DOLAR 32,5657
EURO 34,7364
ALTIN 2488,787
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    6.Zeki Yurtbay Tasarım Yarışması başlıyor

    6.Zeki Yurtbay Tasarım Yarışması başlıyor
    19.06.2018
    A+
    A-

    6.Zeki Yurtbay Tasarım Yarışması başlıyor, “Doğanın ritmine kulak ver” içindeki özgün ritim, doğanın eşsiz tonları, ve dinamik akışıyla buluşsun!

    Yurtbay Seramik’in düzenlediği 6. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri, genç tasarımcılara bu yıl “Doğanın ritmine kulak ver” teması ile sektörde özgün fikirlerini sunabilecekleri bir platform sağlıyor. Yarışmanın son başvuru tarihi, 17 Aralık 2018.

    Sektörde yenilikçi fikirlere açıklığı ve fark yaratan projelere verdiği destekle öne çıkan Yurtbay Seramik’in Yapı Medya İletişim- işbirliği ile düzenlediği “6.Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri” başlıyor.

    Bu yıl “Doğanın ritmine kulak ver” teması ile bütün dünya ritim içinde döner mottosu ile iç dünyamızda hareket ve durağanlığın birbirine zıt, eşsiz yolculuğuna çıkmamız hedefleniyor. Ritim in doğrudan hareketle bir motif oluştururken, kuvvetli ya da zayıf hareket ve enerji duygusu oluşumuna katkı sağladığına vurgu yaparken, özgün ve üretilebilir tasarımları kişi ya da ekiplerin özgün bakış açısıyla yorumlaması, sektöre kazandırılması bekleniyor.

    “Doğanın ritmine kulak ver” dediğimizde, mevsimlerin oluşumunda, ayın evrelerinde, med ve cezirde, hayvanların ve böceklerin seslerinde, yılanın kayışında, penguenlerin yürüyüşünde, kelebeklerin kanat çırpışında hep bir ritim vardır. İnsanın yürüyüşünde, koşmasında, nefes alıp vermesinde, kalp atışlarında, konuşma ve dansta da bir ritim var olma mücadelesinin eşsiz yolculuğuna çıkarız. Ritim duygusu tarihin tüm evrelerinde var olmuştur. Ritim, mimari yapılarda ve akımlarda belirleyici bir unsur olmuştur. Okuyucunun gözü tasarım yüzeyinde bazen bir çizgi ya da kıvrım boyunca hareket eder. Göz bir unsurdan diğerine doğru kesintisiz geçişler yapabiliyorsa, devamlılık ve ritim sağlanmış demektir. Bu hikayenin ortağı ise zihnindeki ritmi hikâyeleştirerek tasarımına dökmek isteyen birbirinden yetenekli öğrenciler. 6.Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri, bu bağlamda öğrencilerden “Doğanın ritmine kulak ver” kavramını içsel bir yolculukla yoğurarak bütüncül bir perspektifle yorumlamalarını, diğer bir deyişle içlerindeki ritim ve yeniden var olma mücadelelerini yansıttıkları dinamik ve özgün eserler bekliyor.

    Türkiye ve KKTC’deki üniversitelerin tasarım bölümlerine bağlı mimarlık, güzel sanatlar, görsel sanatlar ve görsel iletişim tasarımı, sanat ve tasarım ile mühendislik fakültelerine bağlı mimarlık ve tasarım disiplinlerini kapsayan bölümlerin ön lisans, lisans ve lisansüstü (yüksek lisans, sanatta yeterlik ve doktora) öğrencilerine açık olan yarışmaya ekip olarak ya da bireysel başvuru yapılabiliyor. Ekip başlarının belirtilen bölümlerden olması koşuluyla, diğer ekip üyelerine farklı bölümlerden olma imkânı sağlayan “6. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri’ne proje teslimi için son tarih ise 17 Aralık 2018.

    Yurtbay Seramik’in sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan “6. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri” jürisinde bu yıl Prof. Ayşegül İzer (MSGSÜ GSF Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi), Melike Altınışık (MAA Kurucu/ Mimar & Akademisyen), Atilla Kuzu (Zoom Kurucu Ortak / İç Mimar) Sertaç Ersayın (Endüstriyel Tasarımcı, Reform-İst Kurucusu) ve Prof. Sevim Çizer (Seramik Sanatçısı) yer alıyor.

    Birincinin 12.000 TL, ikincinin 8.000 TL, üçüncünün 6.000 TL ile ödüllendirileceği yarışmada, üç adet 1.500 TL’lik eşdeğer mansiyon ödülü de verilecek. Yarışmanın birincisine para ödülünün yanı sıra UNICERA 2019 Seramik Banyo Mutfak Fuarı’nda Yurtbay Seramik Standı’nda tasarımının üretilerek sergilenmesi imkanı sağlanacak.

    Yurtbay Seramik, “Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri” ile; seramik sektörüne ve eğitimine katkıda bulunmayı, yaratıcı fikirleri desteklemeyi, seramik sektöründe tasarımın önemini vurgulamayı, özgün ve üretilebilir tasarımları ortaya çıkarmayı amaçlıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.