DOLAR 32,3391
EURO 35,0952
ALTIN 2239,965
BIST 8855,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    5 yıl içinde fitness tesislerinde büyük değişimler yaşanacak

    5 yıl içinde fitness tesislerinde büyük değişimler yaşanacak
    27.07.2018
    A+
    A-

    Fitness çözümleri yaratan global fitness lideri Life Fitness, Club OS tarafından Club Industry’nin “5 yılda Fitness Endüstrisi’nin Nasıl Değişeceği” başlıklı 2018’de yayınlanan raporunu değerlendirdi. Teknolojinin gelişmesi ile değişecek fitness trendlerine değinen Life Fitness, fitness tesislerine dikkat çekici bilgiler sunuyor

    Değişen teknolojik gelişmeler, fitness kulübü işletmecilerinin yönetim biçimini etkileyen faktörler arasında görülse de kişisel deneyim ve yöntemlerin gücü de bu yönetim biçiminde önemli rol oynuyor. Önümüzdeki dönemlerde teknolojinin gelişimiyle fitness işletmelerinin günlük operasyonlarında büyük değişimler olacağı, bazı değişimlerin insanları şaşırtacağı bazılarının ise korkutacağı öngörülüyor.

     45 yılı aşkın bir süredir her seviyeden kullanıcının faydalandığı fitness çözümleri yaratan Life Fitness, fitness tesislerinin teknolojik gelişmelere hazır olması ve üzerinde durması için göze çarpan açıklamalar veriyor.

    Kişiselleştirilmiş deneyimler fitness deneyimlerini de etkiliyor

    Kişiselleştirilmiş antrenman planı, kişisel beslenme listesi ve kişilerin ismini hatırlayan fitness hocaları müşteri deneyimi konusunda işletmecileri rakiplerinden öne çıkarıyor. Günümüzde fitness tesisindeki üyeler kayıt bilgileri baz alınarak değerlendirilebiliyor. Tesisler, spor salonunda kaç özel sınıf olduğunu ve buralara kaç kişinin katıldığını öğrenebiliyor, kişilerin fitness tercihlerini baz alarak onları mail veya mesaj yoluyla yönlendirebiliyor.

    Araştırmalar doğrultusunda 5 ile 10 yıl içerisinde teknolojinin evlere, iş yerlerine, arabalara ve daha fazla alana gireceği öngörülüyor. Bu gelişime paralel olarak da fitness aletlerinin yüz tanıma sistemi veya basit kodlarla kişiselleştirilebileceği, insanların fitness aletlerinden ağırlık ekipmanlarına kadar gerçekleştirdikleri fitness süreçlerinin izlenip takip edilebileceği ve tüm bunların spor salonun her alanını etkileyeceği belirtiliyor.

    Otomasyon ve sanal gerçeklik giderek önem kazanıyor

    Fitness işletmeleri için otomasyon önemli bir rol oynuyor. Araştırmalar 5 yıl içerisinde otomasyonun çok hızlı gelişeceğini, satış sürecinde büyük ve olumlu değişmelere sebep olacağını gösteriyor. Bir fitness üyesi bir barkod veya cep telefonuyla fitness kulübüne girdiğinde gerçekleşen otomatik check-in ile üyenin davranışları ve hareketlerinin izlenebileceği, otomatik olarak pazarlama iletişimi için mail oluşturacak akıllı teknolojinin ortaya çıkması bekleniyor.

    Müşteri hizmetleri ve diğer üye etkileşimleri söz konusu olduğunda ise en iyi yazılımlarla hazırlanan “chatbot”ların artması diğer bir durum olarak görülüyor. Çünkü bu otomasyonlarda insanların kiminle konuştuklarını, o kişilerin ne gibi bir sıkıntı içinde olduğunu, iş ile ilgili önceki deneyimlerini veya daha fazlasını bilme ihtiyacı ortaya çıkıyor.

    Aynı zamanda sanal gerçekliğin değeri de fitness salonlarında daha çok anlaşılıyor. Önümüzdeki süreçte sanal sınıflara, sanal kişisel eğitmenlere ve sanal beslenme planına büyük bir ilgi duyulması bekleniyor. Son dakikada eğitmenin derse gelememe gibi bir durumda sanal öğretmenin hatta ünlünün derslerde kullanılabileceği söyleniyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.