DOLAR 32,4483
EURO 34,4525
ALTIN 2487,943
BIST 9679,8
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    6. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülü yarışmasının kazananları belli oldu!

    6. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülü yarışmasının kazananları belli oldu!
    31.12.2018
    A+
    A-

    Yurtbay Seramik’in sektörün tasarım ve eğitim alanında gelişmesine katkıda bulunmak ve öğrencileri profesyonel bir platformda buluşturabilmek için düzenlediği seramik karo tasarım yarışması, birbirinden değerli jüri üyelerinin değerlendirmeleri ile sahiplerini buldu. ‘Doğanın Ritmine Kulak Ver’ temalı 6. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri’ne toplam 707 proje başvurdu, yarışma normlarına göre değerlendirilen projelerden 6’sı ödülün kazananları oldu.

    Yurtbay Seramik, bu yıl altıncısını düzenlediği Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri’nde, genç yetenekleri ‘Doğanın Ritmine Kulak Ver’ mottosu ile cesaretlendirerek içlerindeki keşfetme duygusunun büyüsü ile bambaşka bir bakış açısının kapısını aralayarak -en önemlisi sınırlandırmadan- doğanın bin bir hali ve tonunun seramik karo tasarımının konusu olabileceği vurgusunu yaptı.

    ‘Doğanın Ritmine Kulak Ver’ teması ile yola çıkan seramik karo tasarım yarışması ile; seramik sektörüne ve eğitimine katkıda bulunma, yaratıcı fikirleri destekleme, özgün ve üretilebilir tasarımları ortaya çıkarma, seramik sektöründe özgün ve yenilikçi tasarımları sınırlandırmadan düşünmeye teşvik eden bir platform sunma fikri ile yola çıkıldı. Birbirinden güzel projelerin yer aldığı ve yarışma kurallarına göre değerlendirildiği platformda 707 proje katılım sağlayarak, jürilerin değerlendirilmesine sunuldu. 6’sı ödüle layık görülen, toplamda 8 kişinin dereceye girdiği yarışmada birbirinden yetenekli gençler projelerinin değerlendirilmesi fırsatını yakaladı. Türkiye ve KKTC’deki üniversitelerin tasarım bölümlerine bağlı; mimarlık, güzel sanatlar, görsel sanatlar ve görsel iletişim tasarımı, sanat ve tasarım ile mühendislik fakültelerine bağlı; mimarlık ve tasarım disiplinlerini kapsayan bölümlerinde öğrenim gören ön lisans, lisans veya lisansüstü (yüksek lisans, sanatta yeterlik ve doktora) öğrencilerine açık olan yarışmaya, www.dogadansanatasentasarla.com üzerinden 3401 ön başvuru yapıldı. Son teslim tarihi 17.12.2018 olan yarışmaya ise Türkiye ve KKTC genelinde 32 şehir, 82 farklı üniversiteden 437 öğrencinin oluşturduğu 280 farklı ekibin katılımıyla, 707 proje teslim edildi.

    Seramik Karo yarışması kapsamında sektörün tasarım anlayışına katkıda bulunan, farklı ve üretilebilir normlara sahip, kalıpların dışına çıkma özgünlüğü gösterebilen yenilikçi ve tasarım trendlerini yakalayabilen tasarımcı olma yolunda ilerleyen akademik hayatlarına devam etmekte olan ilgili bölümlerde okuyan genç yetenekler; kendilerini ifade edebilecekleri, seramik dokusu ve tasarımın estetik doğası ‘Doğanın Ritmine Kulak Ver’ mottosu ile bireysel ve ekip çalışmalarıyla katılım gösterdi. Jüriler, evrensel ve estetik ile malzeme bağlamında üretilebilirlik, tasarımın mekânda ifade edilişi gibi detaylara bakarak, teknik detaylar çerçevesinde yarışma kriterlerine göre projeleri incelediler.

    ‘Doğanın Ritmine Kulak Ver’ teması ile doğanın içindeki keşif haritamızı çıkarmaya bizi davet eden Yurtbay Seramik, doğanın içindeki o eşsiz ritim ve tempo duygusunun tasarımın içindeki özgünlük ve yaratıcı düşünme duygusu ile nasıl renkli bir dünyaya kapı aralayacağını vurgularken, jüri üyeleri ise Prof. Ayşegül İzer (MSGSÜ GSF Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi), Melike Altınışık (MAA Kurucu/Mimar & Akademisyen), Atilla Kuzu (Zoom Kurucu Ortak/İç Mimar), Prof. Sevim Çizer (Seramik Sanatçısı,Akademisyen) ve Sertaç Ersayın (Endüstri Ürünleri Tasarımcısı / Reform-İst Kurucusu) oldu.

    Değerlendirmeler sonucunda dereceye giren 6 proje, ödül töreni gerçekleştirilerek sahiplerine takdim edilecek. Eser sahipleri, toplamda 30 bin 500 TL para ödülünün sahibi olacak. Yarışmanın birincisine ayrıca Unicera 2019 Seramik Banyo Mutfak Fuarı’nda, Yurtbay Seramik standında tasarımını sergileme imkânı sağlanacak.

    ‘Doğanın Ritmine Kulak Ver’ sloganı ile düzenlenen seramik karo tasarım yarışmasında ödül kazanan listesi ise;

    DERECE BAŞVURU SAHİBİ ÜNİV BÖLÜM-SINIF ÖDÜL
    BİRİNCİMEHMET BULUTİSTANBUL TEKNİK ÜNİVPeyzaj Mimarlığı12.000.00 TL
    İKİNCİİLKER TORUKMSGSÜEndüstri ÜrünleriTasarımı8.000.00 TL
    ÜÇÜNCÜECE NUR YAVUZ

    SEZGİ YALÇINKAYA

    İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİMimarlık (Yüksek Lisans)6.000.00 TL
    EŞDEĞER MANSİYONAYŞE SENA ÇILDIRDOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİMimarlık (Yüksek Lisans)1.500.00 TL
    EŞDEĞER MANSİYONESRA NUR GÜNDÜZ

    KÜBRA GÜLHAN

    ERCİYES ÜNİVERSİTESİMimarlık1.500.00 TL
    EŞDEĞER MANSİYONESRA NUR ERŞAHİNKTO KARATAY ÜNİVERSİTESİMimarlık1.500.00 TL
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.