DOLAR 32,5121
EURO 34,8052
ALTIN 2427,519
BIST 9677,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Abdüssamet Bahadır: 2020 ile sadece yeni bir yıl değil, sektörümüz adına yeni bir dönem başladı

    Abdüssamet Bahadır: 2020 ile sadece yeni bir yıl değil, sektörümüz adına yeni bir dönem başladı
    14.02.2020
    A+
    A-

    TÜİK Ocak 2020 satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre; Türkiye genelinde konut satışları 2020 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %55,8 oranında artarak 113 615 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 21 251 konut satışı ve %18,7 ile en yüksek paya sahip oldu. Türkiye genelinde 2020 Ocak ayında ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %546,1 oranında artış göstererek 42 237 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı %37,2 olarak gerçekleşti. Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %23,3 artarak 3 907 oldu. Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır, konuyla ilgili şöyle dedi:

    “Gayrimenkul ve inşaat sektöründe 2019’un son çeyreğinde başlayan hareketlilik,2020’de hızını artırarak devam ediyor. Faiz oranlarının yüzde 0,79’a indirilmesi, satışlardaki artışı daha yukarılara taşıdı. TÜİK’in açıkladığı ocak rakamlarına göre, satışlarda yaşanan yüzde 55.8’lik artış, faiz indiriminin bir yansımasını oluşturuyor. Özellikle kredili satışlardaki yüzde 546.1’lik artış da faiz indiriminin satışlardaki hareketlilikteki üstün rolünü destekliyor. Yine açıklanan rakamlara göre; yabancı yatırımcı oranındaki yüzde 23.3’lük artış, yatırımcıların ülkemize duyduğu güvenin çok açık bir kanıtı niteliğinde.
    2020 ile birlikte sektörümüz adına sadece yeni bir yıl değil, yeni bir dönem başladı. Geçtiğimiz yıl temmuzda, faiz indirimiyle birlikte iç piyasada başlayan hareketlilik, ocak ayında faizlerin yüzde 0.79’a çekilmesiyle kalıcılık kazandı. Geçtiğimiz yıl yabancı yatırımcı satışlarındaki artış da yine yılın ilk ayında kalıcılığını korudu. Geçtiğimiz yıl satışlardaki hareketlilik, stokların azalmasına önemli bir boyut kazandırdı. Dolayısıyla konut ihtiyacımız daha da artıyor. Bu yılın ilk 6 ayında yeni yatırımların olgunlaştığı, yılın kalan döneminde ise lansmanlar ve kampanyalarla dolu bir dönem bekliyoruz.
    Bahaş Holding olarak 2020 yılında, oyuncak ve paslanmaz yapı malzemeleri sektörlerinde yaptığımız yatırımları güçlendirerek özellikle ihracatı arttırmaya yönelik çalışmalar yapacağız. Her iki sektörde de mevcut ihracatımızı en az yüzde 30 artırmayı planlıyoruz. İnşaat ve taahhüt işlerimizde, önümüzde çok sayıda kamu ihalesi var. Bu ihalelere girerek yeni taahhüt projeleri üstlenmeyi hedefliyoruz. Konut alanında geliştirdiğimiz Üsküdar’daki kentsel dönüşüm projemizin çalışmaları devam ediyor. Özyurtlar Holding işbirliğinde, Esenyurt’ta inşa ettiğimiz Meydan Ardıçlı projesinin ilk etap teslimlerine yaptık, 2’nci etap teslimlere bu ay başlayacağız. Ayrıca masamızda İstanbul’un çok güzel ve özel yerlerinde yapmayı planladığımız konut projeleri var, tek tek hepsini değerlendireceğiz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.