DOLAR 32,3122
EURO 35,1427
ALTIN 2294,85
BIST 9068,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ABD’de Türk peynirlerine yoğun ilgi

    ABD’de Türk peynirlerine yoğun ilgi
    01.07.2019
    A+
    A-

    Peynire zeka katan Muratbey, yenilikçi peynirleriyle ABD’nin en önemli gıda fuarlarından olan Summer Fancy Food Show’a katıldı.  New York’ta gerçekleşen olan bu önemli fuarda 4’üncü kez Türkiye’yi temsil eden şirketin lezzetli peynirleri ABD’li tüketiciler tarafından yoğun ilgi ile karşılaştı.

    Yaratıcı çalışmalarıyla Türkiye’nin peynir anlayışını değiştiren Muratbey, 23-25 Haziran 2019 tarihlerinde ABD’nin New York kentinde düzenlenen Summer Fancy Food Show’da yerini aldı. Yenilikçi peynirlerini, dünyanın en büyük gıda ithalatçısı olan ABD’de bu yıl içinde ikinci kez sergileyen Muratbey, fuar kapsamında düzenlediği tadım etkinlikleriyle ziyaretçilere peynir ziyafeti yaşattı.

    ABD, Türk peynirlerini Muratbey ile sevdi

    Peynirlerinin sadece Türkiye’de değil ABD’de de büyük ilgi gördüğünü söyleyen Muratbey Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Erol, “ABD, dünyanın en büyük gıda ithalatçılarından biri. Burgu, Sürmeli, Topi gibi yenilikçi peynirlerimiz ABD’de çok beğeniliyor. Hatta geçtiğimiz günlerde Burgu peynirimiz de bu ülkede adımıza tescillendi ve bizi çok mutlu etti. Ayrıca 2 yaşın üstündeki tüm bireylerin günlük D vitamini ihtiyacının yüzde 33’ünü sadece 100 gramı ile karşılayan üstelik de çok lezzetli Muratbey Misto ve Plus serisi peynirlerimizin ABD lansmanı da devam ediyor. Bu inovatif peynirlerimiz günlük D vitamini karşılama oranlarıyla, ABD gıda yönetmeliği FDA’ye göre de “mükemmel D vitamini kaynağı” kabul ediliyor. Bu yüzden ABD’de büyük beğeni ile karşılaştık’’ dedi.

    Fuarda ayrıca, üretim makinesinden şekline tamamen Muratbey’in keşfi ve inovasyonu olan Burgu peynirini de dünyanın her yerinden gelen binlerce konuğa tattırma şansına sahip olduklarını belirten Erol,  ‘‘Peyniri dünya sofralarına taşımak için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Bu anlamda Summer Fancy Food Show; bizim için yeni bağlantılar kurmak, ilişkiler geliştirmek yanında daha çok insana peynirlerimizi deneyimletmek ve sevdirmek için önemli bir fırsat oldu” dedi.

    Specialty Food Association tarafından bu yıl 65’inci kez düzenlenecek olan New York Summer Fancy Food Show, ABD’nin en geniş gıda fuarı olarak biliyor. Yeni teknolojilerin, lezzetlerin ve fikirlerin keşfedildiği fuar, her yıl binlerce konuğa ev sahipliği yapıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.