DOLAR 32,584
EURO 34,7994
ALTIN 2412,284
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Abdüssamet Bahadır: Hem yerli, hem de yabancı yatırımcı açısından çok verimli bir dönemdeyiz

    Abdüssamet Bahadır: Hem yerli, hem de yabancı yatırımcı açısından çok verimli bir dönemdeyiz
    16.03.2020
    A+
    A-
    TÜİK Şubat 2020 satış istatistiklerine göre; Türkiye genelinde konut satışları 2020 Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 51,4 oranında artarak 118 753 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 22 662 konut satışı ve yüzde 19,1 ile en yüksek paya sahip oldu.
     Türkiye genelinde 2020 Şubat ayında ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 391,9 oranında artış göstererek 43 733 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 36,8 olarak gerçekleşti.
    Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,6 artarak 4 005 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında, Şubat 2020’de ilk sırayı 1 987 konut satışı ile İstanbul aldı. İstanbul ilini sırasıyla 805 konut satışı ile Antalya, 265 konut satışı ile Ankara, 131 konut satışı ile Yalova ve 115 konut satışı ile Bursa izledi. Bahaş Holding CEO’s Abdüssamet Bahadır konuyla ilgili şöyle konuştu:

    “Faiz oranlarının yüzde 0,79’a indirilmesi, sektörümüz açısında önemli gelişmelere sahne oluyor. TÜİK’in açıkladığı şubat rakamlarındaki yüzde 51.4’lük artışta, indirimin etkisi büyük.Şubat ayında kredili satışlar, satışlardaki artışa en büyük katkıyı sağladı. Bu dönemde kredili satışlardaki artış, yüzde 400’e dayandı.Merkez Bankası’nın faiz indirim stratejisi ile düşen kredi oranları satışlardaki artışta söz sahibi oldu diyebiliriz.  Aynı zamanda şubat ayında yabancı yatırımcı satışlarındaki artış da yüzde 20.6’ya ulaştı. Geçtiğimiz yıl artış trendi yaşayan yabancı yatırımcı satışları, dinamik yapısını koruyor.

    Hem yerli, hem de yabancı yatırımcı açısından çok verimli bir dönemin içerisindeyiz. Bu dönem, sadece içerisinde bulunduğumuz yıl için değil, önümüzdeki yıllar için de çok önemli fırsatlar yaratacak. Çünkü satışlardaki artış, yeni konut ihtiyacını da artırıyor. Dolayısıyla sektörümüzün önümüzdeki 5 yılını 2020 yılı şekillendirecek diyebiliriz. Bahar aylarının yaklaştığı bir dönemdeyiz. Önümüzdeki ay başlayacak bahar kampanyaları ile satışlar ciddi bir ivme kazanacak. Yılın en yüksek satış oranlarıyla karşılaşacağımız aylar bizi bekliyor.

    Bahaş Holding olarak oyuncak ve paslanmaz yapı malzemeleri sektörlerindeki yatırımlarımızı güçlendirerek ihracat faaliyetlerimiz, artırmaya yönelik bir çalışma içerisindeyiz. İnşaat ve taahhüt işlerimizde ise çok sayıda kamu ihalesini takip ediyoruz. Gayrimenkul ve inşaat sektöründe Üsküdar’daki kentsel dönüşüm projemizin çalışmaları, hızla sürüyor. Özyurtlar Holding işbirliğinde, Esenyurt’ta inşa ettiğimiz Meydan Ardıçlı projesinin ilk etap teslimlerine yaptık, 2’nci etap teslimlerine başladık. Satışlarımızdaki hareketlilik devam Öte yandan İstanbul’un çok güzel ve özel yerlerinde yapmayı planladığımız konut projelerimizi olgunlaştırdık. Çok yakında kamuoyu ile paylaşacağız.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.