DOLAR 32,6202
EURO 34,8173
ALTIN 2511,888
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    5.Zeki Yurtbay Tasarım Yarışması Genç yüreklerin eserlerinden; “Doğaya Karışma Öyküsü”

    5.Zeki Yurtbay Tasarım Yarışması Genç yüreklerin eserlerinden; “Doğaya Karışma Öyküsü”
    30.01.2018
    A+
    A-

    Yurtbay Seramik tarafından “Doğadan Sanata Sen Tasarla” sloganı altında düzenlenen “ 5. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri” yarışmasının ödülleri 12 Ocak 20 Cuma günü Raffles İstanbul Otel’de düzenlenen törenle sahipleriyle buluştu.

    “Düzen ve Düzensizlik” temalı 5. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri‘ne, toplam 366 proje ile katılan genç yetenekler, ürettikleri eserlerin; “Doğaya karışma öyküsünü” aktarmaya çalıştılar. Ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Yurtbay Seramik Pazarlama Direktörü & Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Melis Yurtbay; “Bu sene ki temamız; “ Düzenli Düzensizlik.” Tema altında zihinleri uyandırarak, düzensizmiş gibi görünürken büyük bir düzenin parçası olan her şeyin doğaya karışma yolculuğunu vurgulamak istedik. Yarışmaya katılan genç yetenekler, tıpkı Yurtbay Seramik’in doğaya duyduğu aşkı sanata dönüştürmesi gibi tasarımın doğasındaki zıtlıklar ile farklı renkleri seramiğin doğal formuyla buluşturdular ve birbirinden eşsiz sanat eserleri tasarladılar. Aslında tüm bunlar doğaya karışma öyküsü. Onun kusursuzluğu içinde kendi üretiminle ona ait bir parça olma tutkusu. Sanat, hayatın her alanında doğanın yansımalarıyla aydınlanan bir gökkuşağı gibi rengârenk… Bize düşen ise; o renkleri hayal gücümüzün renkleriyle karıştırıp tuvale sanatı resmetmek.”

    Melis Hanım’ın konuşmasının ardından her biri tasarım alanında otorite olarak gösterilen beş jüri üyesinin “Prof.Ayşegül İzer (MSGSÜ GSF Grafik Tasarım Bölümü Başkanı), Birsen Canbaz (Seramik Sanatçısı), Defne Koz (Tasarımcı/ Koz Susani Design), Sertaç Ersayın (Endüstriyel Tasarımcı/ Reform-İst Kurucusu) ve Prof.Sevim Çizer (DEÜ GSF ve Cam Tasarımı Bölüm Başkanı)” belirleyerek mansiyon ödüllerini de yine kendilerinin takdim ettiği projelerin ilk üçe giren kazananlarına ödülleri Yurtbay Seramik’in değerli isimleri tarafından verildi. Yarışmanın üçüncüsüne (Marmara Üniversitesi lisans öğrencisi Mert Can Bakır) ödülünü Yurtbay Seramik Yurtiçi Geliştirme ve Operasyon Müdürü Sayın Serdar Başaran verirken, ikincilik ödülünün sahibi olan isimler ise ( İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, Mimarlık öğrencileri: Sarp Tanrıdağ, Nuraddin Kazimov ve Seher Ulusoy) ödüllerini Yurtbay Seramik Yurtiçi Satış Müdürü Sayın Kemal Saygı’ın elinden aldılar.

    “5. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri” birincisine (Haliç Üniversitesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı lisans öğrencisi Kübra Yüksel ) ise ödülünü Yurtbay Seramik Pazarlama Direktörü & Yönetim Kurulu Üyesi Melis Yurtbay takdim etti.

    Toplamda 25 bin 500 TL para ödülünün dağıtıldığı ve yarışma birincisinin Unicera 2018 Seramik Banyo Mutfak Fuarı’nda, Yurtbay Seramik standında tasarımının üretilerek sergilenme imkânı sağlanacağı yarışmanın kazananların isimleri şöyle:

    DERECEBAŞVURU SAHİBİÜNİVERSİTEBÖLÜM-SINIFÖDÜL
    BİRİNCİKübra YükselHaliç ÜniversitesiEndüstri Ürünleri Tasarımı (Lisans)10.000,00 TL
    İKİNCİSarp Tanrıdağİhsan Doğramacı Bilkent ÜniversitesiMimarlık (Lisans)7.500,00 TL
    Nuraddin Kazimov
    Seher Ulusoy
    ÜÇÜNCÜMert Can BakırMarmara ÜniversitesiEndüstri Ürünleri Tasarımı (Lisans)5.000,00 TL
    EŞDEĞER MANSİYONÖvgü DoganMarmara ÜniversitesiEndüstri Ürünleri Tasarımı (Lisans)1.000,00 TL
    EŞDEĞER MANSİYONVarlık Yücelİstanbul Teknik ÜniversitesiMimari Tasarımda Bilişim (Yüksek Lisans)1.000,00 TL
    İlke Yıldan
    EŞDEĞER MANSİYONVolkan TekinOndokuz Mayıs Üniversitesiİçmimarlık (Lisans)1.000,00 TL
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.