DOLAR 32,5372
EURO 34,9263
ALTIN 2439,458
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Abdülkadir Akkuş: Kasım satışları, 2019 hedefleri için çok büyük bir kazanım sağlayacak

    Abdülkadir Akkuş: Kasım satışları, 2019 hedefleri için çok büyük bir kazanım sağlayacak
    17.12.2019
    A+
    A-

    TÜİK kasım ayı satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre; Türkiye genelinde konut satışları 2019 Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %54,4 oranında  artarak 138 372 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 24 924 konut satışı ve %18 ile en yüksek paya  sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 14 406 konut satışı ve %10,5 pay ile Ankara, 8 428 konut satışı ve %6,1 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 21 konut ile Ardahan, 44 konut ile Hakkari ve 72 konut ile Bayburt oldu. Konuyla ilgili Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş şöyle konuştu:

    “Sektörümüzde 2019 yılı başından temmuz ayına kadar süren daralmanın ardından başlayan hareketli günler yıl bitimine sayılı günler kala hız kazandı. TÜİK’in açıkladığı kasım rakamlarında gözlenen yüzde 54.4’lük artış,  2019 yılsonu hedeflerine ulaşmak adına çok büyük bir kazanım sağlayacak. Satışlarda temmuz ayında başlayan hareketlilik kredili satışlara da yansıdı. Kasım ayı rakamlarına göre kredili satışlardaki artış, yüzde 724.8 ile büyük bir oran yakaladı. Şirketlerin, satışlardaki bu hareketlilik karşısında, geleceği öngören bir yaklaşımla yatırımlarını hızlandırması, azalan stoklar karşısında doğabilecek konut ihtiyacına hızlı çözüm üretebilecek bir pozisyonda durması gerekiyor. Çünkü2020,yeni yatırımların, ayrıcalıklı yaşam alanı sunan, katma değeri yüksek projelerin başrol oyuncusu olduğu bir yıl olacak. 2020’nin temelleri bir bakıma 2019’un son 5 ayında atıldı diyebiliriz. Yılın ilk 7 ayında yaşanan daralmayı, kendi içlerinde başarıyla yönetebilen şirketler yeni yatırımlarıyla 2020’de söz sahibi olabilecekler. Biz de BOSS4Gayrimenkul olarak, yeni dönem için çok büyük bir hazırlık dönemi içerisindeyiz. Bu dönemde satışta olan projelerimizin reklam ve pazarlama çalışmalarına hız kazandırırken, Alya markası altında hayata geçirmeyi planladığımız yeni projelerimizi de yeniden gözden geçirdik. Bu yönde uzun vadeli planlama içerisindeyiz. Sadece 2020’yi değil bir sonraki yılı da içine alan hedefler belirledik. Önümüzdeki 2 yıl için hedefimiz, 500’üaşan konutu hayata geçirmek. Mevcut projelerimize yönelik gelen talepler karşısında, daha çok projenin inşaatına başlamaya yönelik planlamalar içerisindeyiz. Hayata geçirdiğimiz her projeyi söz verdiğimiz tarihten önce teslim ederek öngördüğümüz tarihten önce de satışlarını tamamlamayı başarabildik. Yeni dönemde de aynı stratejiyle ilerleyeceğiz. Yeni atılımların egemen olacağı 2020 yılında, alanında tecrübeli ve güvenilir şirketlerin projeleri konuşulacak.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.