliklerle ilgili olarak şöyle konuştu: “Tam 40 yıldır Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, uluslararası bir platform olarak ülkemiz inşaat sektörüne ayna tutmayı sürdürüyor. 41. yılımız bizim için çok özel ve önemli. Bu sebeple iş geliştirme platformumuzda bir dizi yeniliğe gittik ve YAPI SAHNE ile YAPI ARENA’yı oluşturduk. “İnovasyona” odaklı YAPI SAHNE, teknoloji ve malzemeye yönelik tartışmalar, teknik eğitimler, yapı bilgi modellemesi, 3D ve robotbilim üzerine konuşulup canlı sunumların yapılacağı seminerlere ev sahipliği yaparken YAPI ARENA ise mimari ve iş odaklı panellere, yazar sohbetlerine, ortaklığa yönelik etkinliklere ve “ilham verici” konuşmacı konferanslarına odaklanacak.” 2019 yılı için de şimdiden çalışmalara başladıklarını belirten Soyubol: “Artık daha profesyonel bir ekip ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Verimlilik politikamız doğrultusunda 2019 yılı için şimdiden çalışmalara başladık, 2018 fuarı başlamadan 2019 yılı için stand satışlarımız başlayacak. Böylece geri kalan vaktimizi katılımcı ve ziyaretçilerimize maksimum faydayı sağlayacak şekilde içerik geliştirmeye ayıracağız” dedi.

    Fuarın ilk günü Türkiye İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan, ITE Turkey Yapı Fuarı Direktörü Kaan Soyubol’un katılımı ile gerçekleşecek açılış töreni sonrası Yapı Sahne’de yenilikçi ürün ve çözümler sunan malzeme üreticilerinden teknik seminer ve canlı sunumlar olacak.

    Fuarın ikinci gününde ise ‘Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri’ ve ‘Altın Mıknatıs Stand Tasarım Ödülleri’ sahiplerini bulurken ‘Tasarla Türet, Robotla Üret!’, ‘Veri İle Tasarlamak, Üretmek Ve Yapmak: Yapı Sektöründe Veri Madenciliği’ yine Yapı Sahne’nin etkinlikleri arasında olacak. Aynı gün Yapı Arena ise ‘Mimarlıkta Malzeme Ve Arge’nin Yeri’, ‘Mimarlığı Dönüştürmek – Hesaplamalı Tasarım ve İnşaat’, ‘Mimarlıkta Kurumsallaşmanın Yeri’, ‘Ustalık Sınıfı ve Malzeme Konuşmaları’ panel ve söyleşilerine sahne olacak.

    Fuarın üçüncü gününün panel ve seminerler başlıkları da şöyle sıralanıyor: ‘Enerji Kullanımının Sosyal – Davranışsal Yönleri’, ‘Yapı’nın Öteki Halleri’, ‘Gayrimenkul Odaklı Yatırımcı Paneli’, ‘Açık Çağrı: Yeni Sanayi Devrimi Üzerine Notlar’, ‘Komplike Yapılarda İleri Enerji Çözümleri’, ‘Ustalık Sınıfı ve Malzeme Konuşmaları’ ve ‘Assemble ile Atölye’.

    Fuarın dördüncü gününde ise ‘İşletmenizi Nasıl Büyütürsünüz?’ seminerinde girişimciler için yeni ufuklar açılması amaçlanırken Dr. Y. Müh. (Mimar) Doğan Hasol ‘20. Yüzyıl Türkiye Mimarlığı ve Bugün’ konulu söyleşide mimarlığımızın bugün içinde bulunduğu ortamı değerlendirerek yorumlayacak.

    Fuarın son gününde ise ‘Zemine Dikkat’ panelinde Dünya Yapı Zemin Sanayisinin 2023 hedefleri paylaşılırken Jenny Sabin Studio ve Cornell Mimarlık, Sanat ve Planlama Sabin Tasarım Laboratuvarı Kurucusu Jenny Sabin ve Block Araştırma Grubu Kurucu Direktörü Prof. Dr. Philippe Block Yapı Arena’nın son konuşmacıları olarak sahne alacak.

    ‘Altın Mıknatıs Stand Tasarımı Ödülleri’ Sahiplerini Bulacak

    Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’un geleneksel hale gelen ödülleri, ‘Altın Mıknatıs Stand Tasarımı Ödülleri’ bu sene de sahiplerine teslim edilecek. Stand tasarımları ile markalarını ve ürünlerini ziyaretçiler için bir çekim noktasına dönüştüren firmaların ödüllendirildiği ‘Altın Mıknatıs Stand Tasarımı Ödülleri’nde, fuara katılan firma standları arasından oluşturulan bağımsız jüri 1., 2., 3. ve mansiyon ödülünü sahiplerine ve tasarımcılarına takdim edilecek. Fuarda ayrıca stand tasarımlarının geliştirilmesini teşvik etmek amacıyla ITE Group Özel Ödülü de verilecek.

    Yapı Fuarı- Turkeybuild İstanbul’un Gündemindeki Konular:

    • Tasarım yaklaşımları ve son dönem projeleriyle dikkat çeken yabancı mimarların konuşmaları,
    • Yapı sektörü geleceğine dair projeksiyon sunacak dernek yöneticileri konuşmaları,
    • Yatırımcılara yönelik enerji verimliliği,
    • Gayrimenkulün planlama ve ekonomi ile ilişkileri,
    • Mimaride veri tasarımı,
    • Mimaride robotik tasarım,
    • Malzeme ve AR-GE,
    • Yapı malzemesi sektöründe tasarım,
    • Girişimci ruhlu büyüme hedefli işletme modelleri,
    • Ustalık sınıfları,
    • Yenilikçi ürün ve çözümler sunan malzeme üreticilerinden canlı sunumlar.

    ITE Turkey Hakkında

    ITE Turkey, 20 ülkede 32 ofisi, 1.000’i aşkın deneyimli personeliyle dünya çapında yılda 240 fuar ve konferans düzenleyen, uluslararası fuarcılık şirketi ITE Group’un Türkiye ofisidir. Türkiye’nin lider sektörlerinde lider fuarlar düzenleyen ITE Turkey, YEM Fuarcılık, EUF – E Uluslararası Fuar Tanıtım Hizmetleri ve Platform Uluslararası Fuarcılık şirketlerinden oluşmaktadır.

    Yapı, turizm, kozmetik, gıda, demiryolu teknolojileri, raylı sistemler ve lojistiksektörlerinde Türkiye’nin lider fuarlarını düzenleyen ITE Turkey gücünü, Türkiye ve bölgedeki deneyiminin yanı sıra grup şirketleri arasında yer aldığı ITE Group’un küresel ağından alıyor. ITE Turkey, fuarcılık sektöründeki güçlü küresel ağını içinde yer aldığı her bir sektöre aktararak, düzenlediği fuarlarda yeni iş, işbirliği ve satın alma fırsatları yaratıyor, bu sektörlerin gelişmesine katkıda bulunuyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.