DOLAR 32,5764
EURO 34,7906
ALTIN 2501,145
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ABD’den ev alana green card

    ABD’den ev alana green card
    20.12.2017
    A+
    A-

    Florida, ABD’de ev almak isteyen Türklerin gözdesi. ‘EB-5 yatırımcı vizesi’ sistemini kullanan gayrimenkul şirketi Heafey Group, Florida’daki projesinden 500 bin dolarlık ev alana ‘green card’ sağladığını duyurdu

    ABD’den ev alan Türklerin sayısı artıyor. Gayrimenkul yatırımları, ABD’de çalışma izni sağlayan ‘green card’ (yeşil kart) ve oturum hakkı gözetilerek yapılıyor. Amerika’da ev bakan Türk vatandaşlarının en çok ilgi gösterdiği yer ise Florida eyaleti.
    Florida’daki projelere olan Türk ilgisini gören Amerikalı firmalar da Türkiye’de tanıtım yapmayı ihmal etmiyor. Bu kapsamda Miami’ye yakın Fort Lauderdale’de Kanadalı gayrimenkul şirketi Heafey Group’un hayata geçirdiği Ocean Conrad Resort’u inceleme fırsatı bulduk.

     Projenin “Amerikan hükümeti tarafından bölgede ‘green card’ başvurusu yapabilmek için onaylanan tek proje” olduğunu dile getiren Heafey Group Başkan Yardımcısı Carmine Zayoun, şunları anlattı:

    “Şu anda projemizdeki toplam satışın yüzde 56’sı Türklere yapıldı. İlgi sürekli artıyor. Çünkü ‘EB-5’ yatırımcı vize başvurusu adı verilen sistemi sunuyoruz. Buna göre, istihdamın artması hedeflenen bölgelerde yabancı yatırımcılar 500 bin dolarla bir projeye 5 yıl geçici ortaklık yapıyor. 5 yıl sonunda verdiğiniz 500 bin dolar yatırımcıya iade edilerek süreç tamamlanıyor. İsterseniz paranız yerine dairenizi ve green card’ınızı alabiliyorsunuz. Bu da hem sizi, hem de 21 yaşın altındaki çocuklarınızı kapsıyor.”

    Talep yüzde 60 arttı

    Ocean Conrad Resort projesinde yatırımcılar özellikle ‘condo hotel sistemini’ beğeniyor. Buna göre, yatırımcı satın aldığı gayrimenkulü kiralama ya da ticari bir ortaklığa dahil etme yolu ile işlettirebiliyor. Amerikan Milli Emlakçılar Derneği Türkiye Temsilcisi ve Heafey Group Uluslararası Pazarlama Direktörü Emel Onur, ABD’de konut yatırımı yapan Türk vatandaşlarının sayısında ciddi bir artış olduğuna dikkat çekti. Onur, Miami’de inşa edilen rezidansların yüzde 7’sinin, Türkler tarafından satın alındığını, geçen yıllara göre yüzde 60’lık bir talep artışı olduğunu ifade etti.

    Milyarderler şeridi…

    Heafy Group’un Atlantik Okyanusu kıyısında, “milyarderler şeridi” denilen, Ritz Carlton, W Hotel, Paramount, Four Seasons ve Conrad Resort’tan oluşan sahil şeridindeki Ocean Conrad Resort projesi iki bina olarak yükselirken, ‘Doğu Kulesi’ altı katta, geniş rezidanslardan, ‘Batı Kulesi’ ise 24 kattan oluşuyor. 6-17’nci katları arası ‘condo hotel’ olarak işletilecek Batı Kulesi’nin 18 – 24 katları arası ise rezidans. 290 daireli binada 109 rezidans yer alıyor.

     

    ‘TRUMP’ YARIM KALDI…

    Emel Onur, projenin 2008 yılında Trump Tower & Residences olarak satışa çıkarıldığını ancak mortgage krizinden sonra yarım kaldığını, 2013 yılında ise Orchestra Group tarafından 115 milyon dolara satın alındığını söyledi. Orchestra Group’un 110 milyon dolar harcayarak 2015 yılında açmayı planladığı otel tamamlanamayınca, 2017 yılı başında ise Heafey Group tarafından 100 milyon dolara satın alındığını kaydeden Onur, 45 milyon dolar daha yatırım yapılarak hizmete açıldığını söyledi. Onur, Heafey Group’un Türkiye’de de yatırım fırsatlarına baktığını anlattı.

    ‘Vergi düşük, arsa uygun’

    Ziyaret ettiğimiz Miami Başkonsolosu Burç Ceylan ise Amerika’da Türk yatırımcı için önemli fırsatlar olduğunu anlatarak, özellikle Miami bölgesinin gelişen önemli bir merkez olduğunu söyledi.

    Ceylan, “Limanı ve havalimanı ile bu bölge önemli bir ‘hub’. Florida düşük eyalet vergisi ve uygun arsa avantajıyla öne çıkıyor. Turizm, inşaat, uçak sanayi, ilaç sanayi ve otomotiv sektörlerinde fırsatlar var. Türk işadamlarımızı yatırıma davet ediyoruz. Özellikle ‘Türkiye’ markasıyla firmalarımız ortak paydada bir araya gelmeli. Parlak bir gelecek var bu coğrafyada. Koç burada, Doğuş Holding gıda ve eğlencede var. Okan Holding Miami’de lale figüründe 72 katlı bir bina yapacak” diye konuştu.

    Türkiye’de 9 yeni otel yolda 

    Projenin açılış resepsiyonuna katılarak gazetecilerle bir araya gelen Hilton Grubu Lüks otellerDünya Başkanı John Vanderslice ise, Türkiye’de turizm sektörünün geleceğine inandıklarını ve yeni yatırımlar planladıklarını söyledi.
    Vanderslice, “Türkiye’de 60 otelle hizmet veriyoruz ve 9 yeni otel yatırımımız olacak. Zor geçtiği söylenen 2016-2017 yılında da biz o zorluğu hissetmedik” dedi.

    Hilton International Başkanı Joe Berger ise açılışını yaptıkları 290 odalı Conrad Fort Lauderdale oteline vurgu yaptı.

    EB-5 yatırımcı vizesi nedir?

    ABD Göçmenlik Bürosu, Federal Büro tarafından onaylanmış 700 civarında projeye yatırımcı olarak katılan kişilere Yeşil Kart veriyor. EB-5 Visa programı olarak adlandırılan yolla yatırımcı kişiler, eşleri ve 21 yaşın altındaki çocuklarıyla ABD’de devamlı yaşama ve çalışma iznine, 5 sene sonra da ABD vatandaşı olma hakkına sahip oluyorlar. Tek şart, yatırımcıların yatırım yapacakları miktarın yasal yollardan elde edildiğinin ispatı. Yatırımcılar için, iş geçmişi, yaş sınırı, dil bilmek, eğitim seviyesi gibi bir şart yok.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.