DOLAR 32,5513
EURO 34,7778
ALTIN 2492,395
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Abdüssamet Bahadır: “Belirsizlik ortamına rağmen satışlar, düşük faizin etkisiyle artıya geçti” 

    Abdüssamet Bahadır: “Belirsizlik ortamına rağmen satışlar, düşük faizin etkisiyle artıya geçti” 
    15.04.2020
    A+
    A-

    “Koronavirüs nedeniyle dünya ekonomilerinde yaşanan yavaşlamaya rağmen, mart ayında satışlar yükseliş trendini korudu. Koronavirüsün yarattığı belirsizlik ortamına karşılık, faiz oranlarının yüzde 0,79’a indirilmesi ve kredi kullanım oranının artırılması karşısında yatırımcı avantajlı bir pozisyona geçti. TÜİK’in açıkladığı mart rakamlarına göre satışlardaki yüzde 3.4’lük artış, yatırımcının bu dönemi fırsat olarak gördüğünü kanıtlıyor. Satışlardaki artış ile birlikte kredili satışlardaki artış da yüzde 90.4 olarak gerçekleşti. Bu dönemde özellikle sıfır konutlara talep büyük. Mart ayında, virüsün dünya ekonomilerindeki gidişatı belirlediği düşünüldüğünde, gayrimenkul ve inşaat sektörü en güvenilir yatırım araçlarından biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

    Ekonomik ve toplumsal açıdan belirsizlik dönemi içinde olsak da bu dönemi geçici bir süreliğine yaşadığımızı unutmamak gerekiyor. Pek çok yatırımın askıya alındığı bu süreçte gayrimenkul ve inşaat sektöründe de yeni yatırımlar açısından ötelenmeler yaşanıyor. Ancak mevcut projelerin satış faaliyetleri hem satış ofisleri hem de dijital kanallar vasıtasıyla sürüyor. Sektörümüz açısından bu dönemi, mevcut projelerin satışları odağında bir arınma dönemi olarak nitelendirebiliriz. Örneğin, Özyurtlar Holding işbirliğinde, Esenyurt’ta inşa ettiğimiz Meydan Ardıçlı projemiz, merkezi konumu ve üstün donanımı ile satış hareketliliğinde hız kesmedi. Bahaş Holding olarak bu dönemi satış faaliyetlerimizin yanı sıra, İstanbul’un çok güzel ve özel yerlerinde yapmayı planladığımız konut projelerimizi olgunlaştırarak geçiriyoruz. Yakın ve uzun vadede devletimizin olgunlaştıracağı yeni düzenlemelerle bu dönemi hasarsız atlatacağımıza inancımız tam. Virüsün etkilerinin azalmaya başladığı yaz aylarında satışlarda bir yükseliş bekliyoruz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.