DOLAR 32,5158
EURO 34,7992
ALTIN 2428,561
BIST 9714,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Abdüssamet Bahadır: Fiyatlar artmadan alıcılar harekete geçmeli

    Abdüssamet Bahadır: Fiyatlar artmadan alıcılar harekete geçmeli
    21.03.2018
    A+
    A-

    TÜİK, şubat ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Buna göre; Türkiye genelinde konut satışları 2018 şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,4 oranında azalarak 95 bin 953 oldu. Türkiye genelinde ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 27,8 oranında azalış göstererek 27 bin 916 oldu. Yabancılara yapılan konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 32,4 artarak bin 729 oldu.

    Bahaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdüssamet Bahadır şöyle konuştu: TÜİK verilerine baktığımızda yabancılara yapılan konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 32,4 artarak bin 729 olduğunu görüyoruz. Yabancıya yapılan konut satışlarındaki yükseliş, gayrimenkul sektörünün Türk ekonomisine olan katkısının en önemli göstergesidir. Ülkemizde dövizin yükselmesi ve müteahhitlerin maliyetlere gelen zamlara rağmen satış fiyatlarında artış yapmaması yabancılar için büyük fırsat. Önümüzdeki aylarda yabancılara olan konut satışının daha çok artacağını görebiliyoruz. Şimdi konut alımını kolaylaştıracak olan devlet desteğinin artması, birikimlerin artmasında önemli bir etki yapacaktır. İnşaat maliyetlerindeki artışlara rağmen konut üreticilerinin satış fiyatlarında bir değişiklik olmadığı düşünülürse, konut alıcıları ve yatırımcılarının harekete geçmelerinde fayda görüyoruz.

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.