DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    8. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri Yarışması başlıyor

    8. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri Yarışması başlıyor
    08.07.2020
    A+
    A-

    Yurtbay Seramik’in düzenlediği 8. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri, genç tasarımcılara bu yıl ‘’Temassız Temas’’ teması ile sektörde özgün fikirlerini sunabilecekleri profesyonel bir platform sağlıyor. Proje teslim tarihi, 23 Kasım 2020’ye kadar devam edecek.

    Sektöründe sürdürülebilir projeleri ve köklü marka geçmişiyle öne çıkan Yurtbay Seramik’in Yapı Medya İletişim iş birliği ile düzenlediği “8. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri” her yıl katlanarak devam eden nitelikli proje sayısına bu yıl yenilerini ekleyecek.

    Bu yıl ‘’temassız temas’’ teması ile tasarımcının çevresi ve kendisiyle en tabii ihtiyacı olan temas kurma içgüdüsünü nasıl yorumladığına değinilmek isteniyor. Sonsuz bir varoluş mücadelesi verdiğimiz bir evrende ‘’temassız temas’’ kurmak mümkün müdür? Dokunmadan temas kurmak hayatımıza ne gibi yenilikler, sınırlar ve mücadeleler getiriyor? “Temassız temas” ile tüm mesafeleri kaldırmaya çalışırken, her türlü olgunun tam zıttı ile yeniden yaşama tutunma mücadelesine mi tanıklık ediyoruz yoksa?

    Dokunma en temel ihtiyaç iken temas kurma yöntemimiz değiştikçe doğa, canlılar ve insanlarla ne türden bir etkileşim içinde olacağımızı bizim içgüdülerimiz mi belirliyor? Temas sadece insanlarla değil, evrende bulunan canlı ve cansız tüm nesnelerle kurulan eşsiz bir deneyim. Bu nedenle dokunmanın çok ötesinde farklı duyularla da mümkün kılacağımız temas olgusunu, temassız bir şekilde betimliyoruz.

    8. Zeki Yurtbay Tasarım Yarışması bu bağlamda “Temassız Temas” teması ile tasarımcılardan özgün olmasını beklediği sınırsız bir düşünce alanı bırakıyor. Türkiye ve KKTC’deki üniversitelerin tasarım bölümlerine bağlı mimarlık, güzel sanatlar, görsel sanatlar ve görsel iletişim tasarımı, sanat ve tasarım ile mühendislik fakültelerine bağlı mimarlık ve tasarım disiplinlerini kapsayan bölümlerin ön lisans, lisans ve lisansüstü (yüksek lisans, sanatta yeterlilik ve doktora) öğrencilerine açık olan yarışmaya ekip olarak ya da bireysel başvuru yapılabiliyor. Ekip başlarının belirtilen bölümlerden olması koşuluyla, diğer ekip üyelerine farklı bölümlerden olma imkânı sağlıyor.

    “8. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri” jürisinde bu yıl Prof. Ayşegül İzer (MSGSÜ Rektör Yardımcısı), Hakan Helvacıoğlu (Hakan Helvacıoğlu Design Co. Kurucusu), Fırat Neziroğlu (Sanatçı), Günnur Özsoy (Heykel Sanatçısı), Prof. Sevim Çizer (Seramik Sanatçısı, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi) yer alıyor.

    Birincinin 12.000 TL, ikincinin 8.000 TL, üçüncünün ise 6.000 TL ile ödüllendirileceği yarışmada, üç adet 1.500 TL’lik eş değer mansiyon ödülü de verilecek. Yarışmanın birincisine para ödülünün yanı sıra UNICERA 2021 Seramik Banyo Mutfak Fuarı’nda Yurtbay Seramik standında tasarımının üretilerek sergilenmesi imkânı sağlanacak.

    Yurtbay Seramik, “Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri” ile; seramik sektörüne ve eğitimine katkıda bulunmayı, yaratıcı fikirleri desteklemeyi, seramik sektöründe tasarımın önemini vurgulamayı, özgün ve üretilebilir tasarımları ortaya çıkarmayı amaçlıyor.

    “8. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri”ne ilişkin tüm detaylara www. dogadansanatasentasarla. com internet sitesi üzerinden ulaşılabilir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.