DOLAR 32,5744
EURO 34,9745
ALTIN 2421,943
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Abdülkadir Akkuş DEİK- Türk Lübnan İş Konseyi Başkanlığı koltuğunda

    Abdülkadir Akkuş DEİK- Türk Lübnan İş Konseyi Başkanlığı koltuğunda
    13.01.2020
    A+
    A-

    Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’na (DEİK) bağlı 145 iş konseyinden biri olan Türkiye-Lübnan İş Konseyi Başkanlığı, Akkuş GRUP Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş’a emanet!  DEİK tarafından geçtiğimiz gün yapılan seçimlerde Türkiye-Lübnan İş Konseyi Başkanlığı’na getirilen Abdülkadir Akkuş, Türkiye ve Lübnan ekonomisindeki dinamikleri ve yatırım fırsatlarını deneyimleyerek elde ettiği köklü tecrübesiyle Türkiye- Lübnan arasındaki ticari hareketliliğe yeni bir boyut kazandıracak.

    Tekstil, kimya ve gayrimenkul sektöründe 30 yılı aşan tecrübesiyle Türkiye ekonomisi ve istihdamına katma değer yaratarak, Akkuş Grup’u Türkiye’nin en önemli şirketleri arasına kazandıran Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş,konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

    Abdülkadir Akkuş:

    “Lübnan- Türkiye arasında çok önemli işbirliklerine imza atacağız”

    “DEİK- Türk Lübnan İş Konseyi başkanlık seçimini kazanmış olmaktan dolayı heyecan duyuyorum. Lübnan İş Konseyi Başkanı olarak iki ülke arasındaki ticari hareketliliğe daha da dinamizm kazandırmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Tüm üyelerimizle birlikte hareket ederek Lübnan- Türkiye arasında çok önemli işbirliklerine imza atacağımıza yürekten inanıyorum. Türkiye’nin potansiyel gücünü artırmak ve Türk- Lübnan işbirliği ile katma değeri yüksek işbirlikleri ve yatırımlara imza atmak için geleceği gören bir vizyonla ilerleyeceğiz. Lübnan ekonomisindeki dinamikler ve yatırım fırsatları çalışmalarımızın ana çıkış noktasını oluşturacak.”

     

    Abdülkadir Akkuş Kimdir?

    Akkuş Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş 1971 yılında Mardin’de doğdu. Tekstil ve kimya sektörlerinde edindiği 30 yılı aşan köklü tecrübesini gayrimenkul sektörüne de kazandırdı. Bin kişiden oluşan çalışan kadrosu, 5 fabrikası, 5 şirketi ile ülke ekonomisine istihdam ve katma değer yaratmaktadır. Girişimci, işadamı ve sivil toplum kuruluşu yöneticisi unvanlarına sahiptir.

    1988 yılında İstanbul Feriköy’de tekstil işçisi olarak başladığı iş hayatında azmi ve çalışkanlığı ile öne çıkan Abdülkadir Akkuş, bugün tekstilde Avrupa, Afrika, Balkan ülkelerine ihracat yapan Akkuş Tekstil firmasının kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak sektörünün önde gelen isimleri arasına girmiştir.

    1992 yılında İstanbul Beyazıt’ta ilk tekstil dükkânını açan Abdülkadir Akkuş, 1995 yılında Akkuş Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ni kurdu. Aradan geçen 28 yılda faaliyet alanlarına kimya, akaryakıt ve gayrimenkul sektörlerini de ekleyen Abdülkadir Akkuş, tüm şirketlerini 7 ortaklı bir aile şirketi olan Akkuş Grup çatısı altında toplamıştır.

    Bugün bin kişilik istihdam yaratarak, yılda 300 milyon TL ciro elde eden Akkuş Grup, Mardin Organize Sanayi Bölgesinde 2, İstanbul Avcılar Ambarlı’da 1, İstanbul Güneşli’de 2 olmak üzere 5 fabrikası ile sanayi ve istihdamının gelişmesine yönelik büyük ölçekli yatırımlarda bulunmuştur.

    Tekstil ve kimya sektörlerinde elde ettiği köklü tecrübesini finansman gücüyle birleştirerek 6 yıl önce Akkuş Gayrimenkul ile inşaat sektörüne giriş yapmıştır.2 yıl önce Lübnanlı iş ortağı El KhatipGroup ile kurduğu BOSS4 Gayrimenkul şirketi ile Alya markası adı altında yeni projeler geliştirmektedir. Önümüzdeki 2 yıl içinde 250 milyon TL’lik yatırımla 500’ü aşan konuta imza atmayı hedefleyen Akkuş Gayrimenkul şirketi altında, Alya projelerine yenilerini eklemeye hazırlanmaktadır.

    İstanbul Mardinli İş Adamları Derneği Başkanlığı görevini sürdüren Abdülkadir Akkuş,  MÜSİAD Yurt Dışı Teşkilatlanması’nda görev almıştır. Abdülkadir Akkuş’un GYODER ve Türk- Arap İş adamları Derneği gibi önemli sivil toplum örgütlerinde de üyeliği bulunmaktadır.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.